ENJOY! The Good Life - 1 jaar!

ENJOY! The Good Life bestaat 1 jaar!

Wow…. Ik kom er net achter dat de website van ENJOY! The Good Life deze maand alweer 1 jaar bestaat! Om precies te zijn ging hij 2 augustus 2014 online. Ik kan bijna niet geloven hoe snel dit jaar is omgevlogen. Wat als een leuk tijdverdrijf begon is inmiddels aardig uit de hand gelopen. Het heeft mij prachtige dingen gebracht die ik anders nooit had meegemaakt en het heeft mijn leven enorm verrijkt. Dus HAPPIE BURSDEEJ to me 🙂 En wie jarig is trakteert!! Onderaan deze post kun je zien welk leuk verrassingspakket ik ga verloten. Ik adviseer je een flinke kop thee te zetten want het artikel is eh…. nogal lang geworden 🙂

ENJOY! The Good Life 1 jaar!

Tikken en klikken.

Dagelijks begin ik mijn dag met een grote glimlach want ik mag weer mijn stukkie tikken. Hoewel ik al heel lang het verlangen had om te schrijven, in welke vorm dan ook, gunde ik mijzelf daar nooit de tijd voor. Dus toen ik ruim een jaar geleden mijn baan kwijt raakte leek mij dat hét perfecte moment om die schrijfwens van mijn Bucket List af te gaan vinken. En dan ook maar gelijk verder te vinken door een blog te beginnen. Om mijn overlopende brein een beetje te kunnen legen en dat alles te delen met de wereld buiten die grijze massa in mijn bovenkamer. Zoals de vaste lezer inmiddels wel weet kan dat over van alles en nog wat gaan. Dat leuke restaurant, dat lekkere recept, vakantie, pubers, weekendtips, een Tinder date…. you name it….

Ik kwam erachter dat schrijven nog niet zo simpel is. Hoewel ik aan inspiratie niet te kort kom is het toch een hele kunst om dat een beetje appetijtelijk op papier krijgen. Mijn blog is voor mij dan ook de perfecte leerschool. Hier kan ik schrijven vanuit mijzelf en over van alles en nog wat dat mij bezighoud. Maar de grootste uitdaging is wel om hetgeen je schrijft dicht bij jezelf te houden. Dat vind ik nog altijd wel een lastig puntje. Het schrijven van een persoonlijk stuk gaat mij best makkelijk af maar het publiceren van een persoonlijk artikel is een ander verhaal. Wat stuur je wel de wereld in en wat niet. Het liefst zou ik alles gewoon lekker met jullie delen zodat mijn blog veel persoonlijker kan worden maar…..

Nog een enorme verrijking die het blog mij gebracht heeft is dat ik lekker de hele dag met mijn camera kan rondklikken. Tot grote ergernis van mijn omgeving. Maar hé… daar heb ik gewoon maling aan. Sinds ik intensief fotografeer bekijk ik de wereld vanuit een heel ander perspectief. Steeds meer zie ik kleine details die je met het ‘blote oog’ gewoon over het hoofd ziet. Die details van een bloem, een gerecht, de natuur, een interieur, een stad, whatever… kleuren mijn dag.

SNAPSHOTS #23/2015 | ENJOY! The Good Life

What’s in an name.

En hoe noem je dan dat blog. Voor mij was de naam snel gevonden. Ik wilde op mijn blog graag veel dingen delen die mij laten genieten van het leven. En ENJOY! is zo’n uitspraak die we veel gebruiken als het om genieten gaat. Daar voegde ik het goede leven nog aan toe. Dus werd het ENJOY! The Good Life. Sommige mensen kunnen dat prima en andere mensen krijgen een behoorlijke tegenslag  te verwerken waardoor het leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend is. En dan ineens ga je écht te genieten van al die grote en kleine dingen die het leven te bieden heeft. Ik behoor tot de laatste groep. Toen ik geen problemen met mijn gezondheid had stond ik nooit zo stil bij ‘het leven’. Natuurlijk niet, waarom zou je ook…. En dus gleed het leven voorbij en waardeer ik nu pas de dingen zoveel meer die ik voor mijn ziek zijn heb meegemaakt. Er is een duidelijk voor en na in mijn leven. Nu leef ik veel bewuster en geniet elke dag. Dat is een enorm verrijking. Ook als het even niet meezit geniet ik van de kleine geluksmomentjes die elke dag te bieden heeft. Dus ENJOY! The Good Life!! YEAH…..

