BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

FILMREVIEW: AMERICAN MADE ♥♥♥

″Tom Cruise is hot in deze film, gebaseerd op een bizar, waargebeurd verhaal″

Vanaf komende donderdag, 31 augustus 2017, is deze film met Tom Cruise in de Nederlandse bioscopen te zien. Hoewel wij bij ENJOY! The Good Life eigenlijk alleen voor echte feelgood films gaan, is dit toch wel een geinige, actie film om heen te gaan. Alleen al om Tom Cruise te zien, die hierin schittert als vanouds.

FILMREVIEW: AMERICAN MADE | ENJOY! The Good Life

Waargebeurd verhaal

De film is gebaseerd op het bizarre leven van Barry Seal. Een piloot die drugs, geld en wapens smokkelde tussen Latijns Amerika en de Verenigde Staten. Hij werkte zowel voor het Medellin Cartel als voor de CIA in de jaren ’80. In de film neemt Tom Cruise de rol van Barry Seal voor zijn rekening. Een rol die de voormalig Top Gun acteur glansrijk en met veel plezier speelt.

In de film volgen we Barry tijdens zijn capriolen als piloot. In de jaren ’70 is hij piloot op lijnvluchten van TWA. Zijn leventje kabbelt voort tot hij wordt benadert om surveillance vluchten te gaan maken voor de CIA. Hij krijgt daarvoor een flamboyant vliegtuig tot zijn beschikking en begint, zonder al te veel na te denken over de gevolgen, aan de job.

FILMREVIEW: AMERICAN MADE | ENJOY! The Good Life

Avontuur

Dat de ietwat naïeve Barry het avontuur aan zijn broek heeft hangen, blijkt wel als hij ook nog de luchtbrug gaat verzorgen voor de drugsmokkel van Pablo Escobar en zijn kartel. En of dat allemaal nog niet spannend genoeg is, wordt hij ook nog eens ingezet voor één van de grootste geheime actie uit de Amerikaanse geschiedenis.

FILMREVIEW: AMERICAN MADE | ENJOY! The Good Life

Dubbelleven

Barry leeft een dubbelleven, waar zijn vrouw geen weet van heeft. Het is een opportunist die alle kansen aangrijpt om geld te verdienen. De wet lijkt voor hem niet te gelden en het geluk kan niet op. Wie echter denkt dat Barry een meedogenloze crimineel is, heeft het mis. Het is een familieman pur sang, gek op zijn vrouw Lucy en een enorme levensgenieter. En met zijn innemende verschijning en karakter, weet hij iedereen voor zich te winnen. Of dat altijd zo goed uitpakt? Daarvoor moet je de film zelf gaan bekijken.

FILMREVIEW: AMERICAN MADE | ENJOY! The Good Life

Samenwerking

Tom Cruise werkte al eerder samen met Doug Liman in Edge of Tomorrow. Een samenwerking tussen de twee staat meestal garant voor goede resultaten. Zo is American Made goed ontvangen door de Amerikaanse filmrecensenten. Binnenkort zullen we weten wat de film hier in Nederland doet.

FILMREVIEW: AMERICAN MADE | ENJOY! The Good Life

Wat wij ervan vonden?

Ik bekeek de film met mijn veertienjarige zoon. Waar híj helemaal in de actie van de film zat, moest ik echt moeite doen om het verhaal goed te volgen. Niet omdat het een bloedsaaie film was. Zeker niet! Ik werd namelijk enorm afgeleid door Tom Cruise himself. Dat klinkt heel erg puberaal. Maar ‘excuses moi’…. het gebeurde. Hij schittert in deze film echt weer als vanouds en voor ‘ons meisjes’ is dat een zege. Anyway… hoewel ik helemaal niet van actiefilms, thrillers etc. houd vond ik dit toch echt een leuke film. Dat komt omdat alle actie en sensatie gepaard gingen met een flinke dosis humor. Ik kan je deze film dan ook aanbevelen. Zeker als datenight 😉

    • American Made draait vanaf 31 augustus 2017 in de Nederlandse bioscopen.
    • Filmwijzer: Vanaf 12 jaar
    • Actiefilm
    • Tom Cruise, Domhnall Gleeson, E. Roger Mitchell, Jesse Plemons, Alejandro Edda, Benito Martinez, Caleb Landry Jones, Jayma Mays, Sarah Wright, Lola Kirke Regie: Doug Liman
    • Beoordeling: ♥♥♥

Op zoek naar meer filmtips van ENJOY!?

FILMREVIEW: EVERYTHING, EVERYTHING | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Everything, Everything

 

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Hampstead

 

BIOSCOOPTIPS VOOR AUGUSTUS 2017 | ENJOY! The Good Life

 

♥  The Only Living Boy in New York

 

 

Meer film en/of tvtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! a movie night out.

Picture: ©Universal Pictures – 2017

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.