De panterprint is nog steeds in!

Je kunt er niet omheen, panterprint is in! Welke modewinkel je ook in gaat, de panterprint zit meer dan zichtbaar in de collecties. Maar niet alleen in de winkel, ook het straatbeeld geeft deze trend overduidelijk aan. De dierenprint is gewoon héél leuk en dat vinden heel veel vrouwen! Van welke leeftijd dan ook. Bij mij thuis zijn alle 3 de generaties dus ook fan.

Mijn dochtertje zei laatst “wij houden heel erg van panters hė mam?!” En ik vind deze print zowel bij mijn kleine meisje leuk staan als bij mijn moeder. Nu ben ik natuurlijk nog verantwoordelijk voor de “styling” van Cato (6jr), maar mijn moeder doet dat gewoon zelf. Zij draagt de print op een hele rustige manier, niet te opvallend maar wel heel mooi.
Bij Cato kan het, als je nog zo klein bent, lekker gek gecombineerd worden zonder dat het too much is.

En bij mij zelf? Ik gebruik de panter echt voor het mix & match effect. Het printje kan soms net de totale outfit een spannender look geven. Onverwachtse creaties waar je niet snel op uitgekeken raakt. Maar soms ben ik in combinatie met Cato ook een echte mix & match, als we allebei panterprint dragen! Dat is dan wel weer een beetje too much zo op straat, maar ach….we zijn in 5 minuten al op school!

De panterprint is nog steeds in! | ENJOY! The Good LifeDe leopard print, de andere bekende naam voor deze stof, is natuurlijk al een tijdje aanwezig in het modebeeld. Najaar 2017 is die volop doorgebroken en met veel enthousiasme door de meeste dames ontvangen. Voor diegene waarvoor de trend toch nog even wennen was, waren er nieuwe mogelijkheden in voorjaar en zomer 2018. En daar is volop gebruik van gemaakt; alles met deze print is de winkels uitgevlogen! Jassen, jurkjes, blouses, rokken, schoenen, sneakers, riempjes, shawls, tasjes, badkleding, lingerie en ga maar door…

Begon de print eerst voornamelijk in de traditionele kleurstelling, nu ook volop varianten in o.a. legergroen, knalrood en okergeel. En najaar 2018, is het nog steeds dus een ware mode must have. En dat blijft het voorlopig ook! Het is dus zeker nog lang niet voorbij. De collecties in 2019 brengen in het voorjaar en zomer opnieuw de print. En je kunt je nu afvragen; hebben we daar dan allemaal nog wel zin in? Zijn we niet ondertussen verzadigd? Daar ben ik dan wel heel benieuwd naar. In mijn omgeving zelf hoor ik heel veel verschillende meningen hierover. Wat vind jij?

De panterprint is nog steeds in! | ENJOY! The Good Life

Toch denk ik zelf dat er nog steeds plek is voor dé print. Maar wel op een andere manier! De creatieve manier… de mix & match stijl. Een goed voorbeeld hiervan is de nieuwe voorjaarscollectie 2019, die onlangs uitgekomen is van het toonaangevende Deense merk Baum und Pferdgarten. Dat zij nog steeds met deze print werken en dan ook nog in de collectie waarmee ze het nieuwe modeseizoen opstarten, zegt mij genoeg. Zij zijn een voorbeeld van de juiste manier van mix & match en combineren deze print dan nu met de klassieke black watch ruit (Schotse ruit) én met stipjes. Ook zit er een lurex garen in sommige panter printjes in deze collectie verwerkt. Vernieuwingen genoeg om gewoon weer voor de bijl te gaan!

Combineren

En deze vernieuwingen kun je ook met je eigen garderobe creëren! Combineer de panterprint eens met vuurrood in plaats van zwart. Een veel jonger en nieuwer effect. En ook die mooie kleur groen, oudroze en okergeel geven die sfeer. Voor de zomer straks kan ik mij knalroze en feloranje ook goed voorstellen. Een ander idee is die sportieve sweater uit je kast in welke kleur dan ook over een panter jurkje te dragen. Die sweater hoeft dan juist niet uni van kleur te zijn, maar kan gewoon een gekke print of tekst erop hebben. Dit werkt dan eigenlijk juist weer andersom; die ‘gewone’ sweater wordt op deze manier weer spannend!

Naast ruiten en stippen zijn de bloemenprints ook zeer geschikt voor een nieuwe combinatie. Heel subtiel is de styling van accessoires in een contrasterende print. Dus bloemenjurkje met panter tasje of je panterjas met een rode geruite shawl. Op deze manier krijg je vanzelf de smaak te pakken, kan niet anders! De panterprint wordt dus eigenlijk een basis in je garderobe. En wie had dat verwacht, een basis met zo’n opvallende print. “As far as I’m concerned, leopard is a neutral”, … tekst van de Amerikaanse ontwerpster Jenna Lyons. Daar sluit ik mij volledig bij aan!

Interieur

En nu heb ik het alleen nog maar over mode gehad. Ook in je interieur kun je niet om deze print heen! Kussens en beddengoed. Leuke serviezen met de panter erop, waar je heel hebberig van wordt. Maar ook een taartschep of kaasmesje met een gouden panter als handvat. Leuk op tafel tijdens de aankomende feestdagen. En om het thema dan helemaal door te voeren; kerstballen! Geen echte ballen, maar totale panters in je boom. Ik vind het allemaal leuk. Maar wel met mate, want in huis kan het wél snel too much zijn. Het Versace effect vermijden in het interieur. Net zoals het “Veerkamp” effect in je garderobe. Alles met stijl en smaak!

Panter of leopard; de juiste benaming voor deze fantastische print! Toch heb ik heel vaak het woord tijger gebruikt. En volgens mij, velen met mij ook. Het gekke is dat dat helemaal niet opvalt en iedereen ook gewoon begrijpt wat je bedoelt. Tijgerprintje. Behalve mijn dochter, die is daar heel duidelijk in! “Doe je tijgerjas maar vast aan” zeg ik nog wel eens gehaast ‘s morgens. “Mám! Het is pánter, tijgers hebben strepen!!!!!” Ze heeft wel gelijk en sindsdien probeer ik de juiste benaming zoveel mogelijk te gebruiken. Soms gaat het nog wel eens mis, maar in deze blog is het in ieder geval gelukt. Ze zit in groep 3 namelijk en is erg druk met leren lezen…..

ENJOY! the leopard print.

Foto’s: Les Favorites

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.