DIY: Kerstster van papieren boterhamzakjes

Tijdens het bestellen van de wekelijkse boodschappen bij de Jumbo, had ik blijkbaar per ongeluk tweemaal de papieren zakjes besteld. Ik baalde er best een beetje van. Wat moest ik met al die zakjes. Ik had ze eigenlijk besteld als plantenpotje voor de kruidenplantjes in de vensterbank in de keuken. Aan een paar had ik eigenlijk genoeg, maar nu heb ik meer dan honderd.

Ideetje van een Instagrammer

Blij was ik dan ook, toen ik op Instagram, de kerststerren van Adrianastyling tegenkwam. Jawel, gemaakt van de witte papieren boterhamzakjes waar ik er genoeg van heb. Ik ben gek op kerststerren, maar het leek mij een heel ingewikkeld klusje. Na het bekijken van het filmpje zag het er zo simpel uit, dat ik er vertrouwen in had, dat het moest gaan lukken.

Simpel

Binnen en poep en een zucht heb je deze mooie kerststerren gemaakt. Beetje plakken en knippen en klaar is je kerstster. Ik vind ze in het wit het mooist. Lekker eenvoudig en toch heel stijlvol. Hang er een aantal bij elkaar en je hebt een enorme eye-catcher. Dat ophangen is overigens nog wel een dingetje als je gestucte wanden en plafonds hebt. Ik heb er dan ook maar een aantal mee naar mijn werk genomen omdat ik ze niet meer kwijt kon.

Wil je nu ook lekker freubelen? Wat heb je nodig:

  

  

  

  

Aan de slag:

Neem de papieren boterhamzakjes en leg ze op dezelfde manier op elkaar. Neem een zak en breng de lijm er in een T-vorm op aan. De bovenkant van de T op het dichte deel van de zak. Plak de volgende zak er op en ga zo door tot je alle zakken op elkaar geplakt hebt.

Knip de ingangen van de zakken in een punt. En knip driehoekjes uit de zijkanten van de zakken. Breng weer lijm aan in dezelfde T-vorm op de bovenste zak. Pak de bovenste punt en vouw de zakken in een cirkel open. Plak de uiteinden op elkaar. Maak een touwtje aan één van de punten en klaar is je kerstster.

Heb jij ook deze mooie kerstster gemaakt? Ik ben benieuwd naar die van jou! Deel hem op InstagramFacebook en/of Pinterest o.v.v. #ENJOYTHEGOODLIFE. Dat vinden we leuk!

♥ Bewaar op Pinterest voor later ♥

 

ENJOY! your Christmas DIY.

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.