100th blogpost

Bloggen en Posten.

Hoe trots was ik toen ik 100 posts gepubliceerd had! Dat was toch al heel wat. Bijzonder hoe ik elke dag weer inspiratie vond om 100 berichten te maken. Maar inmiddels zijn het met deze meegeteld 508 posts. De meeste met tips voor de vakantie, uitstapjes, receptjes, restaurantreviews maar er staan ook een aantal heel persoonlijke tussen. Soms heel open en soms een beetje cryptisch.

En natuurlijk houd ik scherp de statistieken van mijn site in de gaten. Zo zijn de snapshots op maandag een geliefde post bij jullie, zo ook de weekendtips en de recepten zo her en der verspreid over de site vinden ook gretig aftrek.

De Foodhallen, Amsterdam | ENJOY! The Good LifeMijn best bezochte post ‘ever’ was de post die ik schreef over De Foodhallen. Je kunt hem hier teruglezen. Die waren toen nog niet officieel geopend en echt hip and happening. De statistieken schoten door het dak. Niet zo gek als je bedenkt dat De Foodhallen een enorm succes gebleken zijn. Wij gaan daar ook nog regelmatig heen voor een lekker hapje, drankje en/of een filmpje.

ENJOY lemon

Wat vind jij?

Eigenlijk ben ik heel benieuwd wat jij als lezer nu eigenlijk van het blog vindt. Want ik mag dan een flinke schare ‘lurkende’ fans (lezend zonder bericht) hebben ik weet heel weinig van jullie. En dat vind ik soms best een beetje jammer. Hoewel ik het ook wel begrijp want ik ‘vergeet’ zelf ook vaak te reageren op de vele leuke posts die ik van jullie lees. Wat spreekt jou het meeste aan, wat zou je anders zien, wat mis je nog of wat lijkt je leuk om op ENJOY! te lezen? Laat het mij weten en wie weet kan ik er wat mee.

Wist je trouwens dat je ENJOY! ook kunt volgen door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Je vindt dan elke post automatisch in je mailbox. Zo mis je niets! En natuurlijk is ENJOY! ook te vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Bloglovin, Pinterest. Leuk als je daar ook eens een kijkje neemt of misschien iets wilt liken.

EBJOY 1 jaar tomaat

Op naar 2 jaar ENJOY!

Lastig om zo te zeggen wat je nog hoopt te bereiken….. Als je het uitspreekt is het zo echt maar vooruit…. Natuurlijk hoop ik dat ik nog vaak gevraagd word voor al die leuke uitstapjes. Het afgelopen jaar heb ik zoveel leuke dingen meegemaakt waarvan ik zonder blog niet eens het bestaan wist. Daar geniet ik volop van en leveren ook weer mooie content op voor jou als lezer. En….. wie weet mag ik een keer op reis. Dat is wel een gekoesterde wens van mij. Daarnaast wil ik meer aandacht besteden aan samenwerkingen met bedrijven etc. Kortom, het zo leuk zijn als al dat harde werk beloont wordt op de duur. Of misschien een column in een leuk tijdschrift. Over het leven van een ‘single mom’ met pubers? Who nows…. Maar allereerst wil ik dichter bij jullie komen. Want dankzij jullie, mijn lieve lezers, kwam ENJOY! The Good Life tot leven. Ik hoop jullie vaak te treffen op de site, Social Media of wie weet een keertje real life! Kortom, genoeg wensen voor het komende jaar.

 SURPRISE! - HEMA Blijmakers | ENJOY! The Good Life

WINACTIE!

En zoals ik al eerder schreef….. Wie jarig is trakteert! Ik verloot daarom een HEMA #blijmakers pakket t.w.v. ± 25 euro. Het pakket zal er ongeveer uitzien zoals op de foto. Een hele doos gevuld met superleuke blijmakers van de HEMA.

