Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella

Een tijdje terug had een gezamenlijk vriendin van ons een Syrische maaltijd gekookt. Wat een feest! Het was zo gezellig en lekker dat we besloten dat er om de beurt gekookt werd bij iemand thuis. Dit keer was ik aan de beurt en maakte een Italiaanse maaltijd.

Italiaans diner

Het hoofdgerecht was Cannelloni al forno con spinaci e ragù met een simpele salade en vooraf een grote schaal met lekkers. Gevulde tomaatjes met tonijnplaattaartjes Caprese en deze feestelijke torentjes van gegrilde groenten met mozzarella. Aan het nagerecht zijn wij niet meer toegekomen want we klapten uit elkaar.

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

De torentjes waren een zelf in elkaar gefreubeld gerechtje. Ik wilde iets maken dat ik makkelijk van te voren klaar kon maken zodat ik niet heel ongezellig de hele avond in de keuken hoefde te staan. Ook de plaattaart was klaar, de cannelloni schotel en de tomaatjes. Alles hoefde alleen nog even de oven in om af te bakken.

Niet alleen zijn deze groentetorentjes superlekker. Ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit dus je kunt er goed mee voor de dag komen. Ook alvast een goede tip voor kerst!

Ingrediënten voor vier torentjes:

  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 bol mozzarella (buffel)
  • 1 a 2 trostomaten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

Snijd de paprika rondom langs de zaadlijsten en steel zodat je een lange strook paprika krijgt. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 centimeter. Bestrijk de paprika en aubergine met een kwastje met olijfolie. Strooi er een beetje peper en zout op. En zet ze voor 10 minuten in de hete oven. Keer de aubergine en paprika dan om en zet het nogmaals in de oven voor 10 minuten. Pas op dat de aubergine niet té donker wordt want dan wordt het te hard en bitter van smaak.

Snijd de mozzarella en de tomaat in schijven ter grote van de aubergine schijven. Als dat klaar is zoek je een rond vormpje (glaasje, kommetje) ter grootte van de schijven wat je gebruikt om de rondjes uit de paprika te snijden. Dan stapel je alles op elkaar. Te beginnen met de tomaat, de mozzarella, beetje peper en zout, de aubergine en als laatste de gegrilde paprika. Leg bovenop een blaadje basilicum en steek een prikker door het torentje.

Feestelijk torentje van gegrilde groenten en mozzarella | ENJOY! The Good Life

Je kunt het torentje makkelijk van te voren klaarmaken want je hoeft het niet warm te serveren.

ENJOY! a colorful dish

Foto’s @ENJOY! The Good Life

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.