Ga eens voor een Fly & Drive trip | ENJOY! The Good Life

Ga eens voor een Fly & Drive trip

Tegenwoordig heet het rondtrekken met een auto, tijdens je vakantie, een ‘roadtrip’. In mijn jonge jaren gingen wij tot mijn grote ergernis ook altijd in de vakantie dwalen met de auto en later met een oud T2 Volkswagen busje door Europa. Verschrikkelijk vond ik het! Waarom konden wij nu niet, net als al mijn vriendinnetjes, gewoon met het vliegtuig naar Benidorm .

Ga eens voor een Fly & Drive trip | ENJOY! The Good Life

Door Europa zwerven

Toch waren mijn ouders best vooruitstrevend. En de geschiedenis herhaald zich. Ik wil nu niets liever dan door Europa zwerven met een oud camperbusje, maar de pubers vinden dat een heel belachelijk idee. Toch weet ik ze nog wel enthousiast te krijgen als ik de ‘hippe’ benaming gebruik én als dit soort tripjes niet te lang duren. Zo ging ik onlangs een klein weekje met de damespuber naar Toscane.

Ga eens voor een Fly & Drive trip met een huurauto | ENJOY! The Good Life

Fly & Drive

Dit tripje was een zogeheten Fly & Drive. Je vliegt naar de bestemming die je leuk vindt en daar wacht een huurauto op je, om fijn de omgeving te gaan onderzoeken of meerdaags rond te trekken. Wij deden dat al op Sardinië, Kreta, Zakynthos, USA, Lefkas en Samos. Al dan niet met vooraf geboekte accommodatie.

Het voordeel van deze manier van reizen vind ik dat je snel op de plaats van bestemming bent en dus geen geestdodend lange autorit hoeft te maken voordat je eindelijk, uitgeput en wel, aankomt. Dan heb je ter plekke al helemaal geen zin meer om weer in de auto te stappen.

De fly & drive is veel relaxter. Je vliegt naar je bestemming en op de luchthaven haal je jouw stalen ros op en je vakantie begint. Je kunt makkelijk een boodschapje doen, even naar dat leuke restaurantje aan zee, een uitstapje maken zonder dat je je met 35 anderen in een volgepakte bus hoeft te proppen op een onfatsoenlijk vroeg tijdstip.

Op de bonnefooi

Nog leuker is het als je meerdere overnachtingen boekt of gewoon lekker op de bonnefooi rondtrekt waardoor je een land of eiland nog beter leert kennen. En onderweg stop je waar jij wilt. Kopje koffie op dat te leuke terras, even stoppen voor een panorama foto, een leuke markt, lunch, alles kan wanneer jij maar wilt. Vrijheid blijheid!

Leuke tripjes

Zelf heb ik nog een aantal leuke tripjes op het netvlies. Zo zou ik graag nog eens vanuit Dubrovnik langs de Kroatische kust naar boven en door Slovenië toeren. Of de Amalfikust en Puglia verkennen. En samen met de jongenspuber eens de Zweeds Westkust afstruinen.

SAMOS, een eiland waar je terugkomt | ENJOY! The Good Life

On a roadtrip

Overigens is er een heel leuk boekje dat je meeneemt op zes verschillende roadtrips door Spanje, Portugal, Kreta, Kroatië, Frankrijk en Italië. Het heet “On a roadtrip” en is in samenwerking met Sunny Cars samengesteld. Mocht je na het lezen van het boekje geïnspireerd zijn geraakt en ook op roadtrip willen? Als je een huurauto boekt via Sunny Cars krijg je de aankoop van het boekje weer retour. Hoe leuk is dat!

Ga eens voor een Fly & Drive trip met een huurauto | ENJOY! The Good Life

Sunny Cars

Mocht je een auto willen huren in het buitenland dan kan ik je Sunny Cars van harte aanbevelen. Wij hebben onze auto tijdens onze Toscane trip via Sunny Cars geboekt en dat was top. Alles lekker snel geregeld bij het ophalen en terugbrengen. En wat ik vooral fijn vond is dat je vooraf weet waar je aan toe bent. Alles is inclusief. Geen verrassingen meer van extra verzekeringen, beperkte kilometers etc. Gewoon aankomen en fijn cruisen met een blitse auto. Wij hadden een spiksplinternieuwe Fiat500 die wij het liefst in ons koffer mee naar huis hadden genomen.

Ben jij weleens op een fly & drive trip geweest? Ik ben benieuwd naar jouw verhalen. Deze kun je hieronder in de comments achterlaten. Of deel je foto via InstagramTwitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #enjoythegoodlife

Op zoek naar andere mooie reisbestemmingen? 

SAMOS, een eiland waar je terugkomt | ENJOY! The Good Life

 

♥ Samos, het eiland waar je terugkomt

 

Paradijselijk Zakynthos | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Paradijselijk Zakynthos.

 

De mooiste plekjes van Toscane | ENJOY! The Good Life♥ De mooiste plekjes in Toscane

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! the freedom of roadtripping

Foto’s: ENJOY! The Good Life

All-inclusive autohuur volgens Sunny Cars
 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.