De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life © Foto: Theetuin Overleek

 

De leukste HIGH TEA hotspots

Zondag 8 mei is het moederdag! Don’t forget 🙂

Hoewel ik persoonlijk zelf gefreubelde en licht mislukte eigen creaties de beste cadeautjes vind. Kan ik mij zo voorstellen dat je daar op volwassen leeftijd niet graag mee voor de dag wilt komen. Dus als je geen zin hebt om eierwarmers te punniken, windlichtjes van lege babyvoedingpotjes te maken, plantenhangers te macraméen of je hand en/of voetafdruk in klei af te drukken…..? Dan heb ik een aantal leuke hotspots voor je om je moeder mee naartoe te nemen voor een High Tea. ENJOY!!

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

GARTINE, Amsterdam-Centrum

Zonder twijfel is dit de meest charmante plek voor een High Tea. Diep verborgen midden in het hectische centrum van Amsterdam vind je dit kleine juweeltje tussen de Dam en de Munt in een klein steegje van de Kalverstraat. Een paar jaar geleden heb ik hier al eens van een geweldige High Tea genoten. Hier lees je de review.

Op deze plek ben je even weg uit de grote boze wereld en word je helemaal in de watten gelegd door Kirsten en Willem-Jan. Alles wat zij serveren is huisgemaakt, biologisch en zoveel mogelijk uit eigen moestuin. De liefde en tijd die zij aan hun gerechten besteden proef je direct terug.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Niet alleen ben je hier aan het juiste adres als het om heerlijk en puur eten en drinken gaat maar ook voor de sfeer zit je goed in dit monumentale pandje. Het interieur neemt je mee naar vroeger tijden. Alles in het interieur maar ook het bestek en servies is bij elkaar gesprokkeld van antiek- en rommelmarkten van over de hele wereld. Dat alles maakt Gartine zo speciaal.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Je kunt hier verschillende soorten High Tea arrangementen reserveren van ‘High Tea hartig’ tot een ‘High Tea Deluxe’. Bij alle arrangementen wordt Betjeman & Barton thee geschonken. Prijzen variëren van € 15,95 tot € 25,95 p.p.

Reserveren is een absolute must want er zijn slechts een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar. Lukt het niet om te reserveren voor de High Tea dan is een ontbijt of lunch ook een aanrader.


Gartine, Taksteeg 7  |  1012 PB Amsterdam | Tel: 020-3204132  www.gartine.nl


De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

GASTERIJ HET RUITERHUYS, Castricum

Midden in het Noord-Hollands Duinreservaat en dicht aan zee ligt deze Gasterij Het Ruiterhuys van Frank en Nikki. Het is een populaire hotspot in dit gebied en een trekpleister voor families. De sfeer is hier eigentijds, robuust, landelijk en easy going. Je hoeft niet vreemd op te kijken als er ineens een speenlam tussen de tafels rondscharrelt en ook de kippetjes pikken hun graantje mee hier.

Ook hier ging ik jullie voor. Hier lees je de review.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Een leuke locatie om met de hele familie, groot en klein, mama in het zonnetje te zetten. En dat kan hier. Want terwijl de kinderen zich uitleven op de speelweides doen de mama’s zich tegoed aan al het lekkers.

De High Tea is een etagère vol met zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk onbeperkt thee. Voor € 21,50 p.p. en voor kinderen een klein prijsje van € 12,50.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Jouw moeder liever verwennen met een High Wine? Ook dat behoort hier tot de mogelijkheden. Voor 23,50 p.p. serveert men twee huiswijnen en een etagère vol met hartige hapjes.

Combineer deze gezellige Gasterij met een heerlijke wandeling in het aangrenzende bos of het strand.


