FAVORITE: Herfstthee van Dille & Kamille | ENJOY! The Good Life

FAVORITE: Herfstthee van Dille & Kamille

Al heel lang wil ik in de rubriek ‘Favorite’ deze heerlijk thee met jullie delen. Maar dan is het inmiddels alweer voorjaar of zomer en het jaar daarop vergeet ik het weer. Laatst bestelde ik een nieuw voorraadje van mijn lievelingsthee en heb er direct een paar fotootjes van geschoten. En weer was ik het bijna vergeten want de winter staat alweer voor de deur te trappelen.

FAVORITE: Herfstthee van Dille & Kamille | ENJOY! The Good Life

Alleen in de herfst

Het is wel zo leuk als ik jullie een tip geef van iets dat ook verkrijgbaar is 🙂 En dat is zowel online als in de winkel, alleen in de herfst. In de winkels willen er nog wel eens een paar pakjes overblijven. Die sla ik dan gelijk in.

Theemuts

Ik ben een enorme theemuts. Op een glaasje rode wijn bij het eten na, drink ik de hele dag door grote mokken thee. Ik kan er niet genoeg van krijgen. In de ochtend steevast een straffe Earl Grey, de rest van de dag groene thee. Aan het eind van de middag, als iedereen weer binnen komt druppelen, staat er een grote pot herfstthee op tafel. En meestal verzamelen wij ons om te theeleuten en de dag door te spreken.

FAVORITE: Herfstthee van Dille & Kamille | ENJOY! The Good Life

Comforting

Ook als wij op zondag gezamenlijk ontbijten, komt er een flinke pot herfstthee op de ontbijttafel. Deze thee valt bij iedereen altijd in de smaak. Ondanks dat het een stevige zwarte thee is, zijn er ‘comforting’ ingrediënten als stukjes zoete appel, kaneel, gember en vanille aan de thee toegevoegd. Dat geeft deze thee die heerlijke geur en iets gezelligs.

Het is losse thee met 100% natuurlijke ingrediënten. Om de thee te zetten gebruik ik een filter (al dan niet wegwerp), een thee ei of een theezeefje. Voor een kopje neem ik een theelepel losse thee en voor een pot een eetlepel. Deze zwarte thee moet 3 tot 5 minuten trekken.

FAVORITE: Herfstthee van Dille & Kamille | ENJOY! The Good Life

Bewaren

Het is het beste voor de thee om deze in een speciale theebus te bewaren. De kwaliteit van de thee blijft dan optimaal. Ik heb niet zoveel van die theebussen en omdat de herfstthee altijd als een speer gaat, bewaar ik deze thee gewoon in een glazen weckpot. Wel knip ik het labeltje uit het zakje en plak die op de pot, zodat ik weet welke thee er in de pot zit.

Cadeau idee

Ben je op zoek naar een cadeau voor een thee liefhebber, dan is dit zeker een schot in de roos. Koop er een thee ei in hartvorm, een mok en eventueel, als het budget het toelaat, een theebus of lekker stuk chocolade bij en je maakt iemand blij. Deze thee is te koop in de Dille & Kamille winkels voor € 4,50 (65 gram). Ook hier online verkrijgbaar.

FAVORITE: Herfstthee van Dille & Kamille | ENJOY! The Good Life

Op zoek naar meer favorieten van ENJOY!?

FAVORITE: XSENSIBLE Stretchwalker | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Xsensible Stretchwalkers

 

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  OPI Malaga wine

 

SNAPSHOTS week 36/2015 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  SENSAS Cabernet – Syrah

 

Meer ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! a good cup of tea.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.