Dooie Kever | ENJOY! The Good Life

Als jullie dit lezen lig ik waarschijnlijk als een dooie kever op de grond. Huh?…. ja, dooie kever!

Het is een oefening die tijdens Pilates gedaan wordt. Hij heet niet voor niets de ‘Dead Bug’ want je sterft een langzame dood. ENJOY! The Good Life…. yeah!

Ik was een weekje niet naar Pilates geweest en nu zit er ineens een dooie kever in de les. Maar als je het een paar keer hebt gedaan is het een heel effectieve oefening om de lage buikspieren te trainen. Hoewel ik ook spierpijn had in mijn bovenbenen en lage rug.

Ik deel hem met jullie omdat ik heel erg giechelig word van deze oefening. Niet op het moment zelf overigens. Als ik aan een dooie kever denk schiet ik spontaan in de lach. Ik doe hem graag voor aan de pubers, die liggen dan gestrekt van het lachen en laten hem aan hun vriendjes zien. Voor wie interesse heeft doe ik mijn dooie kever even voor. Ik ga hem niet persoonlijk in een filmpje nadoen….. ha! Daar heb ik een ander voor gezocht….. In de les doe ik hem langer en met meer variatie maar het filmpje geeft een impressie. Probeer jij het ook eens?…. En deel je ervaring met mij 🙂

ENJOY! your dead bug

 • Avatar
  Deborah Hamar
  http://deborahhamar.wordpress.com

  Wat een term voor deze uitvoering. Ik heb wel moeten lachen, want ik rij zelf in een Beetle.. Niet dat dit iets te maken heeft met Pilates. :’)
  Heb de oefening bekeken. En daar laat ik het voorlopig bij 🙂

  juli 16th, 2014 15:37
  Reply
  01
  • Avatar
   enjoythegoodlifeblog
   http://enjoythegoodlifeblog.wordpress.com

   Haha… Als die op zijn dak ligt heb je hetzelfde effect 🙂 Hij heet officieel Dead Bug. Maar ik vertaal het graag dat maakt deze oefening nog hilarischer….

   juli 16th, 2014 16:56
   Reply
   02
 • Avatar
  iliveformydreams.com
  http://www.iliveformydreams.com

  Haha. Lijkt me een erg fijne pose.

  juli 16th, 2014 19:22
  Reply
  03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.