Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

 GRATIS UITSTAPJES AMSTERDAM

Amsterdam is een geweldige stad. Er valt altijd iets te beleven en elke keer als je er bent dan ontdek je weer iets nieuws. Voor zo’n dagje Amsterdam moet je wel een goed gevulde portemonnaie meenemen als je de hotspots van de stad wilt bezoeken. Maar het kan ook anders. Er zijn in de stad nog veel mooie plekjes gratis te bezoeken. En hoe fijn, als je na het bezoek van zo’n leuke stad, nu eens niet helemaal platzak huiswaarts gaat. ENJOY! heeft een aantal leuke uitstapjes die gratis en voor niets zijn voor je op een rijtje gezet. Een dagje op stap voor niks, noppes, nada…..

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

DIAMANTEN SPOTTEN BIJ GASSAN DIAMONDS

Diamonds are a girl’s best friend! En waar kun je die beter bekijken dan in Amsterdam. Al meer dan vierhonderd jaar staat onze hoofdstad bekend als de stad van de diamanten. Wil je zien hoe die glimmertjes geslepen worden? Ga dan naar het indrukwekkende, monumentale pand van Gassan. Kijk mee over de schouder van diamantslijpers en krijg ondertussen van een gids uitleg over het diamantbewerkingsproces. Beleef de sensatie, het vakmanschap en de perfect geslepen diamanten van Gassan.

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

PLUK de NACHT Openlucht Filmfestival

Langs de oevers van het IJ wordt elk jaar in augustus (2017: 16 t/m 26 augustus) het Openlucht Filmfestival Pluk de Nacht gehouden. Op dit festival op “Het Stenen Hoofd” worden de beste nationale- en internationale speelfilms en documentaires vertoond die nog niet zijn uitgebracht in de bioscoop.

Gratis uitstapjes | ENJOY! The Good LifeFoto: Eduardus Lee

Gratis Lunchconcerten in het Concertgebouw

Altijd al eens een concert willen bijwonen in Het Concertgebouw? Dat kan en nog gratis ook! Elke woensdagmiddag (van september t/m juni) om 12.30 uur wordt er een gratis lunchconcert gegeven in de Grote of Kleine zaal. Check van te voren in welke zaal het concert gegeven wordt. Voor de kleine zaal heb je namelijk een toegangskaart nodig die vanaf 11.30 uur bij de ontvangstbalie uitgegeven worden. (1 per persoon) Zijn de kaarten op, dan is de zaal vol. Voor de Grote Zaal zijn geen kaarten nodig.

De concerten variëren van openbare repetities van het Koninklijk Concertgebouworkest en concerten van conservatoriumensembles, tot kamermuziek door jong aanstormend talent. De programmering is zeer breed, en biedt voor ieder wat wils: klassieke en romantische muziek komen volop aan bod, maar je kunt ook kennismaken met hedendaags repertoire.

Gratis uitstapjes | ENJOY! The Good LifeBron

OVERTOCHT MET VEERPONT OVER HET IJ

Het is best bijzonder dat de overtochten naar en van Noord met de pont gratis zijn. En zelfs voor mij, als Amsterdamse, blijft het altijd een ‘uitje’ om achter het Centraal Station het pontje te nemen en het IJ over te steken. Voor een bezoekje aan de ADAM Toren. Beneden in de toren mag je gratis rondkijken en kun je een kijkje bij The Butcher nemen. Daarna een wandelingetje door het mooie parkje van het Tolhuis met zijn oude bomen, kronkelpaadjes en grasveldjes waar je heerlijk kunt picknicken of je even kunt onttrekken aan de hectiek van de stad. En natuurlijk mag een bezoek aan het Eye Filmmuseum ook niet ontbreken. Het gebouw op zich is al indrukwekkend en er is altijd een gratis tentoonstelling.

Gratis uitstapjes | ENJOY! The Good Life

NDSM-werf

Wil je een iets langer boottochtje met de pont? Ga dan naar de NDSM-werf. Ook dit vaartochtje is gratis. Dit gebied is momenteel enorm in opkomst en er is veel in aanbouw. Maar ondanks dat, is het altijd heel bijzonder om hier rond te dwalen. Langs het oude zendschip van Veronica, de Pollux van Peppi en Kokki en het Botel.

