De Gillende Keukenmeiden, Zwolle | ENJOY! The Good Life

De Gillende Keukenmeiden, Zwolle

Een dagje, of beter nog, een weekendje Zwolle? Yes, please!! Ik kom er vrij regelmatig en heel graag. Het is één van mijn favoriete steden en heel toevallig is mijn dochter er bijna achttien jaar geleden geboren. Nu woont mijn zus er en als ik op bezoek ben struinen wij de stad door, de kringloopwinkels af én strijken we neer bij de laatste hotspots.

De Gillende Keukenmeiden, Zwolle | ENJOY! The Good Life

Zwolle reporters

Mijn zus en zwager probeer ik al een tijdje te ronselen als reporters en fotograaf. Niet alleen omdat zij in het leuke Zwolle wonen, maar ook omdat zij heel vaak op pad zijn samen. Uitstapjes maken en op vakantie gaan is een uit de hand gelopen hobby van die twee. Tot dusver heeft mijn lobby ze nog niet overgehaald, maar zuslief houdt mij wel altijd op de hoogte van nieuwe winkels, restaurants, leuke koffietentjes en andere uitstapjes bij haar in de regio.

Op naar Zwolle…

De Gillende Keukenmeiden, Zwolle | ENJOY! The Good Life

De Gillende keukenmeiden

Laatst was zij, samen met vrienden, voor de lunch bij De Gillende Keukenmeiden. En dat viel zo in de smaak dat ik een enthousiaste review ontving én mooie beelden. Natuurlijk deel ik dat graag met jullie en zou zeggen op naar Zwolle! Want niet alleen is het daar heel gezellig en is er veel te ontdekken… Je weet nu ook waar je zeker een keer heen moet voor een heerlijke lunch, koffie/thee met taart of een feestelijke high tea.

De Gillende Keukenmeiden is een droom die voor Gwen en Wilke uitkwam. In het voormalige pand van ‘De Librije winkel‘ realiseerden zij hun Mangerie. De kaart is afgestemd op de seizoenen en met producten uit de regio. Geen doorsnee hap hier, maar originele en smaakvolle gerechten die gemaakt zijn met liefde. Beide dames stropen graag zelf de mouwen op om heerlijke dingen aan hun gasten te kunnen serveren.

De Gillende Keukenmeiden, Zwolle | ENJOY! The Good Life

Taart enzo

ENJOY! The Good Life is hier zeker van toepassing. Heerlijk belegde broodjes, verse sappen, koffie & thee. Alles puur en eerlijk. En oh la la!….. moet je dat taart buffet eens zien! Daar kun je niet omheen. Stuk voor stuk een plaatje om te zien en alles natuurlijk homemade.

De Gillende Keukenmeiden, Zwolle | ENJOY! The Good Life

De lunchgerechten zien er heerlijk uit. Mooi zuurdesem brood, dat belegd is met pure producten. Met aandacht klaargemaakt en heel smakelijk. De boterhammen met malse kippendijen en de geitenkaas met vijgen waren voltreffers.

High Tea

Volgens zus is dit een heel leuke plek waar ik binnenkort zeker een keer heen moet. Naast het heerlijke eten en de fantastische taarten, is het een gewoon een fijn plekje om te zijn. Klein maar fijn. Met heel vriendelijk personeel en een gemêleerd publiek dat hier komt. Dus ik weet wel wat wij gaan doen de eerst volgende keer dat ik weer in Zwolle ben. Dan gaan wij voor de high tea bij De Gillende Keukenmeiden. Die schijnt goddelijk en overdadig te zijn. Daar houden wij van! Ik kijk er nu al naar uit. En bedankt lieve zus en zwager voor de tip en mooie plaatjes.


De Gillende Keukenmeiden, Meerminneplein 7, Zwolle


ENJOY! Zwolle

Beeld: ©Sietze Groenewold

 

 

Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.