De lekkerste asperge recepten van ENJOY!

Als je van asperges houdt, dan is dit de tijd om asperge gerechten ze te eten. Het witte goud komt nu weer volop van de koude grond. Tot en met juni loopt het seizoen voor heerlijke, verse asperges.

De allerlekkerste asperges haal je bij de boer. Als je onderweg een bordje ziet dat er asperges aangeboden worden? Ga d’r voor! Hoe verser, hoe meer smaak en vitamines. En ze zijn ook nog eens een stuk voordeliger. Natuurlijk kun je ze ook gewoon bij de supermarkt halen of in je digitale winkelmandje kieperen.

ENJOY! heeft drie favoriete asperge gerechten voor je op een rij gezet:

Asperges op traditionele wijze | ENJOY! The Good Life

ASPERGES OP TRADITIONELE WIJZE

Die heerlijke witte asperges vind ik op diverse manieren klaargemaakt heel erg lekker. Toch is mijn favoriete aspergegerecht gewoon op heel traditionele wijze. Met ham, ei-kruim, een gekookte aardappel en een boterjus. Mijn ultieme asperge recept vind je hier.

Aspergesoep maak je makkelijk zelf! | ENJOY! The Good Life

ASPERGESOEP

Nog zo’n fijn recept met asperges, is deze heerlijke aspergesoep. Ook deze eten wij met regelmaat in het seizoen. Het lijkt misschien heel erg ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Dit soepje is makkelijk zelf te maken. Het recept vind je hier.

SNAPSHOTS WEEK 34/2017 | ENJOY! The Good Life

FRITTATA MET GEROOKTE ZALM EN GROENE ASPERGES

Voor een makkelijke, lichte maaltijd. Of een lunch- of picknickgerecht maak je deze frittata. Groene asperges zijn ook heel erg lekker én je hoeft ze niet te schillen. Ze zijn gelijk gebruiksklaar. Nou ja, wel even wassen en de kontjes eraf snijden. Hier vind je het recept voor deze heerlijke frittata.

Ik hoop dat het je op ideetjes gebracht heeft en dat je, net als wij in het asperge seizoen, geniet van deze heerlijke groente.

ENJOY! the asparagus season

Beeld: ©ENJOY! The Good Life

♥ Bewaar voor later op Pinterest ♥

De lekkerste asperge recepten van ENJOY! | ENJOY! The Good Life

 

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.