Gezond eten: Bieten, zure haring salade | ENJOY! The Good Life

Gezond eten: Bieten, zure haring salade

Als je ENJOY! op de voet volgt weet je dat ik momenteel erg op mijn voeding let. Graag wil ik tien kilo afvallen. Niet met een crash dieet, pillen of andere onzin. Daar word je naar mijn mening alleen maar dikker van. Momenteel eet ik gewoon gezond. Probeer brood, pasta, aardappelen en rijst te laten staan en eet een enkele keer volkoren pasta of zilvervlies rijst. Ook eet ik niet veel vlees, maar wel heel veel groente en zo af en toe een stukje vis.

De hoeveelheden per maaltijd die ik at, heb ik ook met de helft teruggebracht. Ik drink alleen thee en bij de lunch een beker karnemelk. Als snack tussendoor een volkoren cracker met volvette boerenkaas, een hardgekookt eitje, fruit of een handje noten. Ik moet zeggen dat het mij makkelijk af gaat én met resultaat, want ik ben in drie weken tijd 3 kilo en 4 centimeter buikomvang kwijt.

Als je ENJOY! op Instagram Stories volgt zie je wat ik zoal eet. Vandaag deel ik een heerlijke en vooral simpele bietensalade met zure haring. Ik at deze salade voor het diner en de volgende dag als lunch. Ik had daarna zelfs nog wat over. De pubers gruwelen hier natuurlijk weer van. Eerder maakte ik al eens een bieten-haringsalade met zoute haring voor de lunch. Nu dus een zure haring variant.

Ingrediënten voor 2-personen:

 • 500 gram gekookte en geschilde rode bieten in stukjes
 • 200 gram zure haring (klein potje) in stukjes
 • halve rode ui, gesnipperd
 • 1 appel, geschild, klokhuis verwijdert en in stukjes
 • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
 • 2 eetlepels balsamico azijn
 • 1 theelepe mosterd
 • Optioneel: 1 theelepel honing
 • peper en zout

Aan de slag:

 1. Schep de bieten, haring, appel en ui door elkaar in een kom.
 2. In een klein kommetje de olijfolie, balsamico, mosterd, zout, peper en eventueel de honing door elkaar roeren tot een dressing.
 3. Schenk de dressing voor het opdienen over de salade en klaar!

ENJOY! a healthy salad.

Foto’s @ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.