Dé favoriete pasta van ENJOY!
Als je mij vraagt wat mijn favoriete pasta is dan zou ik niet kunnen kiezen. Moet dat echt? Dan is dat zeker pasta met peertjes, zoals wij dat hier in huize ENJOY! noemen. Een pasta recept dat ik ooit kreeg van een vriendin van mij. Toen ik bij haar kwam eten had ze deze pasta gemaakt. Ik had daar werkelijk geen enkele verwachting van. Eerlijk gezegd stond het mij zelfs misschien een beetje tegen. Na de eerste hap was ik verkocht. Nooit gedacht dat het zo’n succesnummer zou worden.
15 minuten
Het recept verspreid zich als een olievlek. Iedereen die het bij ons weleens heeft gegeten, zet het thuis ook op het menu. Wat is dan het geheim van dit gerecht? De bijzondere combinatie van het zoete van de peer, die de scherpe kaas een beetje neutraliseert en de rokerige smaak van de katenspek. Én… het is een gerecht dat je binnen een kwartier op tafel zet.
Probeer het eens
Als je de ingrediëntenlijst ziet kan ik mij voorstellen dat je niet meteen overtuigd bent dat dit lekker zal zijn, maar gooi die bedenkingen overboord en probeer het eens. Wedden dat het bij jou ook een favoriet wordt? En denk niet dat het niets voor kinderen is want ook zij vinden dit gerecht superlekker door het zoete van de peertjes.
Ingrediënten voor 3 a 4 personen:
- 200 gram gorgonzola
- 200 gram crème fraiche
- blikje peren op sap (± 400 gram)
- 100 gram katenspek (broodbeleg)
- 350 gram pasta bijv. De Cecco Linguine nr. 7 of Rigatoni nr. 24
- gemalen zwarte peper
- peterselie (losgevroren van Daregal, altijd handig om in de vriezer te hebben)
Aan de slag
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de plakjes katenspek in reepjes en bak ze op een niet te hoog vuur. Niet krokant bakken!
- De in blokjes gesneden peertjes erbij voegen en de in blokjes gesneden gorgonzola. Laat de kaas zachtjes smelten.
- Voeg eventueel nog een scheutje sap van de peertjes erbij, voeg de crème fraiche toe en de zwarte peper. Roer alles goed door elkaar.
- Als de pasta gaar is bij de saus voegen en doorroeren. Eventueel een beetje garneren met peterselie voor de kleur.
- Smullen maar!
Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Instagram, Twitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #lekkersvanENJOY
Op zoek naar meer pasta gerechten?
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!