Gasterij Kruisberg restaurant

Verscholen in het Heemskerkse Duingebied ligt Gasterij Kruisberg. Dit is een verborgen pareltje. Na een stevige wandeling in het mooie duingebied is het hier goed toeven.

Gasterij Kruisberg entree

Voor mij valt de Gasterij Kruisberg onder het ‘Grote Genieten’. Alles zo gemoedelijk en voor iedereen toegankelijk. Leuk voor gezinnen met kleine kinderen, families, verliefde stelletjes…. you name it. Zowel in de Gasterij als op het terras is het fijn.

Gasterij Kruisberg bewegwijzering

In de winter wordt je welkom geheten door een knapperend haardvuur en het gevoel of je in een warme herberg terecht gekomen bent. Ook dan kun je buiten terecht. Van strobalen is er een buitenverblijf gemaakt die verwarmd wordt met heaters en de vuurkorven brengen het sfeertje tijdens gure winterdagen.

Gasterij Kruisberg terrein

En als het lekker weer is, is er een gigantisch terras waar je lekker kunt chillen. Kinderen hebben er de ruimte en kunnen op hun gemakje alle diertjes bekijken. En de dieren komen tot aan je tafel.

Gasterij Kruisberg haantje

Kippetjes scharrelen rond, de koolmeesjes eten het lekkers van je bord als je niet oppast en de ezel pikt ook zo zijn lekkere hapje van je bord als je niet oppast.

Gasterij Kruisberg koolmeesjes

Voelt niet vervelend hoor…. Alleen maar leuk. Hoogzomer kun je na een dagje strand aanschuiven voor de BBQ bij de Gasterij.

Gasterij Kruisberg bos

Rondom de Gasterij zijn prachtige wandelingen te maken. Let wel op…. Je hebt een Duinkaart nodig. Een dagkaart kun je aan het begin van de wandelroutes uit de automaat halen. Er zijn diverse mooie wandelroutes of je kunt via de weg naar de Kruisberg lopen.

Gasterij Kruisberg binnen Gasterij Kruisberg kuikentjes

Niet alleen kun je hier wandelen ‘tot in den treuren’ maar ook voor fietsers is het Noordhollandse Duingebied, waar de Kuisberg onder valt, een eldorado. Het gebied loopt van Wijk aan Zee helemaal tot aan Schoorl.

Gasterij Kruisberg lange tafels

Sinds een aantal jaar is er op de Kruisberg ook een uitzichttoren. De hoogste etage van de toren biedt een weids uitzicht over het Noordhollands Duinreservaat en Heemskerk. Bij helder weer zelfs tot aan de Zaanstreek, Amsterdam en Alkmaar.

Gasterij Kruisberg schaapjes

Tijdens je wandel- en fietstochten is de kans groot dat je één van de natuurlijk bewoners van het gebied tegenkomt. Het gebied wordt namelijk ‘natuurlijk’ begraasd door De Highlanders, Brittisch Blackface schapen, Exmore pony’s en Hollandse landgeiten. Verder veel vogels. De Specht is altijd druk in de weer. Altijd een bijzonder geluid in de stilte.

Gasterij Kruisberg knorrie Gasterij Kruisberg konijnen

Ook rond de gasterij zijn veel bewoners. De paarden, ezels, varkens, kippen, konijnen…. 

Gasterij Kruisberg bewoners

Overal info over het duingebied….

Gasterij Kruisberg rollator

Die rollators snap ik niet zo maar ziet er wel heel komisch uit. Na een bezoek kun je hem hier achterlaten want je loopt als een Kieviet??

Gasterij Kruisberg bord

Info over de Gasterij en zijn bewoners….

Gasterij Kruisberg versnapering Gasterij Kruisberg zitje vuurkorf

Hoe heerlijk is dit… Lekker in het zonnetje genieten!

Gasterij Kruisberg ezel tram Gasterij Kruisberg haard

Ook tochtjes met de oude paardentram behoort tot de mogelijkheden. Leuk voor een familie uitstapje….

Gasterij Kruisberg perenboom

Ik kan je zeker een bezoekje aan dit gebied en de Gasterij aanraden!

Gasterij Kruisberg, Kruisberg 4A, 1969 MR Heemskerk. Check de website voor meer info. Hier kun je ook info vinden hoe je Gasterij Kruisberg kunt bereiken. Let op! Alleen per fiets of per benenwagen.

Openingstijen van 10-17 uur. Ma en di gesloten. 

 • Avatar
  Deisy
  http://www.visionarylife.nl

  Mooie tip zeg. Je foto’s zijn ook prachtig en maken mij echt nieuwsgierig. Ik ben er nooit geweest maar nu dit mooie weer opkomt is het wel een hele goede tip. Dank je wel daar in ieder geval voor. X

  maart 8th, 2015 12:22
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Graag gedaan en dank je wel! Hoop dat je wat aan deze uittip hebt.

   maart 9th, 2015 11:42
   Reply
   02
 • Avatar
  José

  Als u een rit gaat maken met de paardentram moet u er een op letten of de trekpaarden staarten hebben, nee dus . Deze zijn gecoupeerd .
  Deze paarden zijn niet meer in staat om vliegen te verjagen. Stel u heeft jeuk op uw rug en kunt niet krabben omdat omdat uw handen vastgebonden zijn of zoals bij deze paarden geamputeerd zijn . U kunt zich voorstellen dat deze dieren gestresst zijn . Het couperen van staarten is sinds 2001 verboden in Nederland. Waarom de eigenaar van deze paarden er toch voor gekozen heeft om dit zijn paarden aan te doen is mij een raadsel. Mijns inziens is dit dierenmishandeling

  april 8th, 2016 20:22
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.