De Foodhallen Amsterdam De Hallen

Gisteren heb ik samen met de kleine man De Foodhallen in Amsterdam bezocht. Heerlijk een dagje naar mijn geliefde Amsterdam. De Foodhallen zijn makkelijk bereikbaar vanaf de A10, afrit 5, door de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan en dan ben je er al bijna. Onder De Foodhallen is een parkeergarage waardoor deze nieuwe hotspot prima te bereiken is.

De Foodhallen Amsterdam bezoekers

De Foodhallen zijn gevestigd in een oude tramremise die geheel gemoderniseerd is.

De Foodhallen Amsterdam Brood

Het ziet er echt geweldig uit en er hangt een perfecte sfeer. De heerlijke bakluchten lokken je al vanaf buiten de Hallen in.

De Foodhallen Amsterdam interior

De Foodhallen zijn heel overzichtelijk en bestaat uit allemaal kleine food shops waar heel uitéénlopende heerlijkheden bereid worden. Het geheel heeft veel weg van het Rollende Keukens Festival maar dan overdekt. Wij hebben eerst een rondje gemaakt om te bepalen wat wij allemaal graag wilde gaan proeven. Dat valt nog niet mee want het aanbod is groot en dan waren nu nog niet eens alle foodshops open. Wat weer een goede reden is om nog een keer terug te gaan 🙂 Er werd nog volop gebouwd. De officiële opening is namelijk op 21 oktober a.s.

De Foodhallen Amsterdam publiek

Na een orientatierondje zijn we ergens neergestreken en van daaruit hebben we onze hapjes en drankjes gehaald. Er is veel te proeven en te zien. Dit is onze keus geworden…..

Meneer Temaki.

De Foodhallen Amsterdam Meneer Temaki

Hier kun je overheerlijke handgerolde Sushirolls & Yakitori krijgen. Je kiest wat je in je Sushiroll wilt en ze worden gemaakt waar je bijstaat. Wij hadden een Sushiroll met gemarineerde zalm en avocado

De Foodhallen Amsterdam Meneer Temaki Sushi rol fried shrimp

en één met gefrituurde garnalen.

De Foodhallen Amsterdam Meneer Temaki Sushiroll

Oh man, wat lekker!

Viêt View.

De Foodhallen Amsterdam Viet View

Hier kun je Vietnamese Street Food krijgen. Er worden diverse gerechtjes aangeboden waaronder diverse variaties van in rijstpapier gerold lekkers. Wij kozen voor de Chicken Fling en de Viet View Rib-Eye. Erg lekker!

De Foodhallen Amsterdam Viet view rolls

Chardonnay en een Fanta erbij. TOP!

De Ballenbar.

De Foodhallen Amsterdam De Ballenbar

In De Ballenbar worden gastronomische bitterballen geserveerd. De Ballenbar is een samenwerking met sterrenrestaurant ‘t Schulten Hues. Je kunt hier diverse soorten bitterballen krijgen met uitéénlopende vullingen. Een puur Holland product dat De Ballenbar zeker wil introduceren bij de vele buitenlandse gasten.

De Foodhallen Amsterdam De Ballenbar bitterballen

Wij hadden een assortie van Saté, Kalf en garnalen. Té lekker….

The Rough Kitchen.

De Foodhallen Amsterdam The Rough Kitchen

Dit is een concept van ‘Mr. Smokey Goodness’ Jord Althuizen & Culinair Journalist Marcus Polman. Hier worden varkentjes bereid die een goed leven hebben genoten en dat proef je!

De Foodhallen Amsterdam The Rough Kitchen Pulled Pork

De Pulled Pork wordt van het schouderstuk van het varken gemaakt die eindeloos (16 uur) lang gegaard wordt in de enorme BBQ. Wij namen bij The Rough Kitchen een Sandwich Pulled Pork. Meesterlijk!

De Foodhallen Amsterdam styling

De Foodhallen is een leuk uitstapje. Ook met kids. In De Hallen zijn ook nog twee restaurants, een hotel, een bibliotheek en een bioscoop gevestigd.

De Foodhallen Amsterdam De filmhallen

De filmpje kijken in De Filmhallen en een hapje eten in De Foodhallen is mijn ultieme uit-tip.

De Foodhallen Amsterdam De Filmhallen antree

De Foodhallen Amsterdam minibios

De Foodhallen zijn elke dag van de week geopend. Op zondag tot en met woensdag van 11.00 uur tot 20.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 21.00 uur.

De Hallen, Amsterdam, Bellamyplein 51 in Amsterdam West.

Foto’s ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.