Deze 12 dingen mogen niet ontbreken in mijn handtas | ENJOY! The Good Life

Deze 12 dingen mogen niet ontbreken in mijn handtas

Eigenlijk kan een handtas nooit groot genoeg zijn. Wij dames zeulen dagelijks van alles en nog wat mee. Alles wat daarin zit is onmisbaar. En al die onmisbare spullen prop ik de laatste tijd in piepkleine tasjes die helemaal uit model raken omdat al die zooi er simpelweg helemaal niet inpast. Maar het moet! Alles moet mee. Logischerwijs zou ik een grotere tas kunnen nemen, maar zo’n klein tasje is lekker handzaam en kèk.

Omdat mijn tas laatst niet meer dichtging en van alles er heel oncharmant uit begon te steken, heb ik de boel maar eens leeggehaald en heel kritisch gekeken wat eruit kan. Dat waren alleen wat oude kassabonnetjes en een lege verpakking mondverfrissertjes. De hele santekraam ging dus weer terug en met een beetje passen, meten en duwen is het hele zwikkie weer terug in het zwarte ronde koffertje dat ik tegenwoordig met mij meedraag. Over een paar maanden ben ik jarig. Misschien is het een leuk cadeautje voor mijzelf om eens uit te kijken naar een iets groter exemplaar.

De inhoud van mijn tas is niet heel verrassend, waarschijnlijk is die niet veel anders dan die van jouw hutkoffer. Hieronder vind je de 12 dingen die ik altijd in mijn tas heb.

Deze 12 dingen mogen niet ontbreken in mijn handtas | ENJOY! The Good Life

Telefoon

Hoewel je mij niet altijd met een telefoon in mijn hand zult zien, zou ik er toch niet zonder kunnen. Het is mijn buddy. Alles kan ik erin opzoeken, iedereen zit onder de knop, hij navigeert mij naar de juiste plekken en ik maak graag kiekjes van dagelijkse dingen. Ik ben een echte Apple-fan dus is mijn lifeline een iPhone. Al sinds jaar en dag heb ik daar dit stijlvolle hoesje omheen.

Bril

Zonder bril ben ik hopeloos verloren. Ik heb een bril nodig om te lezen. Deze kocht ik nog niet zo lang geleden tijdens een uitstapje naar Den Bosch.

Portemonnee

Of zoals ik vroeger geleerd heb ‘portemonnaie’. Eigenlijk is een portemonnee niet meer nodig. Het enige wat ik gebruik is mijn pinpas en mijn creditcard. Het is meer uit gewoonte dat ik nog een ‘knip’ bij mij draag. De jonge garde gebruikt geen portemonnee meer, alleen een creditcardmapje. Daar moet ik ook maar eens aan geloven.

Deze 12 dingen mogen niet ontbreken in mijn handtas | ENJOY! The Good Life

Visitekaartjes

Soms kom ik met nieuwe mensen in gesprek en horen ze dat ik een blog heb. Als ze het leuk vinden geef ik ze een kaartje. Vaak krijg ik dan een enthousiaste reactie als ze een kijkje hebben genomen. Dat zijn geluksmomentjes. Leuk dat mijn schrijfsels door steeds meer mensen ontdekt worden. De kaartjes zijn dan ook onmisbaar. Alleen moet ik nog eens uitkijken naar een mooie visitekaarthouder.

Oogdruppels

Sinds kort gaan oogdruppels ook standaard mee. Ik zit langdurig achter een beeldscherm. Op mijn werk, maar ook thuis. Ik merk dat de laatste tijd mijn ogen snel achteruit gaan en dat ik ook meer last krijg van mijn ogen. Ze zijn vaak geïrriteerd, vermoeid, rood of voelen droog aan als ik knipper. En dan moet ik na mijn werk ook nog eens in het donker naar huis rijden. Daarom gebruik ik aan het eind van de dag oogdruppels. Je koopt ze bij de drogist of bestelt ze bij een gespecialiseerde onlineshop voor contactlenzen en lenzenvloeistof zoals bijvoorbeeld Lensplaza.

Noodlappen

Voor een gevalletje onverwachte rode vloed heb ik altijd een lapje of een bommetje bij me. Meestal heb ik het niet voor mijzelf nodig, maar komt het jonge grut naar mij toe of ik noodmaterialen bij mij heb. Bingo!

Paracetamol

Ineens kan ik knetterende koppijn krijgen. Meestal omdat ik mij ergens aan erger of gestresst ben. Gelukkig komt het tegenwoordig nog zelden voor, maar ik ga niet van huis zonder mijn paracetamol. En ook hierbij geldt dat meestal iemand een pilletje bij mij komt bietsen.

Flosdraad

Bij meisjes van een zekere leeftijd gaat alles hangen, behalve je tandvlees. Dat trekt op. En ineens komt er ook meer ruimte tussen mijn tanden en gaat daar van alles tussen zitten. Ik kan er echt niet tegen als ik niet kan flossen. Om te voorkomen dat ik zoompjes los moet tornen voor een draadje, heb ik dus altijd flosdraad bij mij.

Het geheim van rode lipstick? | ENJOY! The Good Life

Lipstick

Lippenstift is onmisbaar. Elke ochtend bij het opmaken breng ik vrijwel altijd een mooie rode lippenstift aan. Na de lunch werk ik die dan weer even bij zodat ik de hele dag gezellig gekleurde lippen heb. En geloof mij, je dag is altijd spannender met rood gekleurde lippen.

Nagellak

Als ik iets armoedig vind dan is het afgebrokkelde nagellak. Meestal zijn mijn nagels kortgeknipt en rood gelakt. Als er stukjes nagellak afgaan, dan werk ik het altijd even bij. Daarom heb ik altijd de kleur nagellak die ik draag mee in mijn tas.

Deo

Op spannende momenten zijn een paar klots-oksels onvermijdelijk. Om te voorkomen dat je de hele dag bang bent dat iemand je ‘ruikt’, heb ik altijd een klein flesje deo mee. Ook hierbij geldt weer dat mijn omgeving er lucht van heeft gekregen en mij dus regelmatig vraagt om een pufje deo voor hun eigen klotsende okseltjes.

Mondverfrissende snoepjes

Ook iets onmisbaars zijn een doosje Smintjes of andere pepermuntachtige snoepjes. Door de dag heen fijn om met zo’n klein snoepje even de mond verfrissen.

Dit was de inhoud van mijn handtas. Geen wereldschokkende dingen. En de meeste zitten waarschijnlijk ook bij jou in je handtas. Heb jij nog iets handigs wat ik voortaan ook mee moet zeulen. Of misschien wel iets geks of heel onverwachts wat jij altijd meeneemt? Laat je comments hieronder achter. Dat vind ik leuk!

ENJOY!

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.