ENJOY! bestaat ongemerkt alweer vijf jaar!

Tijdens een persevent vraagt iemand aan mij hoe lang ENJOY! al bestaat. Ineens schiet mij te binnen dat ENJOY! dit jaar alweer vijf jaar bestaat. Dat zou best een hoogtepunt zijn om bij stil te staan, ware het niet dat het compleet langs mij heen gegaan is.

ENJOY! is een deel van mijn leven geworden. Een soort derde kindje. Het is altijd in mijn gedachten. En toch ben ik helemaal vergeten deze mijlpaal te vieren. Niet zo vreemd want ik ben niet zo van de feestjes vieren en als het aan mij zou liggen liet ik de verjaardagen van mijn kinderen geruisloos voorbij gaan. Samen een heel gezellige dag, maar dat gedoe met visite sla ik liever over. Met échte kinderen kan dat natuurlijk niet, maar met dit ‘kindje’ kan dat prima.

Hoofd opruimen

Vijf jaar ENJOY!. Ooit begonnen om mijn hoofd te legen. Ik kan in een nano-seconde heel blij worden van iets, ben heel snel geïnspireerd, heb altijd ideetje die in mijn hoofd ronddwalen en neem alles wat ik zie of lees op als een spons. Wil dat alles allemaal onthouden en dan wordt het behoorlijk vol in de bovenkamer. Om mijn hoofd een beetje te legen ben ik zomaar op een regenachtige dag begonnen met ENJOY!

WordPress

Op WordPress.com flans je in een wip een blog in elkaar en schrijven maar. En dat is wat ik deed. Meteen al bijna dagelijks. Totaal niet bezig met SEO’s, zoekwoorden, keyphrases, interne- en externe links, meta omschrijvingen, alt atributes etc. Gewoon schrijven wat in je op komt. De ene dag een quote, de andere een recept met een onscherp fotootje erbij, een kiekje van de humeurige witte kater of de één of de andere challenge.

Al vrij snel wilde ik het wat professioneler aanpakken en dat ging niet in WordPress.com. Dus stapte ik over naar WordPress.org en benaderde Marca van den Broek van Angelcoaching om voor mij ENJOY! over te zetten naar .org en een ‘smoel’ te geven. Want hoewel WordPress een heel gebruiksvriendelijk programma is, had ik toen niet zoveel kaas gegeten van alle mogelijkheden en opties van WordPress. Laat staan van thema’s, plugins, avatars etc.

Marca heeft de hele website van ENJOY! ingericht en samen hebben wij het beste thema gezocht. Nog altijd ben ik superblij met het resultaat en het geduld dat Marca destijds met mij heeft gehad. ENJOY! draait nog steeds op de inrichting van Marca. Wat goed is, is goed en dus heb ik nog geen behoefte gehad om dit te veranderen. Het is niet heel flitsend, kleurrijk, hip of snel. Het werkt voor mij prima en blijkbaar voor de lezers van ENJOY! ook.

Bezoekers

Toen de website live ging was ik al blij met de tientallen bezoekers die ik toen had. De meeste waren ook nog eens familie, vrienden en kennissen. In die begintijd was het wel leuk dat er nog regelmatig reactie’s kwamen op mijn blogs. Wat ik toen nog niet wist, was dat je als blogger veel reactie’s achter moet laten op andere blogs om je eigen blog te kunnen laten groeien.

Zelf lees ik best veel artikelen van andere bloggers. Dat vind ik leuk, maar ik ben er niet mee bezig om op elk blog een reactie achter te laten. Als ik televisie kijk of een boek lees ga ik ook niet de auteur of omroep een brief schrijven hoe geweldig ik het vond. De verkoop en kijkcijfers spreken voor zich. Vaak is het reageren op blogs, Instagram, Facebook etc alleen maar uit eigen belang. Neemt niet weg dat ik echt spontane reactie’s heel erg leuk vind. Ik probeer hier altijd op te reageren.

En die kijkcijfers, of bezoekersaantallen zoals dat in blogland heet, groeide in die begintijd echt heel erg langzaam. Tot mijn grote frustratie want op een bepaald moment worden die bezoekersaantallen een enorme uitdaging. De tientallen kijkers werden er naar verloop van tijd honderd en weer later stond ik bombastisch stil bij de eerste duizend. Momenteel groeit ENJOY! enorm hard. Inmiddels heeft ENJOY! maandelijks zo’n 35.000 bezoekers en 50.000 page-views.

Persoonlijk

De laatste jaren is er op ENJOY! ook ruimte gekomen voor persoonlijke verhalen. Naast de Snapshots is de persoonlijke column op zondag erbij gekomen. En blijkbaar is dat wat de lezers aanspreekt want naast alle tips en informatieve artikelen worden de persoonlijke verhalen op zondag heel erg goed gelezen.

