FRUITTUIN VAN WEST | ENJOY! The Good Life

FRUITTUIN VAN WEST

Toen de pubers nog geen pubers waren gingen wij elk jaar wel een keer appels plukken in een boomgaard. Maar de laatste jaren hoef ik met dat soort uitstapjes niet meer aan te komen. Ze vragen mij met een stalen gezicht of ik gek geworden ben ūüôā Gelukkig heb ik vriendinnen met kleine kinderen die het nog een enorm avontuur vinden om appels te plukken. Ik ga dan ook graag mee want ik vind het zelf zo’n kneuterig en gezellig uitstapje.

FRUITTUIN VAN WEST | ENJOY! The Good Life

Leuk uitstapje

Jarenlang gingen wij naar De Olmenhorst in Lisserbroek,¬†maar daar is het zo ontzettend druk en commercieel geworden dat het minder leuk werd en ik het gevoel had gouden appeltjes te plukken. Eigenlijk was het nooit bij mij opgekomen om eens ergens anders te gaan plukken. Dat kon nooit zo leuk zijn als bij De Olmenhorst. Maar na een tip ging ik eens een kijkje nemen bij Fruittuin van West. Ook nog eens lekker dicht in de buurt want het is gewoon in Amsterdam. √Čn je kunt er¬†gratis voor de deur parkeren.

FRUITTUIN VAN WEST | ENJOY! The Good Life

De Boomgaard

De Fruittuin van West is een jonge boomgaard die in 2014 is aangeplant. Ruim 22.000 fruitbomen met 20 verschillende soorten fruit op 6,5 ha. grond. Allemaal bedoeld voor de zelfpluk. Zelf je eigen biologische fruit van het seizoen plukken. Bij binnenkomst pak je een pluktas of doosjes voor de eieren en het zachte fruit en hup de boomgaard in en plukken maar!

 

 

Fruitig plekje

Het leuke van deze tuin is dat je dus niet alleen appels en peren kunt plukken, maar ook in het voorjaar en zomer heel veel andere soorten fruit zoals: aardbeien, rode bessen, kersen, frambozen, bramen, bosbessen, blauwe bessen, cranberry’s etc.

Scharrelkippen

In de boomgaard lopen zo’n 250 kippen vrij rond. Zo leuk om te zien hoe die vrolijke kippetjes hier rond scharrelen tussen de bomen. En in ruil voor hun scharrelende vrije leven in de Fruittuin geven ze verspreid over het land mest √©n eten ze schadelijke insecten op. Ook zorgen ze ervoor dat afgevallen bladeren sneller verteren zodat de boomgaard minder last heeft van schimmels in het voorjaar.

FRUITTUIN VAN WEST | ENJOY! The Good Life

Verse eitjes rapen

En ze leggen natuurlijk heerlijke verse eitjes. Die leggen ze in leghokken die overal in de boomgaard verspreid staan. Dus naast het plukken van vers fruit, kun je ook je verse scharreleitjes bij elkaar verzamelen.

 

Kids

Voor kinderen is het hier een waar eldorado. Ze kunnen heerlijk rennen en spelen, plukken, lekker liggen in de hangmatten tussen de bomen, eieren rapen en leren gelijk dat het fruit niet in de supermarkt groeit maar aan de boom.

 

FRUITTUIN VAN WEST | ENJOY! The Good Life

Tuin Café

Voor de volwassenen is het een fijne plek om vers fruit te plukken, een beetje rond te sjokken door de boomgaard, neer te strijken bij een houtvuurtje op het terras, lekker appeltaart eten in het Tuin Café of wat boodschapjes doen in de biologische winkel.

En kom je thuis met al dat lekkere fruit? Dan vind je hier heerlijke recepten met kersen, appels, bosbessen, aardbeien en verse eieren.

Een bezoek aan Fruittuin van West is echt een ontzettend leuk uitstapje. Voor jong en oud! Bekijk ook eens dit leuke filmpje van Amsterdam Calling¬†om een ‘bewegend’ beeld te krijgen van deze bijzondere plek.

  • Wanneer: Dinsdag t/m zondag van 10.30 – 18 uur.
  • Waar:¬†Fruittuin van West,¬†Tom Schreursweg 48, ¬†Amsterdam
  • Gratis toegang
  • Meer info check de website

ENJOY! your own fruit picking.

Pictures: @ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.