Een huis voor 1 euro | ENJOY! The Good Life

Een huis voor 1 euro

Een tijdje terug zag ik een oproepje op televisie. Er werden kandidaten gezocht voor het nieuwe programma. “Ik vertrek naar Italië”. Niet zomaar Italië, maar Sardinië. Een prachtig eiland waar ik mooie herinneringen aan heb.

Een avontuur

Mijn hart maakte een sprongetje. Zo’n avontuur zou mij echt geweldig lijken. Ik zie al helemaal voor mij, hoe ik daar in een slaperig Italiaans dorpje, mijn kleine Bed & Breakfast “La donna bionda e il gatto bianco” run. Laten we voor het gemak even de “brekebeen-ellende”, pubers en verbouwingsstress buiten beschouwing. Een mens moet toch iets te dromen hebben. Ik mijmer heerlijk weg bij de gedachte aan lange tafels met gezellige gasten, waar ik een heerlijk ontbijtje voor maak en ze op weg help met tips van leukste plekjes in de omgeving.

B&B

Dat ze aan het eind van de dag terugkomen en ik in de tussentijd hun kamers weer op orde heb gemaakt, bloemen heb geplukt in de velden rondom het dorp en mooie veld boeketjes in brocante vaasjes op hun kamer heb gezet. Al die zooi die ik uit de kringloop heb gesleept komen hier geweldig van pas. Natuurlijk heb ik een amandeltaart gebakken en het hele etablissement ruikt naar de geur van zelfgemaakt lekkers. De gewassen lakens hangen te drogen op het grote dakterras en ik geniet van het wijdse uitzicht over de bergen van Sardinië. Ik adem de frisse lucht in en ruik de geuren van de bloemen die in bloei staan. Over de rand van het dakterras komt de humeurige witte kater aangelopen. Hij kijkt mij tevreden aan en geeft al spinnend een kopje. Ik aai hem over zijn bol en fluister dat wij mazzelaars zijn.

De gasten druppelen weer binnen na een dagje erop uit getrokken te zijn en delen graag hun verhalen met mij onder het genot van een stukje taart en een drankje. Ik geniet en hun verhalen bezorgen mij een glimlach. Ik duik de keuken in want een aantal gasten eet een hapje mee vanavond. Het eten is eenvoudig maar lekker. Ik maak een voorgerechtje van gegrilde groenten met burrata en als hoofdgerecht komen er grote schalen heerlijke pasta op tafel. Na het eten vers fruit, een straffe espresso en met een glaasje limoncello proosten we op het goede leven.

Na het eten ruim ik rustig de tafel af en maak alles weer netjes voor het ontbijt. Ik schenk mijzelf nog een glaasje Cannonau in en neem plaats op het bankje in de kleine tuin achter de B&B, naast mij schuift de humeurige witte kater aan en samen genieten wij van de zon die ondergaat. Op naar weer een prachtige nieuwe dag….. Het leven is goed hier in La Dolce Vita.

Business as usual

Wreed word ik uit mijn droom opgeschrikt omdat bij een puber op de boven verdieping, van woede, de stoppen doorslaan. De internetverbinding laat weer eens te wensen over. De damespuber slaat hard de deur dicht omdat ik blijkbaar niet gelijk heb gereageerd op een vraag van haar. Als ik opsta om de boel te redden, breek ik bijna mijn nek over de humeurige witte kater. Als ik daarna in een poging dit leven te ontvluchten, mijn super handige broer een whatsapp stuur, met de vraag of hij zin heeft om samen met mij een huis voor 1 euro te kopen op Sardinië… Komt hij terug met de wedervraag wat mijn aandeel zal zijn in de verbouwing. Pats! Een Italiaanse droom aan diggelen.

Lijkt het jou wat om je geluk te beproeven op Sardinië? In een huis van 1 euro?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ 8-harige-poten-8-ogen-en-nooit-alleen

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

♥  Dateleed: Say what??!!

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Die droom van jou klinkt fantastisch, maar ik heb in Italië gewoond en weet dat ook daar niet alles rozegeur en maneschijn is 🙂

  mei 27th, 2018 5:12
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Ik weet het. Mijn bonusdochter is ook terug gekomen uit Italië omdat het niet allemaal zo goed geregeld is als hier. Maar in dromen zijn er nooit problemen 😉 Waar heb jij gewoond?

   mei 28th, 2018 15:16
   Reply
   02
 • Avatar
  Minke
  http://gierigegerda.nl

  Wat heerlijk geschreven! Ik hoef geen droom in Italie, laat mij maar lekker hier. Maar van een huis voor 1 euro kan ik nog dromen. Ooit werd een oude boerderij in mijn wijk voor dat geld verkocht. Wel vervallen en volgens mij met veel regels voor behoudt van de uitstraling. Maar toch…

  mei 27th, 2018 8:08
  Reply
  03
  • Avatar
   José

   Dank je! Ik vrees ook dat ik gewoon hier blijf. Maar zou het wel leuk vinden voor een paar jaar. Een boerderij voor een euro in NL? Dat is helemaal geweldig.

   mei 28th, 2018 15:20
   Reply
   04
 • Avatar
  Birgit
  http://www.denederlanden.eu/verkoopmakelaar

  Heel fijn geschreven! Lees altijd met heel veel plezier je blogs. Hoewel ik het eten in Italië hemels vind blijf ik lekker hier. Alles is beter geregeld en met iets meer structuur.

  augustus 22nd, 2018 12:44
  Reply
  05
 • Avatar
  Birgit

  Heel fijn geschreven! Lees altijd met heel veel plezier je blogs. Hoewel ik het eten in Italië hemels vind blijf ik lekker hier. Alles is beter geregeld en met meer structuur.

  augustus 22nd, 2018 12:45
  Reply
  06

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.