DEN BOSCH.... | ENJOY! The Good Life

Den Bosch, leuke stad voor een korte citytrip!

Het is alweer heel wat jaartjes terug dat ik voor het eerst met de damespuber samen een weekendje weg ging. Een uitstapje in Nederland moest het worden en de gedachte aan een heerlijke Bossche Bol lokte ons naar Den Bosch. Via Booking.com kwam ik een mooie plek tegen om te overnachten. Comfortabel en midden in het centrum.

Bed & breakfast

Ik ben niet zo gecharmeerd van grote hotelketens en deze Bossche Suites, een stijlvolle B&B, kwam voor ons als eerste keus uit de bus. We wilden dezelfde dag nog vertrekken en konden daardoor gebruik maken van een mooie last minute aanbieding. Tas pakken en wegwezen.

bossche3

Bossche Suites

Bij De Bossche Suites werden we heel vriendelijk onthaald door de gastvrouw, waarna we een rondleiding door het prachtige pand kregen. Wat een luxe, alles keurig verzorgd en stijlvol ingericht.

DEN BOSCH.... | ENJOY! The Good Life

 Den Bosch, leuke stad voor een korte citytrip! | ENJOY! The Good Life

Den Bosch, leuke stad voor een korte citytrip! | ENJOY! The Good Life

Bossche bollen

Daarna gelijk het gezellige Bossche centrum ingetrokken. Natuurlijk eerst linea recta naar Bakkerij Jan de Groot, vlakbij het station voor de enige echte BOSSCHE BOL! De rij stond helemaal op straat om de bollen af te halen, maar wij hebben onze bol in de gezellige tearoom opgegeten. Heerlijk! Natuurlijk ook een paar bollen meegenomen voor thuis.

Winkelen

Daarna gezellig door het prachtige centrum van Den Bosch gestruind. De damespuber had alleen maar oog voor de grote modeketens. Toch wist ik haar af en toe toch nog de veel leukere achterafstraatje in te lokken waar kleine boetiekjes te vinden zijn. Den Bosch is echt wel één van mijn favoriete steden voor een geslaagd dagje uit of een weekendje weg.

 Den Bosch, leuke stad voor een korte citytrip! | ENJOY! The Good Life

Den Bosch, leuke stad voor een korte citytrip! | ENJOY! The Good Life Den Bosch, leuke stad voor een korte citytrip! | ENJOY! The Good Life

Lekker eten

Een leuk plekje om te lunchen is Eetbar DIT. Heerlijke wijnen en een hoop kleine gerechtjes om te delen.

 

Terug in de B&B onze veroveringen bewonderen. Opfrissen, omkleden en op naar de gezellige Korte Putstraat. Deze ligt om de hoek van de B&B. De gastvrouw raadde ons aan daar een leuk restaurant te zoeken. Wij streken neer op het terras van 7EVENDEN HEMEL. Een gezellige bistro met een uitgebreide kaart en levendig terras, waar je fijn het flanerende publiek kunt bekijken.

De volgende dag moesten wij jammer genoeg, na een fantastisch ontbijt op de kamer, alweer huiswaarts. Hoewel wij maar kort in Den Bosch waren en het weer ook wel wat te wensen overliet, is Den Bosch wat ons betreft een aanrader.

ENJOY! Den Bosch

Beeld: ©Bossche Suites & ENJOY! The Good Life

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.