DOCUSERIE DOCHTERS | ENJOY! The Good Life

DOCUSERIE DOCHTERS

Hier op ENJOY! The Good Life draait het om het goede leven. Groots en klein genieten in de ruimste zin van het woord. En soms sijpelt er wat persoonlijk (on)genoegen doorheen. Vaak gaat dat over mijn puberdochter. Jullie welbekend als de damespuber. Af en toe deel ik wat van ons persoonlijke leven. Niet te vaak want daar houden pubers niet van.

Moeders en dochters…. dat is een heel speciale band. En dan is daar ineens de pubertijd waarin de dames in de dop zich graag losweken van hun ‘moederkloek’. Een heftige periode voor beide die uiteindelijk (meestal) resulteert in een innige band voor de rest van hun leven.

Door elkaars ogen

Over deze fase is de prachtige zesdelige docuserie “Dochters” gemaakt. In de serie volgen we moeders en dochters in verschillende levensfases. Zij hebben zichzelf drie maanden lang gefilmd en laten ons meekijken vanuit hun eigen perspectief. Dit geeft een intieme kijk op het leven van drie opgroeiende pubers tussen de 12 en 19 jaar en de omgang met hun moeders. En tegelijkertijd zien we ook de moeders worstelen met dilemma’s en de veranderingen die hun dochters doormaken. Zo bekijken ze deze heftige fase door elkaars ogen met natuurlijk ook heel veel grappige momenten.

dochters emma

Emma en Hanne

In de docuserie Dochters zien we Emma (12), een grappig, gevat en sociaal meisje dat aan de vooravond van de puberteit staat. Ze is de oudste thuis en maakt zich klaar om afscheid te nemen van de basisschool. Ze is erg nieuwsgierig naar alle veranderingen die haar te wachten staan en praat daar graag over met haar moeder Hanne (40).

dochters aisha

Aisha en Marleen

Het tweede gezin bestaat uit Aisha (17) en haar moeder Marleen (50). Aisha is een echte puber. Ze rookt, ze drinkt en als het even kan gaat ze nooit meer naar huis. Ze heeft humor en is soms snel afgeleid, maar ze weet goed wat ze wil. Marleen vraagt zich echter af of Aisha wel de beste keuzes maakt. Ondanks de puberperikelen waar ze vrijwel elke dag mee te maken heeft, doet ze haar uiterste best om Aisha te steunen en te sturen waar ze kan.

dochters tara

Tara en Petra

Ten slotte krijgen we een inkijkje in het leven van Tara (19) die op het punt staat om het ouderlijk huis te verlaten en op kamers te gaan wonen. Haar moeder houdt zich groot, al gaat ze haar dochter ontzettend missen.

Eigen camerawerk

De serie is geproduceerd door Wefilm en geregisseerd door Anne-Marieke Graafmans. Zij hebben ervoor gekozen om de drie koppels zelf een camera te geven, omdat niemand dichterbij het gezinsleven komt dan zijzelf. Die aanpak geeft een uniek en intiem kijkje in de levens van deze families, zoals je dat nog niet eerder gezien hebt. En voor de damespubers en hun moeders is het een feest van herkenning.

KPN Presenteert 

Speciaal voor klanten brengt KPN onder de vlag van KPN Presenteert gratis deze nieuwe docuserie. De programma’s zijn door alle klanten te bekijken waar en wanneer je maar wilt. Ook voor klanten met alleen mobiel of breedband. Op kanaal 18 en on demand via Interactieve TV en op mobiel, tablet of laptop via www.itvonline.nlde iTV Online app en de app Play van KPN.

Geen klant van KPN? 

Op kpn.com/presenteert staan van verschillende programma’s de leukste fragmenten online en zijn tijdelijk hele afleveringen voor iedereen gratis te bekijken.

ENJOY! the life of mothers and daughters

 

 

 

 • Avatar
  Anne

  Net ‘dochters’gezien. Een erge leuke en herkenbare serie. Mag wel meer van komen!

  maart 7th, 2017 15:49
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Van mij mogen er ook meer van dit soort serie’s komen. Het is fijn om te zien dat je niet de enige bent die af en toe aan de grillen van een puber overgeleverd is. 😉

   maart 13th, 2017 19:29
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.