FAVORITE: Royal Kopenhagen Fluted Contrast Mug | ENJOY! The Good Life

FAVORITE: Royal Copenhagen Fluted Contrast Mug

Als ik op reis ben, ga ik niet echt op zoek naar een souvenir. Althans, niet naar een traditioneel souvenir. Ik vergeet ook altijd een souvenir mee te nemen voor degene die de planten water geeft of de humeurige witte kater voedert. Dat lijkt mij geen straf want wat moet je met een prul van een souvenir, uit een land waar je zelf niet geweest bent. Ik maak dat dan wel weer goed op een andere manier. Voor de kinderen kocht ik toen ze klein waren altijd even snel iets ‘te snaaien’ op de luchthaven.

FAVORITE: Royal Kopenhagen Fluted Contrast Mug | ENJOY! The Good Life

Kopenhagen

Tijdens het plannen van ons tripje naar Kopenhagen, verheugde ik mij er al op, om iets te gaan kopen van het prachtige blauw/witte Royal Copenhagen servies. Als je ENJOY! langer volgt, weet je dat ik een enorme zwak heb voor serviesgoed. Eenmaal in Kopenhagen heb ik mij vergaapt in de Flagships Store van Royal Copenhagen. Mijn zinnen had ik gezet op de Blue Fluted Mega mokken. Ik kwam er al snel achter dat dit prachtige serviesgoed niet echt binnen mijn budget past. Voor twee stuks betaal je een ruime tachtig euro. Dat is het waard en als je het servies spaart prima, maar voor ‘leuk voor de heb‘, een beetje buiten proportie. Het bleef dus alleen bij kijken.

Fluted Contrast is the

epitome of good taste

and designed for

the ultra-modern person who

enjoys the good life to the full

-Royal Copenhagen-

FAVORITE: Royal Kopenhagen Fluted Contrast Mug | ENJOY! The Good Life

Serviesgoed

In ons Airbnb appartement, dat wij in Kopenhagen hadden gehuurd, stonden deze mokken gewoon in de kast zoals bij mij de mokken van het Zweedse woonwarenhuis staan. Elke ochtend en avond mocht ik dus een beetje genieten van het mooie serviesgoed van Royal Copenhagen. Ook stonden de Contrast mokken tussen het serviesgoed. In eerste instantie vond ik dat maar een beetje rare, moderne dingen. Toch waren deze favoriet tijdens ons verblijf voor een lekkere mok thee.

Wij drinken thuis graag thee uit een grote porseleinen mok of een glas. Liefst uit een mega groot Picardie glas. Het nadeel is, dat je daar altijd je handen aan brand. De Contrast mokken hebben het beste van beide. Ze zijn gemaakt van porselein en hebben geen handgreep. Toch kun je de mok, met hete thee, vastpakken omdat er een grote siliconen rand omheen zit.

Cadeau voor elkaar

De laatste dag van ons verblijf, schoten we toch nog even naar binnen bij die prachtige winkel van Royal Copenhagen en kochten we voor elkaar een Contrast mok. De grijze voor de jongenspuber, de lichtblauwe voor de damespuber en de lichtroze voor mij. Ze werden prachtig verpakt in luxe doosjes en een chique tas eromheen. Twee jaar garantie krijg je op de mokken. Ook als je ze uit je handen laat kletteren. Zonder problemen ontvang je een nieuwe. Helemaal blij met ons aandenken aan een leuk weekend Kopenhagen, liepen wij de winkel uit. Nou ja, de damespuber en ik dan. De jongenspuber kon het eigenlijk geen fluit schelen.

Weetjes

Thuis zijn het de eerste bekers die wij pakken als ze in de kast staan. Ze kunnen met siliconen huls en al in de vaatwasser en af en toe even een wasbeurtje zonder de huls. De mokken zijn een ontwerp van H.C. Gjedde. Het is een mooie combinatie van strak design en functionaliteit. Elegant en modern, met respect voor de historie van Royal Copenhagen. Een Deens merk dat al bestaat sinds 1775. Het is een hommage aan het Deense minimalisme en is ideaal voor dagelijks gebruik. En bestemd voor iedereen die uitermate geniet van het goede leven.

FAVORITE: Royal Kopenhagen Fluted Contrast Mug | ENJOY! The Good Life

Als je van serviesgoed houdt en je bent in Kopenhagen, ga dan zeker langs bij de prachtige Flagship Store in Kopenhagen. De mokken kun je daar kopen en zijn verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren. Ze zijn vaatwasserbestendig, kunnen in de magnetron en kosten € 24,- per stuk. Online te koop bij Nordicnest.com, waar ze momenteel in de aanbieding zijn voor € 19,-.

ENJOY! beautiful tableware.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.