Traveling solo together: Fotoreizen voor vrouwen

In je eentje op vakantie gaan. Waarom zou je dat doen? Omdat je single bent en geen zin hebt om altijd afhankelijk te moeten zijn van anderen. Of je hebt een relatie, maar heel verschillende interesses. Je hoeft in ieder geval geen droeftoeter te zijn als je in je uppie op pad gaat. Je kunt natuurlijk mee gaan met een groepsreis of een singlereis, maar met de eerste loop je het risico dat je tussen de stelletjes zit en met de laatste kunnen de verwachtingen weer te hoog zijn omdat de reizigers hopen daar de ideale partner te vinden. Geen van beide zou iets voor mij zijn, hoewel ik over beide reisvormen positieve geluiden hoor.

Uit ervaring weet ik dat je ontzettend makkelijk contact maakt met mensen om je heen want je staat ‘open’ voor de wereld waarin je reist. Je kunt je niet verschuilen achter medereizigers of een reismaatje. ‘It’s up to you’. Toch zou ik zelf niet snel weer helemaal alleen op vakantie gaan omdat, als het zoals in mijn geval in mijn laatste reis alleen misgaat, het heel akelig is als je helemaal op jezelf aangewezen bent.

ROCKY ROADS

Mijn interesse was gewekt toen ik las over een nieuwe online reisorganisatie: ROCKY ROADS. Fotoreizen speciaal gericht op avontuurlijke vrouwen. Een bijzonder reisconcept, dat gelijkgestemde vrouwen via de pracht van fotografie en de kracht van de natuur wil samenbrengen. Fotoreizen naar fotogenieke bestemmingen waar je de kneepjes van het vak in de praktijk leert. Veilig samen op reis in een inspirerende omgeving en toch genoeg individuele ruimte.

Er zijn zorgvuldig samengestelde fotoreizen en educatieve retraits in binnen- en buitenland. Eventueel te combineren met avontuurlijke outdoor activiteiten zoals hiken, surfen, mountainbiken, kajakken en rotsklimmen. Ter plekke leren de deelneemsters de mooiste foto’s schieten onder leiding van Sabrina Gaudio. Haar reizen en fotoworkshops zijn geschikt om contacten te leggen met gelijkgestemde vrouwen in een inspirerende omgeving.

De vrouw achter ROCKY ROADS

Sabrina reist al sinds haar tienerjaren met haar backpack en camera de wereld over. Ze studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werkte als fotojournaliste. Later werd zij docent op het Grafisch Lyceum in Rotterdam en was zij betrokken bij het realiseren van de fotografie opleiding De Fotoschool in Amsterdam . Nu is het tijd voor iets nieuws en is ROCKY ROADS een feit. Weg van de geijkte en geplaveide wegen door ‘the road less traveled’ te nemen.

Duurzaam

ROCKY ROAD wil graag iets teruggeven aan onze aardbol door veel tijd door te brengen in de natuur. Alle fotoreizen worden ondersteund door ondernemingen die gerund worden door vrouwen. Het overgrote deel van de tours worden samengesteld en begeleid door (lokale) vrouwen. Daarnaast wordt er duurzaam gereisd want de CO2 uitstoot van de vluchten worden gecompenseerd door Trees for All.

fotoreizen voor vrouwen | ENJOY! The Good Life

Aan de ene kant zou een trip met ROCKY ROAD mij wel aanspreken omdat je al doende goed leert fotograferen en veel van je medereizigers kunt leren. Maar persoonlijk snap ik niet zo goed waarom je dat alleen met vrouwen zou moeten doen. Misschien komt dat omdat ik veel te gek op mannen ben en er een beetje huiverig voor ben als je een groep vrouwen bij elkaar zet, er een hoop geneuzel en gesteggel komt. Ook de outdoor activiteiten in combinatie met fotografie zie ik ook niet zo voor mij.

fotoreizen voor vrouwen | ENJOY! The Good Life

Desalniettemin een leuk initiatief wat ik ga volgen. En natuurlijk ben ik ook benieuwd wat jij van ROCKY ROADS vindt. Is het iets wat jou aanspreekt?

ENJOY! traveling solo together

Beeld: Sabrina Gaudio

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.