Gisteravond ben ik met vriend H. naar Thai’s restaurant Erawan geweest. Erawan ligt in het gezellige centrum van Haarlem. (Schagchelstraat 13) De auto kun je parkeren in de Appelaar en dan loop langs de gezellige Grote Markt met zijn leuke terrassen in een paar minuutjes naar het restaurant.

Het is qua interieur niet de meest hippe zaak maar het eten heeft dat helemaal goed gemaakt. Het is authentiek Thais ingericht en ook het personeel draagt traditionele kleding.

Bij Erawan wordt echt Thais gekookt. Hun kruiden en groenten worden wekelijks in Thailand besteld. Wat ik vooral heel fijn vind is dat er geen ve-tsin gebruikt wordt. Dit is een smaakversterker die veel in de Oosterse keuken gebruikt wordt maar waar je behoorlijk beroerd van kunt worden. Het veroorzaakt kortademigheid, duizeligheid en een drukkend gevoel op de borst. TOP! dat die hier uit de keuken verbannen is.

De kaart is enorm….. Wij hadden als voorgerecht de Mix Erawan, een selectie van diverse voorgerechten. Lekkere kleine hapjes bij de wijn.

erawan1

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de aanrader van vriendin N. Plaa Erawan. Dit is visfilet met diverse groenten en specerijen. Mijn tafelgenoot ging voor de Phanaeng Neua, rundvlees met citroen en basilicum in een kokos-kerriesaus. Daarbij werd gebakken rijst geserveerd. De porties zijn behoorlijk dus kun je de gerechten makkelijk delen.

erawan2 erawan4

Heerlijk gegeten! Je kunt er overigens ook afhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.