fruitvliegjesFruitvliegjes…. Hoe onsmakelijk. Elke zomer is het hetzelfde liedje. Een fruitvliegjes plaag. Zelfs als ik slaap wapper ik nog rond omdat ik denk dat er fruitvliegjes rondzweven. Ik vind die vliegjes echt heel vies en ze gaan altijd in mijn glas lekkere rode wijn rondzwemmen. En dat is zonde!

Fruitvliegjes eliminatie.

fruitvliegjes bestrijding

Fruitvliegjes zijn dol op fruit (duh) maar ook op wijn zoals ik al ondervonden had en dus ook op wijnazijn. De geur van de wijnazijn is heel sterk wat de vliegjes aantrekt. Ze drinken ervan en verdrinken uiteindelijk een vreselijk dood in de wijnazijn. Echter gingen er nog behoorlijk wat vliegjes stomdronken van de wijnazijn van door.

De vliegjes zitten ook graag in de aarde van planten en je krijgt ze vaak in huis doordat ze in de aarde zitten van kruidenplantjes die je in de supermarkt koopt.

Nu was ik onlangs bij mijn zus en zag dat die een extra val verzonnen had door over het kommetje met wijnazijn huishoudfolie te spannen met wat gaatjes erin. Ze kruipen door de gaatjes naar binnen en kunnen er daarna niet makkelijk meer uit. Top!

fruitvliegjes elimineren

Wat ook goed helpt is om in een fles wijn een klein bodempje wijn te laten zitten. De vliegjes gaan daarin en komen er niet zo makkelijk uit.

fruitvliegjes vangst

Het ziet er allemaal niet heel aangenaam uit maar als je even doorzet en het fruit daarna afgedekt of in een lade opruimt dan verzeker ik je dat je binnen no-time fruitvlieg vrij bent. Verwissel ook vaak de vuilniszak omdat daar ook vaak fruitresten inzitten. Maak ook direct je sapcentrifuge of slowjuicer leeg en schoon want die kleine mormels kruipen gewoon je machines in.

Wikiweetjes

Als je een stukje over fruitvliegjes schrijft dan moet je natuurlijk ook een beetje research doen. Op Wikipedia staat verrassend veel informatie over de vliegjes. Ze worden veel in de wetenschap gebruikt voor genetische doeleinden etc. Ik ben al vrij snel afgehaakt want kreeg overal jeuk en vond ze er close-up zo angstaanjagend uitzien dat ik bang ben dat ik er nachtmerries van krijg. Die larven zijn echt heel erg griezelig! Moet je bedenken dat de vliegjes eitjes leggen in de heerlijk fruitjes op de fruitschaal en dat deze larven van je fruit zitten te smikkelen. Jakkes!

fruitvliegjes larven

Net toen ik het bericht wilde sluiten viel mijn oog op deze foto. Hilarisch! Fruitvliegjes doen het ook 🙂 Het schijnt een traumatische inseminatie te zijn haha….

fruitvlieg parende

ENJOY! the elimination of the fruit flies.

 

 • Avatar
  Deborah
  http://deborahhamar.wordpress.com

  haha. Bedankt voor de tips! Wij hebben ze helaas ook zo af en toe.
  Ze zien er echt vies uit.. Yuk!

  augustus 5th, 2014 10:58
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.