De iconische Levi's 501® | ENJOY! The Good Life

De iconische Levi’s 501®

Een paar weken terug hoorde ik de damespuber ineens haar verlangen uitspreken dat zij een Levi’s wilde. Ze was druk websites aan het bezoeken, op zoek naar de ultieme jeans. Ineens bedacht ik mij dat ik, toen ik even oud was als zij, ook een verlangen had naar een Levi’s. Dus ik vertel haar het verhaal uit de ‘oude doos’. Dan ineens schieten mij de nummers te binnen. In koor roepen wij 501!

Ik ben echt verbaasd. De 501 blijkt momenteel weer helemaal hip en happening. Ze laat mij heel enthousiast de modellen met die gave broeken zien. Nog precies als in de 80’s en 90’s. Natuurlijk begrijp ik dat zij mijn interesse leuk vindt. Wie weet wil ik wel een mooie broek sponsoren. Daar moet ik haar in teleurstellen. Ze heeft kleedgeld en verdient genoeg om zelf in zo’n mooie broek te investeren.

Hij begon als puur functioneel

en werd een stijlicoon.

501®

Vintage

Dus is zij al weken aan het speuren op internet. Een nieuwe kopen vind zij iets te gemakkelijk en te kostbaar. Ze is op zoek naar het ultieme vintage exemplaar. Ik val bijna van mijn stoel af. Als zij iets verschrikkelijk vindt, dan zijn het de kringloopwinkels waar ik graag rondstruin. Nu wil zij ineens met alle geweld naar vintage stores in Amsterdam ! Een goede ontwikkeling lijkt mij zo. Hoe mooi om spullen een tweede leven te geven.

Aangezien ik de laatste weken dus helemaal in het Levi’s geweld zit, zie ik ze ook ineens in alle bladen, televisieprogramma’s en natuurlijk op diverse websites. De Levi’s is weer helemaal hot. Jammer voor mij. Het model zat destijds bij mij al voor geen meter, nu zal dat niet anders zijn. Dat ligt overigens niet aan het merk, maar meer aan mijn struggle om de juiste jeans te vinden. Hoewel er momenteel wel veel verschillende modellen 501 te koop zijn. Voor elke lichaamsbouw en fashionista is er wel een passend model te vinden.

Customized vintage 

Helemaal trendy zijn de customized vintage items. Ze worden aangeboden en gemaakt bij de speciale Levi’s tailors. Zoals bij de Levi’s Tailorshop in de negen straatjes in Amsterdam. Hier kun je Levi’s items laten costomizen met diverse technieken als Rip & Repair en Statement Paneling. Ook worden hier de modellen vermaakt, ingekort en gerepareerd.

De opbrengst van de second life vintage items wordt gedoneerd aan ‘Because We Carry’. Een stichting die noodhulp biedt aan vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Hieronder het werk van master tailors Djuna Morgan & Rolend Gumanas @ Levi’s Tailor Shop in New York ’s Meatpacking District.

Natuurlijk houd niemand je tegen om lekker zelf aan de slag te gaan met je oude Levi’s items. Als je een beetje creatief bent en handig met naald en draad, dan maak jij een origineel modestatement gewoon zelf.

Terug naar de 501®

De broeken zijn rond 1873 voor het eerst geproduceerd voor de arbeiders, die naar het westen van Amerika trokken, om hun geluk te beproeven. Zij hadden stevige en duurzame kleding nodig. Levi Strauss en Jacob Davis combineerden hun hoogwaardige denim met klinknagels, voor extra stevigheid en creëerden de eerste Levi’s 501® Original.

Op de achterkant van elke 501®-jeans is het iconische Two Horse-label gestikt. Het illustreert de belofte van Levi Strauss: “Doe geen moeite, ze kunnen niet kapot.” Een eerbetoon aan de kracht en kwaliteit van de geklonken Levi’s denim.

Ga eens lekker inspiratie opdoen op de website van Levi’s of in één van de Levi’s stores. Wil je liever een vintage model? Kijk dan eens op Marktplaats, EBay, vintagewinkels (9straatjes!) of bij je moeder in de kledingkast.

Bekijk ook eens de Levi’s 501 documentaire hieronder.

Dochterlief zoekt verder naar The Ultimate 501®. Ik zet de nieuwe L-Bags van Levi’s op mijn verlanglijstje voor de komende feestdagen. Wat is jouw favoriete Levi’s item?

Op zoek naar meer iconische of terugkerende modetrends? 

De Iconische Nike Internationalist | ENJOY! The Good Life

 

De iconische Nike Internationalist

 

Bretonse strepen | ENJOY! The Good Life

 

Bretonse strepen

 

 

 

Flared pants

 

Meer modeartikelen ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! the Iconic Levi’s 501

Beeld: Pixabay en Asos.com.
Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.