Downton Abbey. De film waar de fans al lang naar uitkijken!

Eindelijk komt dan binnenkort de lang verwachte film van Downton Abbey uit. Om precies te zijn gaat hij op 12 september in première. Ik ben een enorme fan van de serie, dus kijk enorm uit naar de film. En ik ben niet alleen want als ik Universal Pictures mag geloven, loopt de ticket voorverkoop als een malle. Op de eerste dag zijn er al meer kaarten in de voorverkoop verkocht dan voor de grote kaskrakers als Mama Mia! Here we go again en Once Upon a Time… in Hollywood.

Bekroonde serie

Vrijwel alle bekende acteurs uit de televisie seerie keren terug in de film. De Britse familie Crawly en hun bedienden keren terug naar Highclere Castle in Berkshire, dat het decor is van Downton Abbey. Zes seizoenen lang heb ik meegeleefd met alle personages van deze serie, waarvan in 2015 het laatste seizoen te zien was. De serie was zeer succesvol en werd bekroond met drie Golden Globe Awards en vijftien! Emmy Awards. In totaal werd de serie zelfs bijna 70 keer genomineerd voor een Emmy Award en was te zien in 250 landen.

Het succes is te danken aan de geweldige rolbezetting, de meeslepende familiegeschiedenis, schitterende locaties en prachtige kleding en interieurs. Alles klopt tot in de puntjes, aan elk detail is gedacht. Er zijn meerdere verhaallijnen en heel diverse karakters. Je wordt gegrepen door het snobistische leven ‘boven’ en de harde werkers van ‘beneden’. Stuk voor stuk, op een paar uitzonderingen na, ga je van ze houden.

Boven en beneden

Downton Abbey neemt je mee naar de vooroorlogse periode voor de Eerste Wereldoorlog tot aan de roaring twenties. Je ziet hoe de aristocratische familie Crawley en hun bedienden zich staande houden in een tijd waarin hun wereld drastisch verandert. Ze proberen vast te houden aan de romantiek, passie en ambitie. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige uitdagingen, tragedies en intriges. Hun levens zijn onlosmakelijk verbonden en dat maakt hen sterk.

Na het zien van elke aflevering voelde ik mij ook even een beetje inwoner van Downton Abbey. Hier in huis namen wij dan ook even het heerlijke Britse accent over en de scherpe, maar oh zo grappige opmerkingen van Violet Crawley (Maggie Smith).

Mijn favorieten zijn toch wel Lady Edith, Violet en veel karakters van ‘beneden’. Anna, John Bates, Mr. Carson en Mrs. Bates.

 

De film

Heerlijk om ze allemaal weer te zien in de film “We’ve been expecting you”. Want ze zijn allemaal weer van de partij, op Lady Rose MacClare na. Zij vertrok destijds naar New York en komt voor deze heel speciale gelegenheid niet terug naar Downton Abbey. Maar  wel o.a. Hugh Bonneville (Robert Crawley, Earl of Grantham), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Allen Leech (Tom Branson), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Elizabeth McGovern (Cora Crawley, Countess of Grantham), Joanne Froggat (Anna Bates), Jim Carter (Charles Carson), Matthew Goode (Henry Talbot) en Maggie Smith (Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham)

Welke verhaallijn kunnen we verwachten in deze bioscoopfilm, geschreven door bedenker en Oscarwinnaar Julian Fellowes en geregisseerd door Michael Engler? Koninklijk bezoek dient zich aan. De koning en koningin van Engeland komen naar Downton Abbey. Schandalen, romantiek en intrige zullen wederom de toekomst van Downton doen wankelen.

Geniet alvast van de trailer!

Heb je Downton Abbey nog nooit gezien? Is het mogelijk? Dan kun je alle voorafgaande seizoenen van Downton Abbey hier terugzien. Downton Abbey – Complete Collection. Alle 52 afleveringen, de kerst editie én finale in één box.

In The Manners of Downton Abbey, die hier nog terug te zien is op Uitzending Gemist, krijg je een kijkje achter de schermen van de serie.

ENJOY! The Downton Abbey movie.

Beeld: Universal Pictures

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.