FIRST DATES zoekt nog 30+ vrijgezellen! | ENJOY! The Good Life

FIRST DATES zoekt nog 30+ vrijgezellen!

Eén van mijn favoriete programma’s is First Dates. Tenminste, de Engelse versie dan. Heerlijk om te zien hoe zo’n etentje verloopt en welke potentiële ‘lovebirds’ aan elkaar gekoppeld worden. En vooral, kiezen ze voor elkaar of niet! Soms tenenkrommend en soms goed voor een enthousiast gejuich hier bij ENJOY!

Terugkijken!

Gisteren keek ik, op aanraden van een vriendin, één van de leukste afleveringen ever terug. Aflevering 6 van dinsdag 8 januari. Hierin volgen we 4 setjes waarvan er een aantal geweldig gematcht zijn en een enkele een enorme mismatch lijkt. En toch blijkt het grootste deel van deze first dates een succes!

Samen met de damespuber leefden wij in ieder geval heerlijk mee. Zwijmelend, vertederd, geïrriteerd, kirrend, klappend en joelend van plezier. Kon televisie maar altijd zo leuk zijn. Vooral de ‘gewone’ mensen vind ik het leukst. Mensen zoals jij en ik. Natuurlijk kunnen de Engelsen behoorlijk over de top gaan, qua make-up en diepe decoletettes, maar er zitten ook altijd wel een aantal sophicated Englishmen and women tussen.

In deze aflevering zien we:

 De 25-jarige Jordan, die het lastig vind om met haar lengte van 1.80 meter een geschikte partner te vinden. Ze gaat op date met de 28-jarige basketballer William van 2.07 meter. Een leuke match van twee mooie mensen. Aanvankelijk lijkt het of er een ‘sparkle’ is, maar als William vertelt dat hij een 2 jarige dochter heeft, lijken de ‘sparkles’ snel verdwenen bij Jordan.

Als de twee dan ook nog hoogstwaarschijnlijk familie van elkaar is en William als twee druppels water lijkt op haar broer, gaat dat geen match worden. Je kon ons wegdragen toen de twee familiebanden ontdekten en Jordan een foto van haar broer liet zien. Jammer, deze lovebird werd dodelijk getroffen door de liefdespijl.

De 97!!!!-jarige oorlogsveteraan Richard hoopt zijn liefde nog te vinden voordat hij een honderdplusser is. Richard is nog heel pienter en gaat met zijn tijd mee. Als hij op zijn date wacht houdt hij zijn kleindochter nog even op de hoogte via Facetime. Zo zoet! En wat is hij charmant. Dan komt Ruth binnen. Een 79-jarige dame die nog fulltime werkt. Ook zij is op zoek naar de liefde en heeft geen flauw benul dat Richard al bijna een eeuw oud is.

Aanvankelijk lijkt het stel geen match, maar eenmaal aan tafel zie je heel voorzichtig toch wat opbloeien. Geen gierende hormonen en trappelen om met elkaar het bed in te duiken. Nee, deze ‘oudjes’ willen nog graag een paar mooie jaren samen. Rustig samen genieten. Superschattig stelletje!

Dan de 31-jarige Ian. We hebben echt met hem te doen. Hij mist de charmante uitstraling van de meeste mannen in deze aflevering en zorgt voor een tenenkrommende ongemakkelijkheid. Hij is voor de tweede keer op date in het First Dates restaurant en gaat aan tafel met Emma, die nog geen enkele date ervaring heeft. Het zweet breekt mij uit als ik die twee zie.

Het lijkt een enorme mismatch, maar als de Franse gastheer Fred Emma een beetje moed inpraat, lijkt zij toch een beetje voor Ian te vallen. Ze geeft het in ieder geval een kans. Chapeau Emma! Wij smelten hiervan.

De klapperrrrr van deze uitzending waren toch wel deze twee dudes. Aanvankelijk gleden wij van de bank toen wij de 27-jarige Jack zagen. Niet van het lachen, maar in katzwijm. Goodlooking, weldressed, lang, zijn uitspraak! en zelfs zijn naam was mooi! Oh Jack!! En met ons vielen ook de serveersters van het First Date restaurant in katzwijm. Wat een bummer als dan Joe binnenkomt en Jack homo blijkt te zijn.

Damn…. waarom zijn alle knappe, verzorgde mannen gay?! Toch schakelen wij meteen door want Jack en Joe, ja zelfs de namen matchen, blijken een megaklik te hebben en wij genieten er van mee. Ze zijn zo leuk samen. Wij zien ze al samen joelen op de voetbal tribunes. Want beide mannen houden eigenlijk van hetero types die homo zijn. Snap je het nog? De avond was nog lang en gezellig en eindigde zelfs met een dansje en een kus. Wij zaten klappend en joelend op de bank. De jongenspuber, die het niet gevolgd had liep hoofdschuddend de kamer uit.

De hele aflevering kun je hier terugzien of natuurlijk op de terugkijk optie van je interactieve tv. Het is de uitzending van afgelopen dinsdag 6 januari op NPO3.

Meld je aan voor First Dates!

Heb je zelf ook wel zin in een nieuwe lover? First Dates is nog steeds op zoek naar vrijgezellen boven de 30 jaar die een blind date op televisie durven aan te gaan. Man, vrouw, homo of heteroseksueel, het maakt niet uit. Zolang je maar beschikbaar bent tijdens één van de laatste twee weekenden van januari. Dus wil jij dit nieuwe jaar goed beginnen? Twijfel dan niet en geef je op. Hier kun je alle info vinden en je aanmelden.

ENJOY! first dates.

Foto’s: NPO

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.