GEVULDE TOMATEN MET TONIJN | ENJOY! The Good Life

GEVULDE TOMATEN MET TONIJN

‘As we speak’ staat er een enorme pan kippensoep te trekken en een flinke pan met hachée te sudderen op het fornuis. Ik ben klaar voor de herfst en winter. En heb alweer zin in winterse gerechten.

GEVULDE TOMATEN MET TONIJN | ENJOY! The Good Life

Hapjes zondag

Maar deze hadden jullie nog tegoed van mij. Dit is één van de gerechten die ik weleens maak als we ‘hapjes zondag’ hebben. Dan vullen we de tafel met allerlei verschillende schalen met lekkere hapjes waar we met z’n allen wat vanaf harken. Dat kan van alles zijn. Net wat ik in huis heb, wat op moet of waar we trek in hebben.

Dit gerecht vind ik makkelijk te maken, lekker en zorgt voor wat kleur op tafel. Normaal gesproken gebruik ik vlees tomaten of trostomaten. Maar dit keer had ik de enorme Coeur de Boeuf tomaten voor handen die in de Verse Oogst Box zaten.

GEVULDE TOMATEN MET TONIJN | ENJOY! The Good Life

Zelf tomaten kweken

Toen ik deze yummies op had bedacht ik mij dat ik wat zaden had moeten bewaren want ik weet niet waar je dit soort aparte tomaten normaal gesproken kunt kopen bij mij in de buurt. En aangezien ik volgend jaar met de moestuin van start ga had dat een leuke uitdaging geweest. Want wist je dat je tomaten gewoon kunt kweken uit de zaden van een tomaat? Hier lees je er meer over. Dit jaar had ik enorm veel succes en heel veel heerlijke tomaatjes kunnen oogsten.

Maar goed…. ik had het over gevulde tomaten. Je snijdt het ‘hoedje’ eraf en holt de tomaten uit. Ik snij de binnenkant langs de rand los en kan dan het hele hart in z’n geheel eruit schepen of snijden. Niet weggooien want het binnenste snijd ik door de tonijnsalade.

Dit is een leuk gerechtje als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Je maakt er een lekkere salade bij of serveert er stokbrood met smeerseltjes bij. Ook leuk als bijgerecht bij de gourmet, BBQ of zoals wij dat doen tijdens ‘hapjesdag’. Of als feestelijk lunch gerechtje.

GEVULDE TOMATEN MET TONIJN | ENJOY! The Good Life

Wat heb je nodig (4personen):

 • 4 flinke (vlees) tomaten
 • half rood uitje fijngesnipperd
 • halve appel fijngesnipperd
 • 2 hard gekookte eieren fijngehakt
 • 2 tl kappertjes
 • blikje tonijn op olijfolie
 • 1½ eetlepel mayonaise
 • peper en zout

GEVULDE TOMATEN MET TONIJN | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

 1. Was de tomaten en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de bovenkamp eraf en hol de tomaten uit. Verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het overgebleven ‘tomatenvlees’ heel fijn. Doe dit in een schaal.
 2. Voeg daarbij het uitje, appel, eieren, kappertjes, uitgelekte tonijn, mayonaise en peper en zout en roer alles goed door elkaar. Proef de salade en voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
 3. Vul de tomaten met de salade en garneer ze feestelijk met wat stukjes tomaat, tonijn, peterselie of doe de afgesneden bovenkant weer op de tomaat. Net wat je leuk vindt 🙂

ENJOY! tomatoes

Pictures: @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.