jose-shoot3

De flatulente kater

Het is jullie waarschijnlijk al opgevallen dat het imago van onze humeurige witte kater helemaal naar de haaien is. Acht jaar lang was hij de schrik van huize ENJOY! en omgeving. Menig bezoeker is in den kuiten gegrepen als blijk van behagen. Bij een volgend bezoek gingen de gasten met een grote boog om het witte gevaar heen.

Kieskeurig

Hij ziet er namelijk best poezelig uit en dan wil je hem knuffelen. Hij is daar totaal niet van gediend en haalt uit of negeert je volkomen met zijn hautaine attitude. Tenzij je een man bent met potentie, want dan springt hij gek genoeg op schoot en begint hartgrondig te spinnen. En ook een enkel poezenvrouwtje is hem een blik waardig. Hij presteert het dan om op schoot te springen en vanuit zijn tenen te spinnen.

Bang voor de kater

Regelmatig nam hij één van de pubers te grazen als ze weer eens met hem wilden kroelen en ook het gevolg van de damespuber was als de dood voor deze onaangename kater. Bij één volgeling van de damespuber was het zelfs zo erg dat ze altijd eerst even informeerde of de witte kater ‘in da house’ was voordat zij naar binnen durfde. Nu lijkt het erger dan het is, maar als je al geen fan bent van katten dan snap ik dat wel.

Broodvrouw

De witte kater gedoogd mij. Ik ben zijn broodvrouw dus moet hij mij wel een beetje te vriend houden. Maar buiten etenstijd om negeert hij mij volkomen. Normaal gesproken keurt hij mij geen blik waardig en dat is door de jaren heen geheel wederzijds. Ik heb dan ook helemaal niets met dat stuk chagrijn.

De flatulente kater | ENJOY! The Good Life

Transformatie

Nu is de humeurige witte kater de laatste maanden ineens getransformeerd in een aanhalige, knuffelige kater die niet genoeg kan krijgen van alle aandacht. Hij wordt dan ook alom aanbeden. Niet alleen door zijn huisgenoten maar ook door alle bezoekers. Zelfs de volgeling van de damespuber heeft hem onlangs durven knuffelen, hetzij met enige achterdocht.

Aandacht

Het blijkt dat de witte kater goed gedijt bij alle aandacht die hij krijgt sinds ik aan huis gekluisterd ben met mijn brekebeen. Normaal gesproken heb ik geen rust om op de bank te zitten en nu doe ik al maanden niets anders. De witte kater kruipt dan meestal naast mij op de rugleuning en wijkt niet van mijn zijde. In ruil word hij geknuffeld en vertroeteld. Krijgt hij lekkere hapjes tussendoor en soms een scheutje melk. Hij blij, wij blij zou je denken….

Puffertje

Maar er dient zich nu een ander probleem aan. Sinds hij ineens zo lief is geworden, laat hij met regelmaat een puffertje. Op zich zou dat moeten kunnen, ware het niet dat zijn windjes zo stinken dat je er bijna van het hoekje omgaat. Als wij vergaan van de lucht, kijkt hij ons nietsvermoedend aan. Het is gewoon niet grappig meer. Hij is dan nu ineens heel schattig en lief, maar daarvoor in de plaats zijn er riekende dampen gekomen.

Angstig

Soms heb ik het idee dat hij het doet omdat hij zich geen raad weet met de situatie. Zoals hij laatst stiekem naar boven kwam geslopen omdat de pubers de kamerdeur niet afgesloten hadden. De bovenverdieping is verboden terrein voor de viervoeter. Hij kwam voorzichtig mijn slaapkamer ingeslopen en toen ik hem riep kwam hij met een heel verbaasde blik naast mijn bed zitten. En vervolgens liet hij een angstpoepie. Die zijn het ergst. Oh boy! mijn hele slaapkamer was vergeven.

De flatulente kater | ENJOY! The Good Life

Flatulentie probleem

Als kitten had hij ook flatulentie problemen. Zo klein als hij was, was hij in staat om zijn omgeving te vergassen. Zelfs zo erg dat ik met hem naar de dierenarts gegaan ben omdat wij ons geen raad wisten met dit riekende beestje. Destijds groeide hij er vanzelf overheen. Daarvoor in de plaats kregen wij dus een humeurige witte kater.

Het één of het ander

En nu weet ik even niet wat ik nu liever heb. Een hautaine kater die af en toe zijn klauwen uitslaat of deze flatulente kater. Terwijl ik dit stukje aan het typen ben, ligt hij vanuit zijn tenen te snurken op de leuning naast mij. Maar hemel… hij ligt met zijn poepertje mijn kant op. Ik ben als de dood dat hij in zijn slaap windjes gaat laten dus ik til hem voorzichtig op en draai hem om zodat ik uit de windrichting ben. En vervolgens doe ik de klep open van mijn notebook en tik in de zoekmachine ‘kat die windjes laat’ en zie tot mijn opluchting dat ik lotgenoten heb.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

♥ LAMKAKKEN OP ZONDAG.

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op InstagramFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday

Pictures: Header Wiljo Meijnhout en ENJOY! The Good Life
Avatar
José
https://www.enjoythegoodlife.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.