Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur | ENJOY! The Good Life

Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur

De afgelopen weken heb je kunnen lezen, in de persoonlijke columns op zondag, wat de verandering in mijn interieur teweegbracht. Voor iemand die eigenlijk het liefst uitsluitend RAL 9010 op de muren heeft, was het behoorlijk uit de comfort zone. Nu vraag je je af waarom ik dan zo nodig voor andere kleuren ga?

Het begon allemaal met een oud olieverf schilderij, dat ik in een kringloopwinkel zag. Ik was er meteen helemaal verliefd op. Toch liet ik het hangen. Want ja… wat moet ik met een oubollig schilderij met bloemen? Dat schilderij liet mij niet los. Sterker nog, het inspireerde mij om de kleuren in mijn interieur eens te veranderen. Want op een diep donkerblauwe muur, zou dit schilderij geweldig staan. Of beter nog een donkerblauwe muur vol met allemaal oude olieverf schilderijtjes.

Een paar weken later werden de schilderijen met 50% korting aangeboden. Hij was namelijk voor kringloop begrippen stevig geprijsd en bleef daarom hangen. Ik sloeg direct mijn slag en verzamelde in de loop van de tijd nog meer schilderijtjes en andere prullaria voor aan de wand. Alles in het thema van bloem boeketten.

Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur | ENJOY! The Good Life

Schilderwerk

Om alle muren en plafonds in huis zelf te schilderen zag ik niet zo zitten. Daarvoor schakelde ik een schilder in. Voor de witte muren en plafonds ging ik voor RAL 9010 en voor het donkerblauwe muurtje bij de eethoek voor Hague Blue van Farrow & Ball. De verf van dit merk vind ik zo prachtig. Het lijkt net fluweel aan de wand. Mooi mat en prachtige volle kleuren.

De verf van Farrow & Ball paste niet helemaal binnen het budget en de schilder werkte liever met zijn vaste merk. Hij adviseerde om voor eenzelfde matte kleur van een ander merk te gaan en verzekerde mij dat het resultaat nagenoeg hetzelfde zou zijn. Wat een kleurtje op de muur kan doen. Ik was er een paar dagen helemaal van in de war. Je hebt het misschien wel gelezen. Maar ik moet zeggen dat ik heel erg blij ben met het eindresultaat. Het is zo ontzettend mooi. Warm en een prachtige luxe uitstraling.

  Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur | ENJOY! The Good Life

Stylen

Het stylen van de muur is toch nog heel anders geworden dan ik aanvankelijk in mijn hoofd had. De simpele boekenkast van het Zweedse woonwarenhuis (LACK) wilde ik weer terug. Die werd weer helemaal volgestouwd met mijn verzameling kookboeken. De gekleurde ruggen van de boeken springen eruit tegen de muur. Ze roepen om gelezen te worden, of beter nog, om uit gekookt te worden.

Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur | ENJOY! The Good Life

Omdat de gevulde boekenkast al voor best wat onrust zorgt, leek de muur mij veel te druk worden als deze volgehangen zou worden met overdadig gedecoreerde schilderijen. Mijn geliefde schilderij waar het allemaal mee begon hing ik op en ik wist meteen dat de muur niet meer nodig had dan dat. Het doek haalde ik uit de donkerbruine lijst. Het donkerbruin op de donkerblauwe muur was veel te zwaar naar mijn zin. De eenvoud van dat ene schilderij, maakte het helemaal af.

De pubers begrepen niet zo goed waarom ik het schilderij niet in het midden hing. Zoals met het maken van een compositie tijdens het fotograferen, is het veel spannender om uit het midden te gaan. Door het schilderij zowel boven, als onder uit het midden te hangen krijg je een veel intenser resultaat.

Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur | ENJOY! The Good Life

Blauw/wit

De ‘Delfts blauwe’ vazen die op tafel staan, nam ik eerder al mee uit de kringloopwinkel. Ik heb een enorme zwak voor Delfts blauwe printjes en blauw/wit serviesgoed. Hoewel het helemaal niet de bedoeling was dat deze vazen op de eettafel terecht zouden komen, is het wel een ‘match made in heaven’. Ze zijn een blijvertje gebleken.

Donkerblauw: een luxe kleur voor in je interieur | ENJOY! The Good Life

Donkerblauw is een heel rustgevende kleur. Het creëert warme, diepte, geborgenheid, luxe en gezelligheid. Daarnaast is het tijdloos en past het in vrijwel alle interieur stijlen. Dus ook in een stoer, industrieel interieur. Kleuren die goed samengaan met donkerblauw zijn o.a.: wit, zwart, grijs, beige, zacht roze, okergeel en zachtere blauwtinten. Qua styling passen vintage accessoires geweldig bij deze kleur. Maar ook planten en stoere industriële items. En voor een luxe uitstraling is goud perfect.

De mooiste muurverf in donkerblauw:

ENJOY! colorful walls

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Willemien
  https://www.enjoythegoodlife.nl

  In een woord, het is prachtig geworden. Sfeervol, warm, kortom een hele goede keuze geweest om voor deze kleur te gaan. Veel plezier ervan..

  februari 7th, 2020 10:09
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Wat leuk om je reactie te lezen! Dank je voor het compliment. Fijne ‘thuisblijf’ zondag.

   maart 22nd, 2020 11:16
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.