ENJOY! The little things in life.... | ENJOY! The Good LIfe

ENJOY! The little things in life….

Het is zondag. Ik word eens niet wakker van pubers die zich met veel bombarie uit bed slepen. Vandaag ook geen irritante tonen van mijn Iphone, die gilt dat ik wakker moet worden. Nee, ik draai mij nog eens heerlijk om. En vooruit nog eens en nog eens.

Niet vergeten

Als ik onrustig begin te worden en aan het malen sla over avocado’s die ik uit mijn online boodschappenmand moeten omdat wij anders een overschot aan die dingen hebben en dat weer lekker scheelt in het boodschappen budget. Niet vergeten, niet vergeten…. Ook moet ik niet vergeten de planten weer eens water te geven want ze schreeuwen mij bijna tegemoet dat zij heel erg aan een slokje water toe zijn. Oké, niet vergeten. En ook moet ik vandaag echt die brief naar de Belastingdienst schrijven. Echt, echt, het moet!

Ontbijt

Nou, lekker dan. Slapen lukt niet meer. Mijn hoofd gonst van de dingen die ik vooral niet moet vergeten, mijn maag begint te rammelen en ik snak naar een lekkere grote kop thee. Uit bed dan maar. Als de eerste honger gestild is en ik in alle rust, met een tijdschrift van mijn kop thee genoten heb, besluit ik een ontbijtje te maken voor de hele goegemeente. Inmiddels rammelen de kuikens ook van de honger en op zondag eten wij altijd ‘gezellig’ samen aan tafel.

De broodjes gaan in de inmiddels voorverwarmde oven. Ik zet water op voor een flinke pot thee. Dek de tafel en hoor gestommel boven. Mooi, de pubers zijn in aantocht. Ze hebben door dat ze elk moment gevoederd gaan worden. Ondertussen vis ik mijn oude grijs gewolkte steelpannetje, die ik ooit voor een prikkie op een rommelmarkt kocht, van het gewei. Dat gewei is ooit opgehangen als decoratie, maar door de jaren heen bleek het heel functioneel om pannen, potten, die oude vergiet en ander keukengerei erin en aan te hangen. Geinig, denk ik, terwijl ik het pannetje vul met water om de eitjes in te koken.

Inmiddels helpen de pubers ook mee de tafel te dekken. Alle potten en pakken met zoetigheid komen op tafel, een groot pak jus d’orange, kruidenzout voor op de eitjes, tomaatjes en komkommer worden gesneden want de pubers houden van stapelen. Inwendig lach ik tevreden. Gelukkig houden ze ook van gezonde dingen. Als ik het hete water in de theepot schenk en mijn favoriete herfstthee in het theezeefje schep, kunnen we aan tafel. Ik ben benieuwd of we het gezellig houden vandaag.

Akkefietjes

Met pubers in huis en een moeder die op het punt staat in de overgang te belanden, is er veel kans op ontploffingsgevaar. Altijd is er wel iemand die ineens in de vlekken schiet, waarbij een opmerking niet goed valt, ineens een emotionele breakdown krijgt of er ontstaat een akkefietje waarna wij ineens allemaal schreeuwend aan tafel zitten. ‘Never a dull moment bij ENJOY!’ Vandaag valt het mee.

De damespuber vertelt dat ze misschien nooit een vriend krijgt want ze heeft wel vaak oogcontact, maar er worden geen nummers uitgewisseld. (Vertel mij wat!) De jongenspuber is ondertussen vooral heel druk bezig al het beleg, dat op tafel staat, zo hoog mogelijk op zijn minibroodje te stapelen. Het gevaarte begint gevaarlijk te hellen, maar net op tijd weet hij de bovenkant van het broodje erop te zetten en drukt met zijn volle gewicht het geheel even lekker aan. Als ik hem vragend aankijk zegt hij droog dat het anders niet in zijn mond past. Je meent het?!

Gouden uurtjes

Op de achtergrond horen we een leuk liedje en gelijk blèren de damespuber en ik mee. Het geheel omlijst met onze dansmoves. De jongenspuber staat hoofdschuddend op van tafel en gaat naar boven om te douchen. Wij blijven nog heerlijk een tijdje hangen aan tafel. We luisteren naar liedjes, nemen nog wat te eten en schenken nog maar weer eens een kopje thee in. En ondertussen kletsen we over van alles en nog wat. Ik geniet, die zondagochtend uurtjes zijn goud waard. De beslommeringen van de dag en de hectiek waarin wij leven zijn dit de momentjes die er echt toe doen.

En nu weet ik niet meer waar ik heen wilde met dit verhaal. Ik ga zo op in het zondagse gemijmer dat ik de moraal van het verhaal kwijt ben. Hoewel…. ik heb inmiddels wel een verhaal 🙂

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Bijrijder van de damespuber

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! the little things in life 🙂

Picture: @Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.