Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde | ENJOY! The Good Life

Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen dat ik geen groene vingers heb als het gaat om kamerplanten. Als ze mij zien laten ze al hulpeloos hun blaadjes hangen. Vreemd maar waar. Ik was dan ook blij met de heel lange kamerplantloze periode die achter ons ligt. De tijd dat ik een poging deed om planten in huis de houden stamt uit de tijd dat ik nog vrij van rimpels was.

Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde | ENJOY! The Good Life

Botanisch virus

Maar om eerlijk te zijn ben ik de laatste tijd toch besmet geraakt met het botanische virus en staat er hier zo her en der een klein plantje. Mijn eigen gekweekte avocadoplantje, een pannenkoekenplantje en een vettig plantje met balletjes. En de Medinilla staat hier ook al een tijdje te ‘shinen’ met zijn grote roze bloemen. Er is dus nog hoop. En ik ben nu op zoek naar een mooie kamerplant. Ik heb eigenlijk mijn zinnen gezet op een Kamerlinde.

Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde | ENJOY! The Good Life

Modern interieur

De Kamerlinde, ofwel Sparrmannia Africana behoort al jaren tot één van de favoriete kamerplanten van interieur stylisten. De Kamerlinde heeft grote, donzige bladeren die prachtig lichtgroen van kleur zijn. Hij past perfect in een modern interieur en combineert prachtig met wit. Het is een absolute favoriet van mij. Ik heb mij er nog niet eerder aan gewaagd omdat het een lastpak is om te houden.

Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde | ENJOY! The Good Life

Verzorging

Als je hem met veel zorg en liefde behandeld groeit hij zo tegen het plafond aan. Doe je iets niet goed qua verzorging, dan laat hij onmiddellijk zijn blad vallen. De Kamerlinde staat het liefst op een heel lichte plek met indirect zonlicht. In de groeiperiode wil hij graag elke week voeding en in de rustperiode zo’n één keer per maand. Ook houd hij van tijd tot tijd van een verfrissende douche. De grote bladeren trekken veel stof aan die je het beste eraf spoelt onder de douche. Hierdoor blijven de bladeren goed water verdampen.

De Kamerlinde is een biologische luchtverbeteraar. Hij zet door zijn grote bladoppervlakte veel CO2 om in zuurstof en haalt de stof uit de lucht met zijn harige bladeren. Tevens is hij in staat om de luchtvochtigheid in een ruimte te verbeteren.

Groen in huis? Ga voor de Kamerlinde | ENJOY! The Good Life

Bloemen

De plant moet ook elk jaar gesnoeid worden om hem een beetje binnen de proporties te houden want in zijn natuurlijke Afrikaanse habitat, kan de plant wel 6 meter hoog worden. En als je al deze verzorgingstips ter harte neemt kan de plant je zelfs belonen met prachtige bloemen tussen september en april.

Ik ben overstag en ga binnenkort in een tuincentrum eens op zoek naar deze prachtige decoratieve plant. Eerst nog even de juiste plek voor deze veeleisende, grootbladige beauty zien te vinden.

Ben jij ook zo weg van planten in je interieur? Wat is jouw favoriete plant voor in huis? Deze prachtige kamerlinde vind je in het tuincentrum of je besteld hem, makkelijk en snel online, door op het plaatje hieronder te klikken.

ENJOY! some botanical greens

Fotocredits: 1. Intratuin 2. Made by Mowie 3. charlysstyleoflife.blogspot.com 4. avelienthoben.blogspot.nl 5. Karwei

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Linda
  http://www.linlivin.nl

  Ons huis is het laatste jaar ook steeds groener geworden en onze badkamer is bijna een urban jungle… Volgende maand ben ik jarig en krijg ik van m’n ouders een bezoek aan Intratuin kado. Ik kan je nu alvast vertellen dat ons huis eind oktober nóg groener is! ☘

  september 18th, 2017 12:22
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Haha… Wat een geniaal cadeau! Een bezoek aan de Intratuin is echt heel verleidelijk voor groenliefhebbers. Ze hebben er veel leuks. Ik heb er ook weer een nieuwe vriend bij. De bananenplant.

   september 24th, 2017 9:22
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.