De ‘Skip Generation’ travel trend doet zijn intrede.

We hebben er weer een nieuwe vakantie trend bij. Na de staycation en de babymoon, wint de ‘Skip Generation’ trend terrein. Steeds vaker gaan kinderen op vakantie met hun opa en oma en laten hun ouders thuis. We zetten de voordelen voor iedereen even voor je op een rij.

1. Zo simpel is het

Voor kinderen hoeft het vaak niet zo ingewikkeld. Simpele dingen, maken de grootste indruk op een kind. En wie zijn daar beter in dan opa’s en oma’s. Zij hebben eindeloos geduld om boekjes te lezen, schelpen te zoeken, vogels te spotten, zandkastelen te bouwen etc. Alles draait om quality time met de kleinkinderen.

2. Nieuwe dingen leren

Kinderen houden je jong, dus samen met de kleinkinderen nieuwe dingen leren en lekker actief bezig zijn. Van zwemmen, yogales, tennissen, kookworkshops tot mocktails maken. Samen uitstapjes maken naar culturele bezienswaardigheden of wandelen door een natuurgebied.

De 'Skip Generation' travel trend doet zijn intrede. | ENJOY! The Good Life

3. Samen tafelen

Lekker samen eten in een restaurant waar ze rekening houden met de kleine gasten zodat opa en oma ook ontspannen kunnen dineren. De kleinkinderen vermaken zich in de kidscorner en de grootouders genieten nog even lekker in alle rust van een drankje.

4. Niet te lang en niet te ingewikkeld

Het is belangrijk dat het tripje niet te lang duurt en dat er op de bestemming genoeg voorzieningen en activiteiten zijn. Voor groot en klein. Ga naar een accommodatie die van alle gemakken voorzien is. Waar kinderbedjes, flessenwarmer, traphekjes gewoon aanwezig zijn en de shuttle service van en naar het vliegtuig voorzien is van kinderzitjes.

5. Een goede voorbereiding..

Je hoeft alleen nog te zorgen dat je alles ingepakt hebt. Vergeet de favoriete knuffels niet, het nachtlampje en afleiding voor onderweg. Zorg ook dat er een kopie mee is van de paspoorten van de ouders en een schriftelijke verklaring waarin zij akkoord gaan met deze vakantie. Alles geregeld? Dan kan de ‘Skip Gen’ vakantie beginnen!

De 'Skip Generation' travel trend doet zijn intrede. | ENJOY! The Good Life

Het beste reis je dan af naar hotels die al bekend zijn met deze trend. Zoals de Martinhal Family Hotels & Resorts, die geroemd worden om hun unieke familieconcept. Er zijn vier Martinhal hotels van een hotel in het beroemde Quinta do Lago in de Algarve tot een locatie in de prachtige stadskern van Lissabon. Martinhal biedt luxe familievakanties van een bijzonder hoog niveau. Luxe, comfort, design en een uitstekende service voor het hele gezin is de essentie van Martinhal.

ENJOY! to travel

Beeld: Martinhal Resorts

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.