FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB ♥♥♥♥

In huize ENJOY! houden wij met regelmaat een filmavondje. Als het tenminste lukt om een film te vinden die wij allemaal leuk vinden. De damespuber kwam met deze film “A Street Cat Named Bob”. Een goede keus, zo bleek. Het is een heerlijke feelgood film over de aan lager wal geraakte James Bowen en de straatkat Bob. Die uiteindelijk elkaars leven blijken te redden.

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

Waargebeurd verhaal

De film lijkt misschien ver gezocht en suikerzoet maar het is een waargebeurd verhaal. En het is de verfilming van de gelijknamige autobiografie van James Bowen waar inmiddels al meer dan een miljoen exemplaren van verkocht zijn. Een mooi verhaal over een bijzondere vriendschap tussen mens en dier.

Het verhaal gaat over de dakloze junkie James Bowen, die door de straten van London zwerft. Hij probeert wat geld bij elkaar te schrapen door op straat te zingen en begeleidt zichzelf op zijn gitaar. Dat doet hij best aardig maar door zijn smoezelige uitstraling zijn de passanten niet genegen hem wat geld toe te schuiven.

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

Laatste kans

Hoewel James al meerdere afkickpogingen heeft gedaan lukt het hem maar niet om van de heroïne af te blijven. Wanneer James voor de zoveelste keer knock-out op straat wordt gevonden, is de maat vol. Zijn maatschappelijk werkster Val (Joanne Froggatt, Downton Abbey) geeft hem een allerlaatste kans en biedt hem een woning aan, op voorwaarde dat hij het afkickprogramma strikt gaat opvolgen.

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

Een paar apart

Het lijkt weer een moeizame poging te gaan worden, totdat er hulp komt uit een heel onverwachte hoek. James treft een gewonde straatkat aan in zijn huis. Van zijn laatste centen besluit hij medicijnen voor zijn nieuw verworven vriend te kopen en voor hem te zorgen totdat hij opgeknapt is. Al snel wijkt Bob niet meer van James’ zijn zijde. Samen trekken ze door de stad om voor het publiek op te treden en om de daklozenkrant te verkopen. Het is vertederend om te zien en binnen no time zijn ze dan ook een grote hit. Door de vele You-Tube filmpjes die de fans maken worden ze zelfs ver buiten Engeland bekend. James lijkt zijn leven weer op de rit te hebben.

FILMTIP: A STREET CAT NAMED BOB | ENJOY! The Good Life

Wat vonden wij…

Wij keken de film met familie in de leeftijd tussen 16 en 70 jaar. Allemaal werden wij gegrepen door het verhaal en de vertederende kat Bob. Het verhaal lijkt een eindeloos drama te worden tot Bob ten tonele verschijnt. Hij zorgt voor luchtigheid in de film en het heerlijke feelgood sausje. Als je zelf katten hebt herken je veel van de gewoontes van Bob maar zelfs als je helemaal niet van katten houdt weet ik zeker dat Bob je weet te raken. Een leuke film waar je met een glimlach aan terugdenkt. Extra mooi is, dat het een waargebeurd verhaal is en dat de kat in de film de échte Bob is. Een aanrader voor het hele gezin. Leuk dat de echte James Bowen in de laatste scène nog heel even in beeld verschijnt. De film is momenteel te zien op Netflix. Onze beoordeling: ♥♥♥♥

Het boek is hier te koop voor € 9,95

Acteur: Luke Treadaway, Anthony Head
Actrice: Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Beth Goddard
Regisseur: Roger Spottiswoode
Kijkwijzer: 9+

Op zoek naar meer filmtips van ENJOY!?

DEMAIN TOUT COMMENCE | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Demain tout commence

 

FILMTIP: Perfetti Sconosciuti | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Perfetti Sconosciuti

 

ANTS ON A SHRIMP | ENJOY! The Good Life

 

♥  Ants on a Shrimp

 

 

Meer film en/of tvtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 

ENJOY! a nice movie night.

Pictures: @Entertainment One

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.