Een snipperdag op zondag | ENJOY! The Good Life

Een snipperdag op zondag

Vandaag is het de dag van de persoonlijke column op ENJOY! Helaas geen persoonlijk bericht vandaag want ik heb zojuist besloten een snipperdag op te nemen. Geen idee hoeveel dagen ik heb. Ik schat zo’n 365, maar neem er zelden ééntje op. Vanochtend kwam ik op het geweldige idee eens een snipperdag op te nemen. Gewoon omdat het kan.

Aanvragen

Misschien had ik deze dag iets eerder aan moeten vragen, maar ik heb geen idee bij wie ik dat had moeten doen. Vandaag dus een keer geen persoonlijk stukje van ENJOY! Ik denk niet dat jullie er een moment om zullen treuren. Het wordt vandaag namelijk een heerlijke lentedag en dan zit vast niemand te wachten op die paar regels van ENJOY!.

Snipperdag, het woord alleen al maakt mij blij. Dat ik voor het laatst een snipperdag opnam kan ik mij niet meer heugen. Als je doet wat je leuk vindt dan voelt elke dag als een snipperdag. En toch ga ik vandaag snipperen. Geen idee hoe je dat doet.

Blijf je wat langer in je bed liggen? Tsja, dat doe ik al elke dag. Een wekker zetten is niet nodig. De pubers zitten niet op een bemoeizuchtige moeder te wachten vroeg in de ochtend. En er is ook geen werkgever die een ouderwetse prikklok hanteert. Ontbijt op bed? Daar houd ik niet zo van want ik heb een vreselijke hekel aan kruimels in bed.

Wat te doen

Ik lig dus hier in bed naar het plafond te staren en vraag mij af hoe je dat dan doet op een snipperdag. Je gaat dan dingen doen die je op een werkdag niet kan doen. Maar op mijn werkdagen doe ik al dingen die een ander op zijn snipperdagen doet. Simpelweg omdat mijn werk genieten van het goede leven is. Ik moet vandaag dus iets doen wat ik normaal niet zou doen.

Een hele dag in bed blijven met de gordijnen dicht? Chagrijnig de hele dag voor mij uitstaren? De humeurige witte kater knuffelen? Brood smeren voor de pubers die het vervolgens morgen op school toch gelijk wegkeilen omdat er iets opzit wat ze niet te pruimen vinden? Misschien kan ik gaan strijken. Dat is ook iets wat ik nooit doe. Waarom zou je, als je een kreukje hier of daar, een prachtige nieuwe modetrend vindt.

Misschien kan ik een keer gaan kijken bij een hockeywedstrijd van de puber? Maar ja, waarom zou je dat doen als je niet geïnteresseerd bent in de laatste dorpse roddels. En die puber van mij zit daar al helemaal niet op te wachten want dan moet hij ineens enorm zijn best gaan doen om indruk te maken op mij. Misschien kan ik de dorre, afgevallen bladeren op gaan vegen in de tuin? Dat je klaar bent en een uur later denkt, ik had de bladeren toch opgeveegd?

Oh help, wat doe je op een snipperdag! Ramen lappen? Denk dat ik dan ruzie krijg met mijn alleraardigste Turkse ramenlapmeneer. Want dan ben ik in zijn wijk aan de gang en in ramenlapland is dat ‘not done’. Ik vraag de damespuber wat ik kan doen wat ik normaal niet doe. ‘Op tijd komen misschien?!’ Dat telt niet want dat is een onmogelijke opgave. Ik zeg haar dat ik een snipperdag heb opgenomen. Ze vraagt wat dat is…..

Ingetrokken

Ik geef het op. Zojuist heb ik mijn snipperdag weer ingetrokken en ga over tot de orde van alledag. Ik ga mijn ‘stukkie’ aftikken en als de douche vrij is, ga ik eens al het nachtelijk zweet en de ochtend odeur van mij afspoelen. Daarna ontbijten en proberen op tijd klaar te zijn omdat ik over anderhalf uur opgehaald word om te gaan lunchen op een onbekende locatie. Daar heb je hier bij ENJOY! geen snipperdag voor nodig. Echter, de lieve mensen die mij zo op komen halen zijn altijd steevast te vroeg. Misschien kan ik toch nog een snipperkwartiertje opnemen……

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Ineens een dokter ‘in da house’

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Beeld: Meijnhout Fotografie
Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.