DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

 

DIY: Botanisch wandbord

Momenteel ben ik op de botanische tour. Het blauw heb ik even opgeborgen. Het wit is daarvoor in de plaats gekomen. Witte kussens op de klepbank. Witte hoezen op de bank. Lekker licht en heerlijk zomers!

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

En omdat ik toch altijd een stijltje wil combineren bij al het wit, is dat nu de ‘botanische’ geworden. En dat begon allemaal met de avocadoplant die ik zelf kweekte.

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

Van daaruit ben ik verder gaan borduren. Het wandbord heb ik al een behoorlijke tijd. Het is ooit gemaakt door mijn broer van de oude planken die uit mijn vloer kwamen. Het leuke van zo’n wandbord is dat je het steeds kunt veranderen zonder dat je allemaal gaten in je muur hebt. Met kerst maken wij hem in kerstsfeer en een andere keer hangen er leuke posters of teksten op.  Meestal heb ik de Delfstblauwe borden er op hangen.

DIY: Botanische wandbordjes | ENJOY! The Good Life

Verzamelaar

Ik ben een enorme verzamelaar en kan maar zelden van dingen afstand doen, dus als ik in de garage en/of in wat kasten ga scharrelen vind ik altijd wel weer leuke spulletjes die ik kan combineren. Zo vond ik de leuke cactus bordjes die ik ooit voor de kamer van de damespuber bij de Kwantum voor haar meenam. Ze vond ze ‘vet stom’ dus verdwenen ze in een kast. En laten die nou mooi bij mijn nieuwe stijltje passen.

De kleine schoolkaart heb ik lang geleden eens bij een heel leuk interieurzaakje in Krommenie gekocht. Nog voordat je er in elke budget winkel mee doodgegooid werd. Nooit vond ik er een mooi plekje voor maar nu komt hij goed van pas.

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

Oude prenten

De oude prenten van de bloemen, bessen en groente kocht ik ooit op een rommelmarkt voor een paar grijpstuivers. Ook die verdwenen in de kast omdat ik een tijdlang inspiratieloos was. Nu staan ze prachtig op het wandbord en passen ze goed bij de andere spulletjes op het bord.

Gratis

De twee buitenste posters kreeg ik gratis bij de Intratuin. Vanaf juni kreeg iedere betalende klant een gratis botanisch poster cadeau. Of dat nog steeds zo is weet ik niet maar in totaal kon je voor zes posters sparen. Ik kreeg destijds deze twee mee. En hoe blij kun je zijn met een cadeautje. Mijn wandbord begon in mijn hoofd al vorm te krijgen.

DIY: Botanische wandbordjes | ENJOY! The Good Life

DIY

Nu moest er nog iets bij van eigen hand. Deze botanische schildjes had ik al lang in gedachten maar ik nam gewoon nooit de tijd daar eens iets mee te doen. Het voordeel van de brekebeen situatie is dat ik nu alle tijd heb voor creatieve uitspattingen. De schildjes maakte ik van klei en drukte daar bladeren uit de tuin in. Voor een volledige DIY omschrijving kijk dan hier.

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

De posters, prenten en kaarten plakte ik vast met washi tape om het geheel een wat nonchalantere uitstraling te geven. In een handomdraai heb je zo een heel ander stijltje in je woonkamer.

DIY: Botanisch wandbord | ENJOY! The Good Life

Ik hoop dat je het leuk vond om binnen te kijken bij ENJOY! en dat je misschien een beetje geïnspireerd bent geraakt. Vind jij het ook zo leuk om regelmatig van stijl te wisselen of hou jij alles het liefst bij het oude?

Op zoek naar meer interieur ideetjes van ENJOY!?

PEEK INSIDE #IT'S A BOYS WORLD | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  It’s a boys world

 

Haal de tuin naar binnen... | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Haal de tuin naar binnen

 

BINNENKIJKEN: Tiny House | ENJOY! The Good Life

 

♥  Binnenkijken in een Tiny House

 

 

Meer interieurtips ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

 

ENJOY!

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 • Avatar
  Linda
  http://www.linlivin.nl

  Superleuk, zo’n wandbord en dan helemaal als het gemaakt is van oude vloerplanken, waar je zelf nog overheen hebt gelopen! Erg leuk in combinatie met die schaal met avocado-plant en pilea, mooi plekje!!

  augustus 20th, 2017 11:50
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.