hermes header

FESTIVAL DES MÉTIERS de Hermès

T/m 10 april wordt de bijzondere expositie “Festival des Métiers” gehouden in de Hollandse Manege in Amsterdam . Tijdens deze expositie krijg je een kijkje achter de schermen van Hermès. Je weet wel… van de Birkin bag en de zijden Carré Shawls.

hermes beurs

Hoewel deze mooie artikelen zeker niet geschikt zullen zijn voor ieders portemonnaie is het wel de moeite waard om hier een kijkje te gaan nemen. Je krijgt dan ook een goed beeld waarom deze producten zo kostbaar zijn. Alles wordt namelijk hand gemaakt door ambachtslieden. Graag delen zij hun passie met de bezoekers.

hermes duo uurwerk

Pure Ambacht.

Prachtig om te zien met welke precisie deze ambachtslieden hun werk doen. Je hebt goed zicht op alles, ook als het druk is door spiegels en camera’s. Bij elke ambacht staat een gastvrouw die alles in het engels vertaald.

hermes duo verf

Natuurlijk is er veel aandacht voor het vervaardigen van de exclusieve zijden Carré shawls. Elke kleur in dit multicolour design wordt met de hand gedrukt.

Hermes duo verf2

Mooi om te zien hoe dit tot stand komt en als je nagaat hoeveel uren ambacht er alleen al verwerkt zijn in het bedrukken van de stof dan begrijp je ook wel waarom dit zo’n kostbaar stuk is. De Shawls kosten, afhankelijk van de grote tussen de 265 tot 920 euro.

hermes duo zijde

Ook de afwerking van de shawls is puur handwerk. Verder natuurlijk voor de heren prachtige zijden dassen en pochet.

hermes lunch

Lunchtime! En ook dat moet gebeuren. Het hoogtepunt van de dag voor iemand uit Frankrijk 😉

hermes duo poselein

Alle ambachten zijn hier vertegenwoordigd. Uurwerken, porselein, lederwaren, paardenrijtuigen, sieraden, shawls…. Niet alleen gaat het modehart van de bezoeker sneller kloppen maar ook het creëren van al dat moois is interessant om te zien. En natuurlijk de locatie…..

hermes duo view

Bijzondere locatie

De Hollandse Manage lijkt een ietwat vreemde locatie voor een sophisticated merk als Hermès. Maar als je de geschiedenis van Hermès kent is het juist een perfecte locatie. Hermès is namelijk in 1837 begonnen met het vervaardigen van halsters en zadels voor de gegoede Europese families. En aangezien de Hollandse Manege al stamt uit 1744 was dat destijds een belangrijke handelspartner voor Hermès.

Het is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze bijzondere tentoonstelling. Combineer het festival met een bezoek aan Amsterdam. Op de Overtoom, waar de Hollandse Manege gevestigd is, vind je tal van leuke interieurzaken en vanaf de Overtoom loop je zo naar het Leidseplein en de grachten met z’n 9 straatjes. Genoeg om er een leuk dagje Amsterdam van te maken.

  • Wanneer: t/m 10 april (4 april gesloten) dagelijks van 11-19 uur
  • Waar: Overtoom naast nr. 179, Amsterdam
  • Gratis toegang.
  • De site van Hermès.

ENJOY! het festival der ambachten van Hermès in Amsterdam

 

 

 

.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.