DEN HAAG Bakkerij Hessing
Ben jij bekend in Den Haag? Ik dus helemaal niet… In de vorige eeuw ben ik eens in de Schilderswijk beland en daar zo van geschrokken dat ik nooit meer de behoefte heb gehad terug te gaan.
Maar wist je dat Den Haag een stad vol culinaire tradities is? Waar je terecht kunt voor tal van authentieke lekkernijen zoals de Haagse kakkâh, een Kruìde Baggâh, dagverse vis en gehaktballen waar menig minister even het Binnenhof voor verlaat.
Local Heroes Den Haag.
Een dagje Den Haag dus. Ik ging op zoek naar de ‘Local Heroes’ die garant staan voor de culinaire en ambachtelijke verwennerijen van achter de duinen. En ik neem jullie gezellig mee. Elke week zet ik een Haagse ‘Local Hero’ in het zonnetje. Ik ben erg verrast door al het lekkers dat Den Haag te bieden heeft. Als je eens in het ‘Haagsche’ bent breng hier dan zeker een bezoekje en laat je net als jouw ‘reporter’ verrassen.
MamaKelly.
Al eerder schreef ik een review over MamaKelly. De Urban Bistro waar je terecht kunt voor kip en kreeft. Hier lees je de review terug en geloof mij…. als je daar eenmaal een kippetje gegeten hebt dan rijd je daar, in de toekomst, graag een paar kilometertjes voor om.
Haagsche Kakkâh.
Vandaag neem ik je mee naar Bakkerij Hessing. De échte Haagsche bakkâh voor een echte Haagse kakkâh. Oftewel… De Haagsche Kakker. Volgens gehèm recept.
Geheim recept.
Een Haagsche Kakker is een geheim recept van een krentenbrood bomvol gevuld met spijs. Dertig jaar geleden richtten de broers Hans en Frans de bakkerij op die inmiddels een Haagsch begrip is met drie vestigingen. Er wordt zelfs gefluisterd dat koningin Maxima graag haar broodjes van Bakkerij Hessing heeft.
Naast ambachtelijk brood vind je hier Haagsche lekkernijen zoals Haagsche Jantjes, Haags ontbijt, Haagsche Ooievaartjes en DenHagelslag (groengele hagelslag).
Krenterig.
De Haagsche Kakker wordt volgens een ambachtelijk en zeer oud recept gebakken. De naam “kakker” is waarschijnlijk ontstaan, omdat Hagenaars van oudsher nogal krenterig waren en zich toch royaal wilden voordoen. Om te tonen dat deze krenterigheid nogal meeviel, moest de meesterbakker een royaal gevuld krentenbrood bakken. Meesterbakkers Hans en Frans hebben deze oude traditie opgepakt en in ere hersteld.
De Haagsche Kakker is een zeer bijzonder en uiterst smaakvol plat krentenbrood gevuld met een unieke dikke spijslaag. Heerlijk om zelf te eten maar ook origineel als kado. Een beetje opwarmen verhoogt de fijne smaak van de Haagsche Kakker: een ware delicatesse.
Voor thuis.
En natuurlijk nam ik zo’n Haagsche Kakker mee naar huis. En die viel heul erg goed in de smaak! Gelukkig is deze lekkernij ook online te bestellen zodat we, als we daar trek in hebben, het lekker makkelijk thuisbezorgd krijgen.
Hans en Frans Hessing Brood- en banketbakkerij, Denneweg 128, Reinkenstraat 50, Theresiastraat 131 in Den Haag. Voor meer info en website klik hier
ENJOY! your Haagsche Kakker.