Dierbare herinneringen als collage aan de muur

Momenteel is het een enorme hype om posters, letterborden, bordjes van keramiek en rieten manden aan de muur te hangen. Een leuke manier om je huis op te fleuren en je kunt zo op een makkelijke manier je interieur weer een frisse, nieuwe uitstraling geven. Die Ikea print of trouwfoto van de vorige eeuw hoeft niet van eeuwigheid tot zaligheid op dezelfde plek te hangen.

Verander

‘Changer’ is het toverwoord. Haal af en toe een schilderij of andere muurdecoratie weg. Hang die op een andere plek in huis of zet hem een tijdje weg. Je hebt dan ruimte voor eens iets anders. Ga lekker struinen bij de kringloopwinkel, één van de grote budget doe-het-zelf zaken om leuke wanddecoratie’s bij elkaar te scharrelen of doe inspiratie op bij leuke websites als bijvoorbeeld Herinnering op Linnen.

Zelf heb ik de muren rijkelijk behangen met leuke botanische collage’s, posters, krijtborden, bordjes en spreuken. En als je bij mij binnenkomt loop je tegen een fotowand aan. Meestal zo’n paar keer per jaar gaan er wat dingen van de muur en bedenk ik weer iets anders leuks om tegenaan te kijken. Een beetje afwisseling kan geen kwaad.

Creatief

Probeer ook de muur een beetje creatief aan te kleden. Je kunt natuurlijk voor de komende 50 jaar je kuikens aan de muur timmeren. Als je daar blij van wordt moet je dat absoluut doen. Maar je kunt ook een leuke collega maken van dierbare momenten met elkaar of detailfoto’s van die favoriete knuffel, de eerste schoentjes of die tandloze grote glimlach.

Mix & Match

Hang bij één grote collage print bijvoorbeeld een mooi memory kastje waarin je tastbare herinneringen bewaard. Een medaille van de vierdaagse, een armbandje, eerste tandjes… het kan van alles zijn. Plak daarbij met washi tape bijvoorbeeld nonchalant een leuke kaart en kijk of je een leuke spreuk van draadstaal erbij vindt.

Zo’n lijst hangt dan niet een beetje kaal te shinen, maar wordt dan één geheel en veel spannender om naar te kijken. Ik ga in dit artikel uit van collage prints van je kinderen, maar dat kan net zo goed je huisdier, random plaatjes die je mooi vindt of dierbare reisherinneringen zijn.

Afdrukken

Die mooie plaatjes op je laptop laten is doodzonde. Print af en toe eens iets uit. Laat het mooi inlijsten of afdrukken op doek, hout, metaal, whatever. Je kunt zoveel leuks doen met jouw eigen kiekjes. En extra origineel is het om het cadeau te geven!

ENJOY! a picture perfect on the wall.

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life & Herinneringen op Linnen
Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.