In het gebied rond PLLEK vind je een bonte verzameling aan industriële kunst, streetart en ruige plekken die regelmatig gebruikt worden voor fotoshoot en filmopnames. Interessant om daar een wandeling te maken. Als je even relaxt wilt zitten dan is PLLEK de place to be. Oké… als je een kopje koffie of thee besteld zal dat wel op prijs gesteld worden 😉

Noordermarkt, Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Noordermarkt

Amsterdam kent veel leuke markten zoals de beroemde Albert Cuijpmarkt, de Dappermarkt, Ten Kate markt, Bloemenmarkt aan de Singel enz. Maar de allerleukste vind ik persoonlijk toch wel de Noordermarkt. Je hebt al veel over deze markt hier op ENJOY! voorbij zien komen. Zoals dit artikel over de markt zelf, De Weldaad en niet gratis maar wel superlekker, de appeltaart van Winkel 43.

Als je ergens het echte ‘Amsterdam gevoel’ wilt beleven dan is het wel op deze markt en in deze wijk De Jordaan. Aan de voet van de Noorderkerk, op één van de mooie pleinen van Amsterdam wordt elke maandag (brocante etc.) en zaterdag (biologische producten) markt gehouden. Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een slentertocht langs de ‘9 straatjes’.

 • Elke maandag van 9-13 uur rommel- en brocantemarkt èn zaterdag van 9-16 uur rommel- en brocantemarkt met in het verlengde de boerenmarkt.

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Amsterdam Galerij in het Amsterdam Museum

Als je in de Amsterdamse binnenstad bent dan mag een bezoek aan het Amsterdam Museum niet ontbreken. Het bezichtigen van de Amsterdam Galerij is geheel gratis. In de overdekte galerij hangen maar liefst vijftien, enorme 17e eeuwse schuttersstukken. Dit verrassende stukje historisch Amsterdam ligt aan de drukke Kalverstraat. Via een klein poortje en een pleintje loop je uit de drukte en ben je in de Amsterdam Galerij.

 • De galerij is alleen toegankelijk als het Amsterdam Museum open is. Dagelijks van 10-17 uur.
 • Bereikbaarbaar via de Kalverstraat 92 en de Sint Luciënsteeg 27. 
 • Meer info

gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

 BEGIJNHOF

Achter het Amsterdam Museum bevindt zich het Begijnhof. Een oase van rust midden in de stad. De leefomgeving van een groep vrome vrouwen die het voornaamste doel hadden om de zieken te verzorgen en onderwijs te geven. De vrouwen die hier leefden waren geen nonnen maar moesten wel ongehuwd zijn. Op nummer 34 is de houten voorgevel behouden gebleven uit de middeleeuwen.

 • Dagelijks open voor bezoekers van 9-17 uur.
 • Er zijn twee ingangen. Eén aan het Spui en één aan de Gedempte Begijnensloot (in het verlengde van de Schuttersgalerij)

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Stadswandeling oude centrum

Maak op eigen gelegenheid een stadswandeling langs interessante bezienswaardigheden in de oude binnenstad van Amsterdam. Met deze plattegrond, die gratis af te halen is, ben je je eigen gids. Op de wandelroute zijn tips te vinden van de leukste winkels, musea, restaurants, proeflokalen, cafe’s, theaters etc. De plattegrond is verkrijgbaar in NL en EN.

De plattegrond is gratis af te halen bij:

 • Restaurant-Cafe In de Waag op de Nieuwmarkt
 • Brasserie Schiller op het Rembrandtplein
 • Stadhuis Stadsdeel Centrum, Amstel 1, Amsterdam. Bij het Voorlichtingsloket (ingang Waterlooplein/Burgerzaken).
 • NV Zeedijk, Zeedijk 47, Amsterdam.
 • Wijkcentrum d’Oude Stadt, Nieuwe Doelenstraat 55, Amsterdam
 • En verkrijgbaar bij alle winkels, lunchrooms, proeflokalen, restaurants en musea die op deze website vermeld staan.
Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good LifeFoto: Wikipedia

De nieuwe Schatkamer, Amsterdam in 12 verhalen.

