De juiste jeans vinden blijft een lastige zoektocht. | ENJOY! The Good Life

De juiste jeans vinden blijft een lastige zoektocht.

Het wordt langzaam weer tijd om de kledingkast op te ruimen. De hoogzomerkleding kan, in mijn geval, naar de bovenste plank en om daar ruimte te maken verhuist wat daar ligt naar de planken op ooghoogte. Om te beginnen pak ik de enorme stapel spijkerbroeken. Het stof ligt erop want van alle spijkerbroeken op deze stapel pas ik er niet één meer.

Deze stapel is een heel seizoen onaangeroerd gebleven en als ik eerlijk ben, verhuis ik dezelfde stapel al heel wat seizoenen een paar planken omhoog en een paar planken naar beneden. Altijd blijf ik nog de stille hoop houden dat ik ze nog eens ga passen. Diverse maten en modellen jeansbroeken, allemaal te klein geworden. Sommige broeken zijn zelfs nog nieuw, met het prijskaartje er nog aan. Gekocht als stok achter de deur om wat af te vallen. Helaas is die actie jammerlijk mislukt. Zelfs de stretch jeans kan de rek niet meer aan.

Weg ermee

De jeansbroeken moeten nodig gepast, uitgezocht en opgeruimd worden. De realiteit is hard. Ik ga deze broeken gewoon nooit meer passen. Het heeft weinig nut om altijd maar te blijven denken ‘wat als’. Tegen de tijd dat het wel gaat lukken zijn de broeken allang uit de mode. Dat zijn ze eigenlijk nu al. Hoewel, als je lang genoeg wacht de mode altijd weer op z’n retour is.

Pashokjes

Eén shaping jeans, die altijd op de ‘ooghoogte plank’ ligt, is het enige dat ik pas en draag. Dus eigenlijk moet ik hoognodig op broekenjacht. Als iets mij een pesthumeur kan bezorgen, dan is het wel het kopen van een broek. Ik pas eindeloos veel broeken, pashokje in en weer uit. Hopende dat niet het één of andere drakenkind het gordijn van het pashok opentrekt en je in je veel te grote, vleeskleurige slip te kijk staat. En zie nog maar eens positief te blijven met dat heerlijk confronterende licht in de paskamer. Welke idioot heeft dat bedacht en blijft daar nog altijd volhardend in. Met het stoom uit mijn oren kom ik altijd weer met lege handen thuis, na een middagje shoppen.

Online winkelen

Mijn zoektocht in de fysieke winkel hou ik even voor gezien. Ik zoek de juiste broek graag online. Want gelukkig zijn er ook nog fijne online shops die broeken aanbieden waar iedereen de perfecte pasvorm kan vinden. Dat is nog best een uitdaging, als je een lekker Neerlands poldermodel hebt. Een smalle taille, met een flinke kont en dito bovenbenen maken het winkelen lastig. De modemerken zijn nog altijd van mening dat een vrouw geheel recht geschapen is, zonder enige rondingen. Heus ze bestaan, maar zijn hier in het noorden van Europa toch behoorlijk dun bezaaid.

ENJOY! the perfect jeans

Beeld: ENJOY! the Good Life, header: Pexels

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.