FAVORITE: De Medinilla kamerplant | ENJOY! The Good Life

FAVORITE: De Medinilla kamerplant

Een huis zonder bloemen of planten is voor mij als appeltaart zonder slagroom. Het is net niet af en je huis mist daardoor een stukje gezelligheid. Naast bloemen of mooie decoratieve takken, is deze Medinilla in huize ENJOY! een vaste bewoner. De grote donkergroene bladeren met de enorme knalroze hangende bloemen is een echte eyecatcher in de vensterbank.

FAVORITE: De Medinilla kamerplant | ENJOY! The Good Life

Plantlady

Toegegeven, ik ben geen ultieme ‘plantlady’ als het om huiskamerplanten gaat. De meeste planten eindigen een treurige dood. Daarom heb ik ook maar een paar planten in huis. Planten die weinig verzorging nodig hebben. Zoals mijn zelf gekweekte acovadoplantje uit een avocadopit, het pannenkoeken plantje, het Chinees Lantaarn hangplantje en een enorme Medinilla voor het raam.

FAVORITE: De Medinilla kamerplant | ENJOY! The Good Life

Verzorging

Van deze plant heb je heel veel plezier en hij kan maandenlang bloeien. Het liefst staat hij op een lichte plaats voor het raam. Hij houdt niet van natte voeten want het is van nature een plant die in de bomen groeit. Het fijne aan de Medinilla is dat hij zelf aangeeft als hij toch echt graag een slokje water wilt hebben. Zijn bladeren gaan dan een beetje hangen. Voor mij een handige alarmbel dat ik weer eens de planten water moet geven.

FAVORITE: De Medinilla kamerplant | ENJOY! The Good Life

Aanschaf

Je kunt hem het hele jaar door aanschaffen. Ik koop meestal elk jaar een nieuwe omdat het mij niet lukt de plant weer opnieuw in bloei te krijgen. Rond deze tijd ben ik wel weer toe aan een nieuwe. Meestal koop ik de Medinilla bij de DEEN Supermarkt. Er staat bij mij in de vensterbank weer een fris, nieuw exemplaar te shinen. De hele winter mag ik weer genieten van de prachtige trossen bloemen.

Bij mij pronkt meestal de Medinilla Magnifica, maar er is ook de Medinilla Dolce Vita die iets minder licht nodig heeft. Én er is rode variant, de Belo. En een blauwe variant, de Tresor. Wil je ook zo’n mooie eyecatcher in huis? Je besteld hem makkelijk en snel hier via Bol.com.

Op zoek naar meer favorieten van ENJOY!?

 

FAVORITE: XSENSIBLE Stretchwalker | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Xsensible Stretchwalkers

 

SNAPSHOTS WEEK 1/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  OPI Malaga wine

 

SNAPSHOTS week 36/2015 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  SENSAS Cabernet – Syrah

 

Meer ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! my favorites.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  AlettA

  hahaha, hier ook geen ultieme ‘plantlady’ zelfs bloemen houden het amper één week bij mij uit. Ik ben een fervent liefhebber van orchideeën…. Zo weten mijn collega’s dat ze mij niet moeten verblijden met een bos bloemen maar met een mooie orchidee als ik jarig ben. De 2 witte die ik eind augustus in ontvangst nam staan nog steeds te pronken op mijn tv-meubel. Een keer in de 2 weken (kan in begin ook wel 3 wk) 10 minuten onderdompelen in water en ze kunnen er weer tegenaan… Maakt niet uit of het een grote of kleine orchidee is trouwens.
  Ben zelf niet echt een liefhebber van roze….misschien eens kijken of ik een van de andere varianten kan vinden.

  november 3rd, 2018 12:51
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Orchideeën zijn inderdaad ook mooi. De Orchideeën hoeve is dan iets voor jou.

   november 5th, 2018 15:32
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.