SURPRISE! - HEMA Blijmakers | ENJOY! The Good Life

Wat moet je doen?!…. Schrijf een reactie hier onderaan dit bericht. Laat mij weten waarom jij ENJOY! leuk vindt én of je mee wilt doen aan de winactie. (Ja, die mensen bestaan ook 🙂 Zorg ervoor dat je je emailadres vermeld anders wordt het lastig om je te bereiken als je de eventuele winnaar bent. Ik kijk uit naar jullie berichtjes en mocht je ook nog willen reageren op één van de Social Media kanalen van ENJOY! Dan vind ik dat natuurlijk extra leuk!!! Je hebt t/m zondag de gelegenheid om een bericht achter te laten. Maandag 10 augustus maak ik de winnaar bekend 🙂

>>  Aletta is de winnares van het HEMA #blijmakers pakket. <<

Bedankt lieve lezers…. See you at ENJOY! The Good Life.

 

 

 

 

 • Avatar
  AlettA

  Haha weer 3x voor het goed is….
  Van harte gefeliciteerd met het 1-jarige bestaan van Enjoy! The Good Life xxx. Was verbaasd over de hoeveelheid blogs die je al hebt geschreven #thumbsup.
  Ik volg je op facebook, instagram en pinterest en wil maar een ding….. Ga vooral door…… Al je blogs zijn even leuk geschreven. En af en toe probeer ik een recept uit. Dikke kus

  augustus 5th, 2015 14:57
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Dank je wel. Wat een lieve woorden. Ik was zelf ook verbaasd over de hoeveelheid berichten om eerlijk te zijn. En dat zonder ‘writersblock’. Maar die zal gerust nog wel komen 🙂

   augustus 6th, 2015 10:38
   Reply
   02
 • Avatar
  Inge Rinsema
  http://Inge

  Lieve José, alweer een jaar vol creativiteit! Mooi gedaan! En inspirerend! Dank zover en succes en veel moois voor de toekomst toegewenst!
  X

  augustus 5th, 2015 16:51
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Dank je wel!! Hoop snel weer iets leuks met je te delen 🙂

   augustus 6th, 2015 10:37
   Reply
   04
 • Avatar
  Richard Lamain

  Wil. Heel graag winnen….. Lees al een poosje mee op je blog en ik enjoy the good life….. Net terug van de vakantie, het gewone leven begint weer en dan is een doos blijmakers natuurlijk extra goed meegenomen…. Hopelijk win ik

  augustus 8th, 2015 9:06
  Reply
  05
  • Avatar
   José

   Leuk om ook een manlijke ENJOY! fan hier te treffen…… 🙂

   augustus 11th, 2015 14:43
   Reply
   06
 • Avatar
  Tessa

  Lieve Jose,

  Een jaar al weer, wat gaaf! Onwijs gefeliciteerd met deze mijlpaal.
  Ik volg je blog al weer een tijdje en lees je berichten trouw. Reageren doe ik eigenlijk nooit, maar hier hoort natuurlijk een felicitatie bij 🙂
  Jouw leuke, mooie, vrolijke en inspirerende foto’s en berichten toveren altijd weer een glimlach op mijn gezicht! Bedankt voor al het leuks dat je met ons deelt.
  Mijn motto is carpe diem & jouw Enjoy! The good life sluit daar naadloos bij aan.
  Ook al kennen we elkaar niet, je voelt toch als een vast onderdeel van mijn leven 🙂

  Keep up the good work, ik blijf je zeker volgen!

  Liefs

  p.s. Vanzelfsprekend wil ik meedoen aan deze gave winactie

  augustus 8th, 2015 10:09
  Reply
  07
  • Avatar
   José

   Wat een lieve woorden! Dank je wel en leuk dat je ENJOY! volgt 🙂

   augustus 11th, 2015 12:01
   Reply
   08
 • Avatar
  Netty

  Allereerst van harte gefeliciteerd. Ik volg je blog al een tijdje. Ga er altijd even voor zitten. Ik bewonder je creativiteit enorm. Lees altijd met plezier je weekend tips en de andere dingen die je de aandacht geeft. Er zitten altijd leuke verhalen bij. Wat mij aanspreekt noteer ik en als ik in de buurt ben bezoek ik ze. Lekker doorgaan met mooie foto’s maken en publiceren. Groeten van een trouwe volger

  augustus 8th, 2015 18:21
  Reply
  09
  • Avatar
   José

   Leuk om te horen dat je ENJOY! The Good Life volgt en dat het je aanspreekt!

   augustus 11th, 2015 11:58
   Reply
   10

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.