ENJOY! BOOKS: Het leven is te kort om op kantoor te zitten

De rust om een boek te lezen heb ik nog altijd niet gevonden. Maar inmiddels vind ik het wel heerlijk om in bed, voor het slapengaan, een paar bladzijdes te lezen. Als het even kan, laat ik de klep van de laptop dicht en gebruik ik mijn telefoon alleen om de wekker te zetten. Ik heb gemerkt dat het mijn nachtrust behoorlijk ten goede komt.

Eén van de boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen, is het boek: “Het leven is te kort om op kantoor te zitten” van Lonneke Lodder. Toen ik het boek kreeg toegestuurd, was ik net weer begonnen om een paar dagen voor een baas te gaan werken. Op het meest geest dodelijke kantoor denkbaar. “Lekker dan”, was mij eerste gedachte. En toch had ik gelijk zin om het boek te gaan lezen. En las het vervolgens in één ruk uit.

ENJOY! BOOKS: Het leven is te kort om op kantoor te zitten | ENJOY! The Good Life

Sleur doorbreken

De titel en het boek past geweldig goed bij ENJOY! The Good Life. Het laat je nadenken over je leven en het geeft je misschien net dat zetje om dingen eens anders te gaan doen. Om mij heen hoor ik zoveel mensen klagen over hun baan. En toch slepen ze zich elke dag naar die ‘klote baas’, stomme collega’s en/of ‘bullshit job‘. Soms al tientallen jaren lang. Het komt simpelweg niet in ze op, dat je die sleur simpelweg kunt doorbreken, door gewoon iets heel anders te gaan doen. Iets waar je blij van wordt, wat je passie is of wat je altijd al had willen doen.

Momenteel is er heel veel werk beschikbaar. Werkgevers zitten te springen om goed personeel. De wereld ligt voor je open. En misschien zijn het niet direct banen waar je een leasebak bij krijgt, visitekaartjes, een laptop en telefoon van de zaak en/of een torenhoog salaris. Maar is dat zo belangrijk? Wil je een slaaf zijn van je werk of ga je genieten van het leven? Blijf je vasthouden aan doordeweeks fulltime werken, je leventje binnen de muren van kantoor en ren je in de weekenden jezelf nog voorbij van afspraak naar afspraak?

ENJOY! BOOKS: Het leven is te kort om op kantoor te zitten | ENJOY! The Good Life

Kan niet bestaat niet

Dit is precies waar Lonneke over schrijft. Over het gevoel van, als je naar een geslaagde aflevering van “Ik Vertrek” kijkt, dat wil ik ook en tegelijkertijd denkt, maar dat kan natuurlijk niet”. In het boek volgen we de weg die Lonneke volgde om haar droom te realiseren. Stapje, voor stapje overwon ze de verlammende angst om zekerheden los te laten. Ze liet uiteindelijk haar carrière voor wat het was, verkocht haar duurbetaalde appartement in Amsterdam en vertrok.

‘Inmiddels woon ik niet meer in Amsterdam. Ik ben verhuisd naar het Noord-Spaanse platteland. Ik woon in een geel huis halverwege een berg in de provincie Asturië. Zonder vast contract, pensioenopbouw of überhaupt nog een regelmatig inkomen. – Totaal onverantwoord’

Ik vond het heerlijk om deelgenoot te zijn van Lonneke’s avontuur. Een echte eyeopener. Ook al streef ik niet naar een geel huis op een berg in Spanje. Het heeft mij wel veel nieuwe inzichten gegeven over opruimen, loslaten, je dromen najagen en een andere kijk op geld krijgen. Met de tips die Lonneke heeft geholpen om haar droom te bereiken, wil je ook gelijk zelf aan de slag.

ENJOY! BOOKS: Het leven is te kort om op kantoor te zitten | ENJOY! The Good Life

Inspirerend

Het boek was voor mij ongelooflijk inspirerend en het voelde als een cadeautje om dit boek te lezen. Ik heb er veel uit geleerd en het las ook heerlijk weg. Prachtig dat Lonneke haar droom heeft waargemaakt. Als toetje, staan er achter in het boek, nog diverse opdrachten om zelf mee aan de gang te gaan. Zoals het beginnen van een gelukspot om erachter te komen waarvan je echt gelukkig wordt. Daarnaast ook diverse meditatieve- en schrijfopdrachten.

Dit boek kan ik iedereen aanraden. Zeker als je zo af en toe door een gevoel overmand wordt van ‘Is dit het nu?’. Want of je nu wilt ontsnappen naar het buitenland, alleen maar minder zou willen werken of benieuwd bent hoe je meer vrijheid in je leven kunt inbouwen. Dan moet je zeker voor dit boek gaan. Het geeft je, met de nodige dosis humor, een reden om je leven eens onder de loep te nemen. Ook een perfect cadeau idee voor Millenials. € 18,99 bij onze vrienden van Bol.com.

ENJOY! BOOKS: Het leven is te kort om op kantoor te zitten | ENJOY! The Good Life

ENJOY! our bookreviews

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.