DIY: Plastic fantastic vazen | ENJOY! The Good Life

DIY: Plastic fantastic vazen

Sommige plastic verpakkingen van schoonmaak- en wasmiddelen kan ik nooit zomaar weggooien. Soms gebruik ik ze een tijdje als gieter voor de planten op het dakterras of in de garage. En vooral de flessen afwasmiddel gooi ik altijd met een beetje pijn in mijn hart weg. Gewoon omdat ik de vorm mooi vind of de kleuren van de verpakking.

Gat in de markt?

Eigenlijk heb ik nooit echt begrepen waarom er niet punten zijn waar je die flessen weer kunt laten vullen. Dat scheelt een hoop plastic afval. De verpakkingen zijn zo oerdegelijk gemaakt dat ze met gemak levenslang mee gaan. Natuurlijk zullen er veel mensen zijn, die de moeite niet willen nemen. Toch heb ik het idee dat er veel gebruik gemaakt zal worden van tappunten. Shops waar je al je was- en schoonmaakmiddelen en zelfs verzorgingsproducten na kunt vullen. Ideetje voor creatieve ondernemer?

Overigens heeft de nieuwe vestiging van Dille & Kamille in Den Bosch tappunten voor wasmiddel en wasverzachter, waar je zelf een heerlijke geur aan kunt toevoegen. Het begin is er. Ik vraag mij alleen af waar je dat dan in tapt? Hopelijk niet weer in nieuwe plastic flessen.

DIY: Plastic fantastic vazen | ENJOY! The Good Life DIY: Plastic fantastic vazen | ENJOY! The Good Life

Knutselen

Met mijn opgespaarde lege plastic verpakkingen wilde ik graag wat doen. Eerst maar eens de stickers en plastic folie van de flessen afhalen. Dat gaat heel simpel door de flessen te vullen met warm water of de föhn op de sticker te zetten. Je haalt de merkstickers er dan heel makkelijk af. Daarna heb ik de knutselspullen opgescharreld en met hobby verf en kwasten aan de slag gegaan.

DIY: Plastic fantastic vazen | ENJOY! The Good Life

Aan de slag

De flessen heb ik voorzien van een laag verf. Omdat het niet in één keer dekt heb ik net zoveel laagjes aangebracht tot het mooi dekkend werd. Tussen de verflagen liet ik de verf wel steeds goed drogen.Vermeng door de verf eventueel een kloddertje wit om verschillende kleurnuances in de flessen te krijgen. De verf die ik gebruikte (Action) is mooi mat. Het eindresultaat vind ik zelf prachtig geworden.

Zet de flessen in een groepje, in verschillende kleuren, bij elkaar. Zo heb je op een super goedkope manier een leuk knutsel projectje én een paar nieuwe decoratieve woonaccessoires. Leuk met een grote decoratieve tak of juist met verschillende kleurrijke bloemen.

DIY: Plastic fantastic vazen | ENJOY! The Good Life

Foekje Fleur

Een leuke manier om plastic flessen te recyclen als je het mij vraagt. Ben je nu niet zo’n knutselaar, maar vind je deze flessen wel leuk om je interieur mee op te fleuren of een statement te maken? Kijk dan eens op Foekje Fleur. Daar zijn de flessen in porselein te bestellen.

Wat vind jij van deze DIY? Ben je zelf ook met deze DIY aan de knutsel geslagen? Ik ben heel benieuwd hoe jouw creatie eruit ziet. Leuk als je het wilt delen. Tag dan ENJOY! met #plasticfantastic op Instagram, Facebook of Pinterest.

Op zoek naar meer DIY ideetjes van ENJOY!?

SNAPSHOTS WEEK 4/2019 | ENJOY! The Good Life

 

 

Kijkkastje maken

 

DIY: Botanische wandbordjes | ENJOY! The Good Life

 

 

Botanische wandbordjes maken

 

DIY: Eucalyptus krans | ENJOY! The Good Life

 

 

Eucalyptus krans maken

 

Meer artikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your DIY project

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life
 • Avatar
  Amina
  https://imfeelinggood.nl

  Ik vind dit echt prachtig! Ga ik misschien ook proberen te doen, dank je wel!

  april 5th, 2019 23:15
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.