Dagelijks probeer ik een artikel online te zetten. Op maandag de Snapshots, dinsdag een mode artikel van Martine, woensdag een recept of een restaurant review, donderdag een reis- of reis gerelateerd artikel, vrijdag een leuke tip voor het weekend, zaterdag een review van een boek, film of een tip voor een goede wijn of cocktail en op zondag als afsluiter de persoonlijke column.

Combinatie met werk

Het dagelijks publiceren is bijna niet te doen sinds ik weer ben gaan werken. Drie dagen in de week werk ik nu voor een baas en de andere vier voor ENJOY! In die vier dagen moeten er zeven artikelen worden geschreven, foto’s bewerkt en de content vorm gegeven worden. Om het leven leuk te houden lukt het dus niet altijd meer om elke dag te publiceren. Hier en daar wordt er de laatste tijd een dagje geskipt of herschrijf ik een eerder geplaatst artikel. Volgens mij is dat geen probleem. Ik moet er niet aan denken om te stoppen met ENJOY!

Niets liever zou ik weer full-time met ENJOY! bezig zijn, maar helaas moet de schoorsteen ook blijven roken. De huur moet betaald worden en er moeten puber monden gevoed worden. En om eerlijk te zijn vind ik het ook wel heel erg leuk om een paar dagen ‘onder de mensen’ te zijn. Het blog bestaan is best eenzaam. Natuurlijk kan ik op een andere werkplek gaan schrijven en alle persevents af gaan lopen waar ik voor uitgenodigd wordt, maar dat kost nog meer tijd en ook nog eens geld. Voorlopig is het goed zoals het is. En blijkbaar vinden jullie dat ook want ENJOY! zit enorm in de lift.

Verandering

Neemt niet weg dat er een moment komt dat het anders wordt. Want mijn wens is nog wel om een webshop aan ENJOY! te koppelen, waar je alle favoriete producten van ENJOY! kunt kopen en daarnaast zou ik in de toekomst ook nog wel een advies en/of PR bureau aan ENJOY! willen hangen. Volgens mij kan dat allemaal prima onder de hoed van ENJOY! Plannen genoeg, alleen ontbreekt het mij nog aan tijd.

Heel dankbaar ben ik dan ook met jou als bezoeker van ENJOY! Leuk dat je de moeite neemt om alles te bekijken en te lezen. En wie weet brengt het je hier en daar wat inspiratie. Het maakt mijn hoofd een beetje leger en jouw hoofd waarschijnlijk een stukje voller :). Ik kan hier nog eindeloos lang door leuteren, maar waarschijnlijk ben je allang afgehaakt.

Om te vieren dat ENJOY! vijf jaar bestaat zal ik proberen, jou als lezer, te trakteren op een aantal leuke winacties de komende tijd. Binnenkort zal dat zijn met een bioscooppakket voor de film Downton Abbey “We’ve been expecting you”. Houd de website in de gaten en wie weet ga jij binnenkort samen met iemand naar deze geweldige bioscoopfilm.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

 

 

 

 

 • Avatar
  Denise
  https://www.followmyfootprints.nl

  Van harte José! Wat gaat het snel hè? Ik vier straks in februari ook alweer de 5 jaar. In het begin was ik ook al blij met 100 bezoekers per dag, maar inmiddels baal ik als het er geen 2.000 per dag zijn. Hoe dan ook, het zijn er veel en dat is alleen maar leuk.
  Verder is tijd bij mij hetzelfde probleem hoor. Zóveel ideeën, maar zo weinig tijd. Ik schreef ook voor het eerst echt heel weinig deze zomer en daar baal ik van, maar als single moeder kun je nou eenmaal niet álles.
  Leuk in elk geval dat ik je door het bloggen ontmoet heb en hopelijk zien we elkaar weer eens op een event!

  september 1st, 2019 12:36
  Reply
  01
 • Avatar
  Anne-Marie
  https://%20www.myhappykitchen.nl

  Gefeliciteerd met je jubileum!

  september 2nd, 2019 14:37
  Reply
  02
 • Avatar
  Linda
  https://www.linda-s.nl/

  5 jaar alweer….. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, ook al jou je niet van feestjes vieren! 😉 Ik ben inmiddels een paar maanden geleden ook weer een blog begonnen, heb ‘last’ van dezelfde kwaal van altijd een vol hoofd met allerlei leuke dingen. Dus dan maar weer lekker schrijven over alles wat ik leuk vind! Heel veel succes met al je plannen voor je blog, klinkt goed!!

  september 4th, 2019 9:14
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.