De opwarmende aarde | ENJOY! The Good Life

HELP! De opwarmende aarde legt lichamelijke probleemzones bloot

Hitte is wat mij betreft een verschrikking. Waar heel Nederland zich gelukzalig wentelt in een zinderende hitte, kan ik alleen maar God op mijn blote knieën danken dat extreem hete dagen, slechts een paar maal per jaar voor komen. Het kwik komt slechts af en toe boven de 25 graden. Dat is wat mij betreft warm genoeg. Eigenlijk zou ik het liefst de temperatuur rond de 20 graden houden.

Uit de kleren

Simpelweg omdat ik er niet van houd om uit de kleren te gaan. Als het boven de twintig graden wordt, dan vraagt dat om bloot lopen. Een t-shirt is niet meer te doen. Je krijgt al klots oksels bij de gedachte. En dus moeten de armen bloot tot op de schouders. Dat legt dan direct één van de probleemzones bloot van de vrouw boven de vijfendertig. De zwabberende bovenarm.

Blote bovenarmen

Elk voorjaar vervloek ik mijzelf weer, dat ik mij afgelopen winter wéér niet aan mijn voornemen heb gehouden oefeningen te doen, om het boeltje boven de elleboog een beetje strak te trekken. Uitbundig zwaaien boven een bepaalde leeftijd, is sowieso onverstandig. Als je dat wel van plan bent kun je de boel beter een beetje bedekt houden.

Jammergenoeg gaat dat niet als de temperaturen stijgen. Tenzij je het charmant vindt om met grote zweetplekken onder je armen op een zomerse dag te paraderen. Je hebt de keus tussen binnenblijven of schijt aan de wereld hebben en die zwabbers bloot gooien. Een bijna onmogelijke keuze als je het mij vraagt.

Benen bloot

En natuurlijk moeten dan ook de benen bloot. Tot in ondraaglijke hitte probeer ik mij nog in een broek te hijsen, maar bij tropische temperaturen krijg je die twee pijpen niet boven de knie gehesen. En moet je toch uitwijken naar een rok of een jurk. Die veel te dikke benen moeten dan bloot en natuurlijk is de scheerbeurt alweer een paar dagen geleden en zijn je benen alweer ontsierd met gevaarlijk ogende stoppels.

En dan heb je je gêne eenmaal overboord gegooid en wil je de pas erin zetten in die leuke rok of dat gezellige jurkje, schuren je veel te dikke dijen aan de binnenkant zó lekker langs elkaar heen. Probeer het ene been maar eens voor het andere te zetten met die klamme dijen. Ook de binnenbeen oefeningen waren er weer bij ingeschoten. Helaas, nu is het te laat!

Opwarmende aarde

Ineens begin ik mij ernstige zorgen te maken over de opwarmende aarde, de smeltende ijskap op Groenland en Antarctica. Het zou zomaar kunnen betekenen dat er met een paar jaar ineens nog een probleemzone bloot komt te liggen. Door de toenemende hitte moet dan wellicht ook ‘de buikzone’ ontbloot worden. Om dat te voorkomen besluit ik direct om klimaat besparende maatregelen door te voeren hier bij ENJOY!.

We gaan nóg minder vlees eten en vaker kiezen voor vis, kip of gewoon een paar keer per week geen vis of vlees. Dat beperkt de CO2 uitstoot. Op vakantie gaan we dichter bij huis en misschien is een Interrail vakantie een goed alternatief. Alles beter dan een ontblote buik richel.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

Sjans op de snelweg

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Beeld: Meijnhout Fotografie

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.