Geluksmomentjes.... | ENJOY! The Good Life

Geluksmomentjes….

De afgelopen dagen had ik allemaal leuke ontmoetingen met inspirerende vrouwen. Onder het genot van kopjes thee, Hemelse Brownie en de stramme benen strekken. Er werden snode plannen beraamd, oudere meisjes ongemakken uitgewisseld en we hadden vooral veel lol én een klotsbuik van alle thee.

Groots?…

Iedere keer als ik van zo’n ontmoeting weer huiswaarts ga kan ik een glimlach niet onderdrukken. Wat hou ik van dit soort uitjes! Het zijn die ‘kleine’ momentjes die er toe doen. Natuurlijk ben ik niet vies van dikke, vette geluksmomenten wanneer Robert ten Brink met een opgezadelde goddelijkheid op een wit paard aan komt zetten of Winston met het koffertje van Linda een paar tonnetjes op de bank komt werpen maar hé…. Ik ben heel kieskeurig en haak al af als het paard van de spanning zijn poepertje gebruikt en om eerlijk te zijn ben ik bang voor paarden. En dat koffertje kan ik ook wel schudden want ik speel niet mee met welke Loterij dan ook. Dus de kans dat, dat gebeurt is natuurlijk klein, zoniet uitgesloten.

Of toch klein….

Natuurlijk is het meegenomen als er af en toe mooie wensen uitkomen of het geluk aan jouw kant staat. Maar meest van tijd is het gewoon ‘business as usual’ en gaan we mee in de flow waarin wij denken van alles te moeten en allerlei verplichtingen na te moeten komen. En natuurlijk kun je om sommige zaken absoluut niet heen, de belasting, de verjaardag van je kind…. maar de meeste andere dingen kun je gerust een dagje uitstellen of veranderen zodat het niet voelt als moéten. Maar voordat ik afdwaal naar een ander onderwerp….

Glimlach

Geluksmomentjes. Hoe klein ook, sta er elke dag eens bij stil. Even dat momentje waarbij je merkt dat er, als vanzelf, een glimlach op jouw gezicht verschijnt. Op dat moment voel je alle spanning uit je lichaam wegvloeien. Je komt even helemaal tot jezelf wat heel belangrijk is. Stilstaan bij de dingen in het leven waar het echt om gaat en…. Je lacht! Hoe fijn kan dat zijn als je de hele dag met een ernstig hoofd rondgelopen hebt en de boosfrons die dag weer dieper is geworden door het getrut van je kinderen en je het gevoel hebt dat je overal maar achteraan moet rennen.

Elke dag

Probeer het eens?! Elke dag even iets in gedachten nemen dat je laat glimlachen. Het werkt verslavend want na een paar dagen van “Oh ja, mijn geluksmomentje” zul je merken dat het helemaal vanzelf gaat. Ikzelf heb dat meestal vlak voordat ik in slaap val. De klep mijn Macvriendje gaat dicht, bril af, de nachtcrème aangebracht die hopelijk zijn werk gaat doen, haar los, de berg kussens opkloppen en dan je hoofd in die berg veren en synthetische vezels laten zakken om te gaan slapen. Dat alleen is eigenlijk al goed voor een geluksmomentje bedenk ik mij terwijl ik dit visualiseer. Vlak voordat ik inslaap schiet mij altijd iets te binnen waardoor ik vaak in slaap val met een dikke glimlach. Mijn geluksmomentje ♥.

Mijn geluksmomentjes?

Wat ik dan zoal denk?…. ♥ De gedachte aan mijn lievelingsoma. ♥ Die leuke man die in de supermarkt tussen de bananen en appels door, ondeugend naar mij lachte. ♥ De Tony Chocolonely lievelingsreep die ik helemaal stiekem in mijn eentje opgepeuzeld heb en dat de damespuber daar niets van gemerkt heeft. ♥ Opstaan met Mattie & Wietse ♥ Een leuk samenzijn. ♥ Zomaar een cadeautje dat ik in de brievenbus vindt met een kaartje erbij. ♥ Door een moestuin banjeren. ♥ Rode lippenstift. ♥  De vaatwasser die ongevraagd is leeggeruimd. ♥ Thee en een beschuitje op bed. ♥ Samen lang tafelen. ♥ Dat leuke koffietentje. ♥ Schone lakens. ♥ De foto in de header waarbij de lens probeerde de liefde te vangen die ik over wilde brengen maar wat niet lukte ♥ …….   Ik kan eindeloos doorgaan.

Wat zijn jouw geluksmomentjes?

Wat zijn jouw geluksmomentjes? Ik ben heel benieuwd! Leuk als je het met mij zou willen delen. En ik ben ook heel erg nieuwsgierig of jij hier regelmatig bij stilstaat, jezelf dit momentje gunt en wat er met je gebeurt als zo’n momentje door je gedachten schiet. Laat je wat van je horen? Dat zou al een geluksmomentje voor mij zijn want ik zou graag iets meer van jullie te weten willen komen.

Rubriek

Terwijl ik dit type bedenk ik mij dat het een leuk idee is om wekelijks een geluksmomentje van mij, hier op ENJOY!, met jullie te delen. ‘Don’t shoot me’ als het in jullie ogen heel stompzinnige dingen zijn, het zijn mijn momentjes die ik met jullie deel. Om te laten zien dat geluk soms heel gewoon is en in heel kleine dingetjes kunnen zitten. Ik ben niet zo goed in schema’s en opgelegde verplichtingen, ook al zijn die van mijzelf. Het is een ideetje en ik probeer dit wekelijks te gaan delen maar het kan zomaar eens een weekje langer duren. Dan heb ik het gewoon even te druk met al mijn momentjes 😉

ENJOY! The little moments in life.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.