Het Noord-Hollands Duinreservaat | ENJOY! The Good Life

Gezinsuitstapjes voor het weekend

Het is weekend en ondanks dat de herfst zijn intrede heeft gedaan is het prachtig weer. Tijd om erop uit te trekken met het gezin. Een verfrissende wandeling en daarna ‘guilty free’ neerstrijken op de leukste plekjes waar je kinderen ook nog eens lekker hun gang kunnen gaan. Ik heb er een aantal voor je geselecteerd….

BUITENPLAATS PLANTAGE, Vogelenzang | ENJOY! The Good Life

Buitenplaats Plantage, Vogelenzang 

Een leuke plek om heen te gaan is de Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. Dat klinkt als de andere kant van de wereld maar het ligt tussen Heemstede en Hillegom, niet heel ver van Haarlem.

BUITENPLAATS PLANTAGE, Vogelenzang | ENJOY! The Good Life

Dit plekje is een wereld op zich. Je kunt er heerlijk dwalen door de tuin, een wandeling maken maar vooral lekker genieten in een heel relaxte omgeving waar je ook nog eens heerlijk kunt eten en drinken. En voor de kids…. een eldorado. Lekker klimmen, klauteren en genoeg ruimte om hun energie kwijt te kunnen.

De appeltaart met lobbige slagroom is hier niet te versmaden!…. Hier lees je meer over Buitenplaats Plantage.

Gasterij Kruisberg, Heemskerk | ENJOY! The Good Life

Gasterij Kruisberg, Heemskerk

In het prachtige Noord-Hollandse Duinreservaat ligt deze supergezellig Gasterij Kruisberg. Deze Gasterij is niet met de auto bereikbaar maar er gaan diverse prachtige wandelingen vanaf de parkeerplaats naar de Gasterij. En natuurlijk kunnen fietsers hier ook hun hart ophalen. Lees hier meer over het Noord-Hollands Duinreservaat.  Kinderen kunnen hier lekker ravotten, voetballen op de vele open plekken in het bos en natuurlijk volop in de bomen klimmen. Vergeet niet een duinkaartje te kopen!

Gezinsuitstapjes voor het weekend | ENJOY! The Good Life

In de Gasterij…. altijd het knetterende haardvuur en er heerst hier een prettig relaxt sfeertje. Goede koffie, thee, taartjes en koeken (de boterkoek is bij ons favoriet) en voor de grote trek zou ik zeker voor de hamburger van de Schotse Hooglanders gaan die uit dit gebied komen. Je kunt hier trouwens ook vlees kopen van de Hooglanders. Buiten is er een groot terras waar vuurkorven branden en er zijn heel veel boerderijdieren rondom de gastvrij te vinden. Dé perfecte plek voor jong en oud 🙂 Hier lees je meer over de Gasterij Kruisberg.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Het Ruiterhuys, Castricum/Bakkum

Een fijne plek om neer te strijken na een heerlijke (herfst) wandeling is het Ruiterhuys. Dit ligt in een ander deel van het Noord-Hollandse Duinreservaat. Ook hier geldt als je een wandeling maakt…. vergeet je duinkaart niet of vergeet geen kaartje uit de automaat te kopen. In dit deel van het natuurgebied kan je zomaar oog in oog komen te staan met de Schotse Hooglanders. Ze zijn vriendelijk en als je ze met rust laat doen ze dat ook met jou. Voor kinderen is dit een spannende factor tijdens een wandeling 🙂

SNAPSHOTS week 4/2016 | ENJOY! The Good Life

Op het landgoed van het Ruiterhuys is het heerlijk genieten van het bourgondische leven. Zowel binnen als buiten is het hier heel erg sfeervol en kinderen kunnen buiten lekker ravotten op en in het natuurlijke speelhuis en een balletje trappen op het veldje. Ook kun je er een kijkje nemen in de Surprise Stables (ja, die van Hennie Huisman) en er lopen, soms zelfs binnen, gezellige dieren in de rondte.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Mijn favoriete plekje is achter op de veranda met een heerlijk kopje thee. Je kunt een bezoek aan Het Ruiterhuys overigens ook goed combineren met een bezoek aan het dichtbij gelegen strand van Castricum. Hier lees je meer over Het Ruiterhuys.

Gezinsuitstapjes voor het weekend | ENJOY! The Good Life

Appels plukken op Landgoed Olmenhorst

Een leuk uitstapje met kinderen is appels plukken op het Landgoed Olmenhorst in Lisserbroek. Lekker dwalen door de boomgaarden en bergen appels plukken om thuis de heerlijkste appeltaarten, appelmoes en andere appelig lekkers van te maken.

Gezinsuitstapjes voor het weekend

Op het grote veld is na gedane arbeid genoeg ruimte om lekker te spelen, te voetballen en om heerlijk te chillen onder het genot van koffie/thee met appeltaart of vers perperst appelsap. Een aanrader! Hier lees je meer over dit uitstapje naar de Olmenhorst

Deze post zal regelmatig geupdate worden met nieuwe uitstapjes. Leuke tips voor in het weekend en/of vakantie. En heb je nu geen zin in ‘gezinstoestanden’ dan kun je deze uitstapjes het beste doordeweeks maken 🙂 Bovenstaande aanbevelingen zijn reviews van mijn eigen ervaringen en stuk voor stuk aanraders. Heb jij een leuke tip. Laat het weten!

ENJOY! The Good Life

Pictures: ENJOY! The Good life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.