De stand van zaken volgens Twitter

De laatste weken verbaas ik mij erover dat er onder mijn medelanders een hoop randdebielen schuilgaan. Normaal vallen ze misschien niet zo op omdat we allemaal opgaan in de drukte van alle dag. Of het komt omdat ik de laatste weken veel te veel tijd heb om op Twitter rond te scrollen. Daar word je niet bepaald een vrolijker mens van. Toch kan ik het niet laten om dagelijks even de stand van zaken door te nemen over de situatie rond het Corona virus.

Eropuit

Niet alleen word ik triest van de berichtgeving over het aantal zieken, die er dagelijks bij gekomen zijn en nog triester word ik van het dodental. Ik merk dat het mij allemaal enorm bezighoud. En het mij misschien soms wel een beetje verlamd. Ik blijf angstvallig thuis en probeer uit alle macht die kuikens van mij binnen te houden. Dat ging best goed, totdat ‘Von Grappenhausen’ de regels heeft aangescherpt. Heel goed en ook nodig. Gek genoeg lijkt het, of sindsdien in mijn dorp, iedereen er ineens massaal op uit trekt. Waren de straten eerst uitgestorven en zat iedereen braaf binnen, nu gaat men de hort op. Op de fiets of met de benenwagen een frisse neus halen, kinderen spelen op straat en auto’s rijden weer af en aan om de dagelijkse boodschapjes te doen of god weet ik wat.

Niet te houden

En die pubers van mij zijn nu ook niet meer te houden. Ze zijn de hele dag op zoek naar eten. En als ze niets lekkers meer kunnen vinden, sluipen ze het huis uit om heerlijkheden te halen. Om de haverklap gaan ze naar de buurtsuper. Angstvallig schetter ik steeds dat ze hun handen goed moeten wassen als ze terug komen. Wat ze dan wel braaf doen. Want stel je voor dat er iets met hun broodvrouw gebeurt.

Naar buiten

Van de week waagde ik mij zelf, na twee weken even naar buiten, omdat ik het lumineuze idee had om bij deze of gene een bosje tulpjes langs te brengen. Even een andere omgeving en weer eens met de auto op stap. Eenmaal de straat uit, zag alles eruit of er niets aan de hand was. Als je niet beter zou weten, zou er helemaal geen sprake zijn van een dodelijk virus. Was ik dan de enige idioot die als een angstig konijn thuis zat?

Terug in de kooi

Toch ben ik, na dit overigens leuke uitstapje, weer terug in mijn kooi gekropen. Ik kon weer even teren op ons middagje toeren met de auto, tulpen kopen bij een stalletje in het Noord-Hollands Duingebied en bij een aantal mensen die wel een opkikkertje konden gebruiken een bosje fleur op de stoep leggen. Aanbellen en heel hard wegrijden. Samen met de damespuber hebben we een lollige middag gehad, om die verbaasde snoetjes te zien of hun berichtjes later op de dag te ontvangen. We proberen er maar het beste van te maken.

Idioten

En dan lees je op Twitter hoe groepjes idioten, mensen in hun gezicht spugen en kuchen. Hoe een boerenlul, of #Coronalul zo je wilt, een oudere vrouw met een zak aarde te lijf gaat. Waar niemand in haar omgeving ook maar iets doet en je op de achtergrond nog het jonge gepeupel smakelijk hoort lachen. Waarom worden deze hersenloze zielen niet meteen in de kraag gevat en zonder enige bescherming op een kruk op de IC-afdeling gezet. Dan kunnen ze zien hoe andere mensen hun leven in de waagschaal stellen om al die zieke mensen te helpen. Daar valt niet mee te spotten en al helemaal niet om andere mensen daarmee te sarren of ze zelfs in gevaar te brengen.

Sprankje ENJOY!

Oké, ik merk dat ik al net zo fanatiek word als al die zure Twitteraars. Vanaf nu ga ik mij weer richten op het sprankje ENJOY! The Good Life. Het thuis gezellig maken en houden, nog maar weer eens wat lekkers koken en/of bakken, fuck de extra kilo’s. Een extra wijntje doen, dat is goed voor de gemoedstoestand. En om het grut binnen te houden moet ik er toch maar eens aan gaan geloven om wat gezelschapsspelletjes te gaan doen. Ik probeer er steeds onderuit te komen, maar ik vrees dat het nu moet voor de goede, lieve vrede. Hoe houd jij de moed erin thuis?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

persoonlijke column | ENJOY! The Good Life

 

 

Ik heb teveel spullen. Ben ik een hoarder?

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en/of Pinterest of abonneer je op de website van ENJOY! door je e-mailadres in te voeren in het balkje ‘Abonneer je’ aan de rechterkant van de website.

ENJOY! your Sunday

Beeld: Header Wiljo Meijnhout

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Denise
  https://www.followmyfootprints.nl

  Ik ben altijd al actief op Twitter en zie dat sommige mensen er nu afstand van nemen. Ik vind het juist in deze tijd fijn om goed op de hoogte te blijven, ook nu, ook al blijft het te kunst goed te kijken naar wat klopt en wat niet klopt en er niet te down van te worden.
  Gelukkig zie ik juist ook veel mooie dingen op Twitter gebeuren in deze tijd, dus ik blijf kijken, maar niet de hele dag door. Meestal pas ‘s avonds, met een wijntje, om even bij te komen van de enorm hectische dagen met de kinderen thuis en de verwoede pogingen zelf ook nog te werken. Maar ik snap je wel! Ook voor mij zou het goed zijn mijn huis eens flink op te ruimen en echt gezellig te maken, maar dat is best lastig nu de woonkamer niet alleen mijn slaap- en werkkamer meer is, maar inmiddels ook het klaslokaal…

  maart 29th, 2020 9:13
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Lastig als je niet een plekje voor jezelf hebt. En ik snap best dat Twitter voor jou wel werkt omdat je heel actief bent. Ik kijk en lees en kan mij erg druk maken over wat er gezegd word of juist niet gezegd word. Het vormt ook heel erg je mening heb ik het idee. Dus voor mij geen Twitter. Maar als je er blij van wordt, blijf dan zeker Twitteren. Lekker doen wat goed voor je voelt. Sterkte met de kids en blijf gezond!

   april 13th, 2020 21:10
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.