Gasterij Het Ruiterhuys, Heerweg 83, Castricum website


De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good LifeFoto: De Drie Graefjes

DE DRIE GRAEFJES, Amsterdam-Centrum

Deze lunchroom, wederom midden in het centrum van Amsterdam, is inmiddels een begrip als het om de High Tea gaat. Gelegen in een monumentaal pand achter de Nieuwe Kerk en sinds een aantal jaar is er ook een tweede vestiging op het Rokin.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good LifeFoto: De Drie Graefjes

De Red Velvet Cake schijnt een begrip te zijn 🙂

Van ‘Sweet High Tea’ tot ‘High Tea Deluxe’ variërend van € 15 tot 27 euro. De thee die hierbij geschonken wordt is van Dilmah & Celestial Seasoning.


 De Drie Groefjes, Eggertstraat 1 / Rokin 128 / Rokin 130 Amsterdam website


De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Restaurant ABBY’s, Alkmaar

Samen met de liefste moeder winkelen in het gezellige Alkmaar en daarna bij Abby’s aanschuiven voor een heel fijne High Tea. Hier lees je onze review terug.

Abby’s ligt midden in het centrum van Alkmaar, vlakbij de parkeergarage ‘de Molen’ bij het MCA. Hier serveren ze een heel uitgebreide High Tea. Warm, koud, zoet en hartig voor € 19,95 p.p. En natuurlijk onbeperkt theeleuten (Lipton)


 Restaurant Abby’s, Ritsevoort 60, 1811 Alkmaar website


De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good LifeFoto: Intercontinental Amstel Hotel

INTERCONTINENTAL AMSTEL HOTEL, Amsterdam

Heeft jou moeder altijd al eens een kijkje willen nemen in het decadente Amstel hotel? Hoe leuk is het dan als ze ook nog eens mag aanschuiven aan een elegante High Tea in dit prachtige hotel.

Dé plek voor een heel uitgebreide afternoon tea op de mooiste plek aan de Amstel. Deze belevenis bestaat uit diverse warme en koude gangen gangen. Beginnende met een entree van diverse hartige bites, gevolgd door luxe sandwiches, een warme gang van o.a. een spicy kipburger met mango chutney en een kreeftkoketje en dan de etagère gevuld met goddelijk lekkers en natuurlijk niet te vergeten heel bijzondere theesoorten.


InterContinental Amstel Amsterdam, Professor Tulpplein 1, Amsterdam


De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good LifeFoto: Theetuin Overleek

THEETUIN OVERLEEK, Monnickendam

Op moederdag is prachtig weer voorspeld. Maak er met je moeder een geweldige dag van op en aan het water. Huur een fluisterbootje en vaar naar de idyllische Theetuin Overleek. Midden in het Noord-Hollandse landschap ligt deze Theetuin. Die overigens ook gewoon over de weg te bereiken is als je watervrees hebt.

Een paar zomers terug ging ik in deze omgeving varen en deed de Theetuin Overleek aan. Lees hier de review.

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life

Met mooi weer geniet je van een uitgebreide High Tea in de tuin aan het water met huisgemaakte lekkernijen, scones, sandwiches en taart. (€ 23,50 p.p. inclusief onbeperkt thee)

De leukste HIGH TEA hotspots | ENJOY! The Good Life Foto: Theetuin Overleek

Ondertussen scharrelen de kippetjes door de tuin. Wil je na de high tea uitbuiken op het water? Dan kun je bij de theetuin in de fluisterboot stappen en rustig door de natuur varen door smalle slootjes, meertjes, langs grazende koeien naar het historische Broek in Waterland. Geen zin in een High Tea? Dan bestel je hier een goed gevulde picknickmand voor onderweg. Het ultieme dagje op het water.


Theetuin Overleek, Overleek 6 , Monnickendam website


Heb jij nog een goede hotspot voor een High Tea? Laat het ons weten en wie weet vullen wij ons lijstje met een hotspot van jou aan! Dat vinden wij leuk 🙂

ENJOY! a fabulous HIGH TEA

 

 

 

 

 • Avatar
  Wendy

  Sencha lunchstore Alkmaar

  juli 14th, 2016 19:02
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Dank je Wendy! Daar gaan we zeker eens een kijkje nemen 🙂

   juli 20th, 2016 11:25
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.