ANTS ON A SHRIMP | ENJOY! The Good Life

ANTS ON A SHRIMP

Morgen, 1 september, gaat de fooddocumentaire “Ants on a Shrimp’ in première. NOMA, het restaurant in Kopenhagen dat meermaals is verkozen tot het beste ter wereld, neemt je mee op avontuur naar Japan. Een echte ‘must-see’ voor elke foodie! 🙂

ANTS ON A SHRIMP | ENJOY! The Good Life

Tokyo

In Ants on a Shrimp wordt de charismatische chef-kok René Redzepi en zijn team gevolgd tijdens het grootste culinaire experiment van hun leven. Het vermaarde restaurant NOMA zal voor een periode van 5 weken naar Tokyo verhuizen.

ANTS ON A SHRIMP | ENJOY! The Good Life

14-gangen

De 40 dagen die hier aan vooraf gaan volgen we de teamleden die in een totaal andere wereld terechtkomen waar de taal en gebruiken voor de nodige obstakels zorgen. Een zoektocht langs vele onbekende Japanse ingrediënten die uiteindelijk een 14-gangen zullen moeten creëren dat ‘World’s Best Restaurant’-waardig is.

Er is plek voor 3000 gasten maar zodra de reserveringen gemaakt kunnen worden staan er al 58.000 gasten op de reservelijst. Zal Redzepi en zijn team deze hoge verwachtingen waar kunnen maken ?

ANTS ON A SHRIMP | ENJOY! The Good Life

Maurice Dekkers

Ants on a Shrimp is het filmdebuut van Maurice Dekkers die verantwoordelijk was voor de regie van de film. Dekkers is een Nederlandse journalist, televisie- en radiomaker en bekend van Keuringsdienst van Waarde en Tony Chocolonely.

Mijn review: ♥♥♥♥

De film zoog mij vrijwel onmiddellijk mee in het avontuur. Ontzettend inspirerend hoe het team van Redzepi te werk gaat, in soms mensonterende omstandigheden. Met humor en doorzettingsvermogen stevenen zij gezamenlijk naar het einddoel. Hét veertien gangen menu in Japan. Een intense film over de keiharde kokswereld.

O.a. te zien in Amsterdam: Filmhallen, Rialto, Cinecenter en de Balie, Haarlem: De Filmschuur, Zwolle: Schuttezaal en de betere filmhuizen bij jou in de buurt.

ENJOY! this fabulous fooddocu.

ANTS ON A SHRIMP | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.