Achter de kluisdeuren van de monumentale safe vind je de voorspoed van de Gouden Eeuw, de tegendraadsheid van de Provo’s, het magische centrum van de jaren 60 en 70, de krakersrellen van de jaren 80, de betrokkenheid bij de slavernij, de Jodenvervolging en meer. Voor de nieuwe vaste presentatie in de Schatkamer van het Stadsarchief, zijn totaal twaalf verhalen gekozen die de stad Amsterdam karakteriseren. Leuk feitje…. Volgens de Britse krant The Guardian uitgeroepen tot één van de tien beste gratis musea van Europa.

 • Van dinsdag t/m vrijdag van 10-17 en in het weekend van 12-17 uur
 • Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32
 • Voor meer info
Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good LifeFoto: OBA

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

De grootste bibliotheek van Nederland vind je op het Oosterdokseiland met een oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Het biedt plaats aan anderhalf miljoen boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s games en blu-rays. Meer dan 1000 zitplaatsen en 490 computers met internet. Op de 7e etage is het OBA Theater ondergebracht en een restaurant met een terras dat een spectaculair uitzicht biedt over de hele stad.

 • Doordeweeks geopend van 10-22 uur maar momenteel i.v.m. verbouwing (t/m 31-8-2017) van 13.30-22.00 uur. In het weekend van 10-22 uur.
 • Centrale OBA Amsterdam, Oosterdokskade 143

Gratis uitstapjes Amsterdam | ENJOY! The Good Life

Mooiste uitzicht over Amsterdam

Voor een ‘view’ over de stad zijn er diverse ‘rooftops’ waar je een adembenemend mooi uitzicht krijgt over de stad. Gratis en voor niets kun je hier de mooiste foto’s maken en ongegeneerd gluren en turen over de daken van de stad. Er is zoveel te zien en je krijgt een geheel andere kijk op de stad. ENJOY! heeft een paar van de mooiste uitzichtpunten voor je geselecteerd.

Dit was een selectie van een aantal gratis uitstapjes die je kunt maken in Amsterdam. Ik hoop dat je ze leuk vindt en mocht je één van deze bezienswaardigheden bezoeken. Laat weten wat je er van vond! Dit overzicht zal regelmatig bijgewerkt worden en er zullen leuke tips toegevoegd worden. Heb je zelf nog tips voor een gratis uitstapje in Amsterdam of een andere plek? Zet het hieronder in de comments of stuur een mail naar enjoythegoodlifeblog@gmail.com. En wie weervind je jouw tip terug op ENJOY!

ENJOY! that somethings are for free♥

Foto’s, tenzij anders vermeld: @ENJOY! The Good Life

 

 • Avatar
  nicole Orriëns
  http://www.huisvlijt.com

  Fijn zulke gratis uitjes! Vooral in de buitenlucht een film kijken lijkt me een heel bijzondere ervaring.

  augustus 5th, 2017 10:23
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Leuk dat er toch nog een hoop dingen gratis zijn 😉

   augustus 9th, 2017 9:37
   Reply
   02
 • Avatar
  Denise – Follow my footprints
  http://www.followmyfootprints.nl

  Leuk dat openlucht filmfestival. En de pont over het IJ is goed dat je die noemt, want toeristen en dagjesmensen elders uit Nederland gaan bijna altijd het centrum in en weten vaak niet eens dat je zó aan de overkant van het IJ bent (en wat een toffe plekken je in Amsterdam-Noord allemaal hebt) en dat het nog gratis is ook.

  augustus 6th, 2017 9:38
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Amsterdam Noord is zeker leuk om rond te struinen!

   augustus 9th, 2017 9:35
   Reply
   04
 • Avatar
  Judith
  https://www.pinkpress.nl

  De Noordermarkt is mijn favoriete markt. Mijn vader woont er vlak om de hoek, en kom er dus regelmatig

  augustus 7th, 2017 8:35
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Wat heerlijk dat je er vaak heen kunt. Extra veel kans om ‘juweeltjes’ te scoren.

   augustus 9th, 2017 9:34
   Reply
   06
 • Avatar
  Mindel
  https://www.mindelblokhuizen.nl

  Mooi eens gratis uitjes in onze hoofdstad, mijn geboorteplek, te vinden op jouw blog!

  augustus 7th, 2017 19:21
  Reply
  07

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.